Svetovni prvak v invalidskem parkiranju

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
če opaža potem jih je vrjetno videl...
iz opisa pa predvidevam, da gre za tiste ta močne...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Aja?
sprasujem se.gif
In po čem ti to sklepaš? Tko, z argumenti, se razume!
A bo, tkole odokativno, 40 kil prevelika telesna teža dovolj dober argument? Sklepam pa to po tem, ker take osebke videvam parkirati na neprimernih mestih.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Štorklja s culico. V tujini je to že kar nekaj časa, pri nas pa so to začeli sedaj počasi uvajati. Nekaj jih je v BTCju, če se ne motim, je tudi pred Mercator centrom v Šiški...

Tudi pred interšparom na viču je ene par mest. So pa narisani neki vozički, pa kot da je otrok v njem, če se ne motim.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
"Klasično" parkiranje SUV šoferjev.

Predvidenih parkirnih mest seveda več kot dovolj, samo so predaleč in niso v senci.

Kaj folku dogaja, da se tak obnaša?

He he, to je tudi 'moj' Hofer in sredi ceste parkirani penzionisti, kure in kreteni so stalnica. Par metrov naprej je parking za invalide in zasilni izhod iz trgovine, ki sta poleti redno zaparkirana ker narod lovi senco.

Takim bi jaz z veseljem s kijem zbil obe stranski šipci, pa še tiste tamale šipce ob strani razbil, pa še prednjo in zadnjo.
smile-1.gif

Potem pa bi poklical pajka naj ga odpeljejo.
grin1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
A vidiš, zato pa morate vozniki velikih avtomobilov parkirati na parkirnem mestu za invalide. Tam je bočnega prostora več, zato lahko normalno vstopate in izstopate, pri tem pa vas ne oviramo fovšljivci v avtih za 200€.
Si ti nepismen, retardiran al res samo tako fovš? Pisal sem skrajno počasi, da bi lahko prebrali tudi taki, kot si ti. Bom ponovil.

Nikoli, res nikoli ne parkiram na invalidskem parkirnem mestu.

Navodila: drugo vrstico, odebeljeno, preberi večkrat danes zvečer in še jutri nekajkrat, potem se o njej pogovori z domačimi in terapevtom, da jo boš do nedelje razumel.
Ni potrebe, da ti je zaradi mojega posta zavrela kri. Drugače pa sem se zajebaval.
Če ti je kaj lažje, naj ti povem, da tudi jaz nikoli ne parkiram na invalidskem mestu in upam, da mi nikoli ne bo treba. Pa tebi tudi.
pozdrav.gif

Drugače pa nimam avta za 200 eur, ampak je vreden vsaj 600.
grims-1.gif
Nisem fovš tistim, ki imajo dober avto, če bi se osebno spoznala, bi se lahko v to prepričal. Mi pa grejo na organ tisti (mislim, da ti nisi med njimi), ki so hudi frajerji in delajo kar se jim zazdi. Pa naj bo to z BMW-ji, Audiji, Daewooji ali pa Swifti.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.011
386
83
tam ko se terc po tori rola
To, s parkiranjem na prostorih za invalide, je postala že kar stalnica. Vedno bolj pa se je razpasla navada, parkirati tik pred vhodom v trgovino. Na primer Lidl. Včasih komaj ven prideš z vozičkom....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Takim bi jaz z veseljem s kijem zbil obe stranski šipci, pa še tiste tamale šipce ob strani razbil, pa še prednjo in zadnjo.
smile-1.gif

grin1.gif
In zakaj tega ne narediš? A nimaš jajc?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Vse lepo in prav, toda da bi zaradi tega delal škodo na tujem avtomobilu, se mi zdi bolano!
Ne, škode mu res ni treba delat, ker si potem enak takemu retardiranemu debilu. Predlog enega policaja je sledeč: spustiš gume (vsaj dve) do nivoja, da je avto še na zraku in da lahko pelje 1kmh. Do tu menda še ni poškodovanje tuje lastnine in lahko kliče FBI če hoče, mu ne bo nič pomagalo. Čim mu gume spustiš do dna, pa lahko jamra, da si mu poškodoval lastnino. Tko nekako.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Vse lepo in prav, toda da bi zaradi tega delal škodo na tujem avtomobilu, se mi zdi bolano!
Ne, škode mu res ni treba delat, ker si potem enak takemu retardiranemu debilu. Predlog enega policaja je sledeč: spustiš gume (vsaj dve) do nivoja, da je avto še na zraku in da lahko pelje 1kmh. Do tu menda še ni poškodovanje tuje lastnine in lahko kliče FBI če hoče, mu ne bo nič pomagalo. Čim mu gume spustiš do dna, pa lahko jamra, da si mu poškodoval lastnino. Tko nekako.
Ne nisi enak retardiranemu debilu, ki narobe parkira. Si še veliko slabši.
In tu s tem "jaz bi mu....."samo kažete, kakšni bi radi bili, kakšni ste po naravi in kakšni bi tudi bili, če bi imeli jajca, če bi vam nekdo to dovolil, ali če bi bili sigurni, da vas nebi dobili. Iz takšnih se v vojnih časih rojevajo vojni zločinci. Ki ubijajo, mučijo ljudi, povzročajo drugim škodo ker ........(vstavi po želji).

Kaj pa parkiranje na avtobusnih postajah vas pa nič ne moti? ko mora zaradi tam parkiranih potniki, med katerimi so tudi invalidi, otroci, starejši.... izstopiti kar na cesto, namesto na zato urejeno postajališče? V primerjavi s tem, avtobus nima možnosti drugje ustavit, invalid ima pa zraven še nekaj drugih invalidskih in drugih prostorov na razpolago.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.951
6.845
113
pri taščici
Citat:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
ali pa zaparkirat spredaj in zadaj da se malo zmatra ga ven dobit ali pa da ga sploh ne dobi ven. una dva sta itak "samo po cike skocila"

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
ali pa zaparkirat spredaj in zadaj da se malo zmatra ga ven dobit ali pa da ga sploh ne dobi ven. una dva sta itak "samo po cike skocila"
Kako to misliš? da tista spredaj in zadaj parkirata izven boksa al kako? Pa je to dovoljeno?

Ampak ravno pravi se oglaša. Hanzi, kolikokrat si ti parkiral na invalidskih placih brez da bi invalidsko karto postavil na za to določeno mesto, tako kot pravi zakon?

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Doma imamo osebo s posebnimi potrebami in se pogosto srečujemo s težavo, da ne moremo parkirat na mestih označenih za invalide. V takih primerih zaparkiramo vozilo in gremo po opravih. Ko prideš čez 1-2 uri nazaj ponavadi oseba, ki je narobe parkirala sploh ne upa iz vozila, ampak lepo počaka da odpelješ. Predvidevam, da mu je nerodno. V primeru da se začne razburjati zagrozim s policijo. Vedno pomaga.
Moteče pa je, da tudi če je parkirišče prosto, pogosto na sosednjem parkirajo tako, da ne moreš iz vozila. Tistih nekaj 10 cm je pomembnih, saj če imaš invalida in nimaš "rampe" zadaj oz. je na sedišču, je nemogoče priti ven.
Če si invalid si prikrajšan na mnogo področjih. Če že država najprej varčuje na invalidih, ni treba, da jih še prenapeti ljudje s omejenimi možnostmi razmišljanja na vsakem koraku opominjajo na njihove težave.
Upam, da se bo kultura ljudi spremenila in se bodo tudi nekateri nestrpneži, ki sodelujejo na tem forumu malce umirili.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Poleg znaka dovoljeno za invalide, bi moral biti še dodaten znak prepovedi za mentalne invalide.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Matr me matra že par dni, odkar je tale post ... a kaj me matra?

Dejmo se enkrat dobit, pa najdemo kakega takega zahojenca, ki ne zna parkirat, da ga zaparkiramo. Z vseh štirih (ali pač treh) strani.
evil.gif

Pol gremo pa lahko še na
nahrung002.gif
...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
smile-1.gif

grin1.gif
In zakaj tega ne narediš? A nimaš jajc?

Zato ker ne bi nič pomagalo! Potem bi pač plačal za odvoz, za popravilo bi pa šel na zavarovalnico in prijavil kot vandalizem in bi mu popravili. Take ljudi bi morali za kak teden ali dva prikleniti na invalidski voziček, pa parkirat bi morali na navadnem mestu, pa naj se potem skobacajo ven, da vidijo ali se da ali ne. Morda bi potem začeli malce razmišljati ampak dvomim da bi. Pač nekaterim ni pomoči.
Zase vem, da ne bi nikoli parkiral na mesto, ki je označeno za invalide. Sem imel velikokrat problem s parkiranjem, ker je bil to še edini prost parkirni prostor, pa sem ga raje parkiral drugam, tako, da sem minimalno oviral promet, pa vsake toliko šel pogledat če je kako mesto prosto in preparkiral avto. Če nimaš niti toliko razuma za sočloveka, pa mu moraš nujno zasesti prostor, čeprav je ogromno drugih prostorov kjer bi lahko parkiral, si kot človek vreden popolnoma nič!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.910
16.015
113
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Matr me matra že par dni, odkar je tale post ... a kaj me matra?

Dejmo se enkrat dobit, pa najdemo kakega takega zahojenca, ki ne zna parkirat, da ga zaparkiramo. Z vseh štirih (ali pač treh) strani.
evil.gif

Pol gremo pa lahko še na
nahrung002.gif
...

i'm in
evil.gif

samo če ga bomo total zaparkiral, bodo tudi naši avtomobili nepravilno parkirani.........