Mit o potnem listu je nedotakljiva sveta krava
Začelo se je približno tako:
Sledilo je nadaljevanje:
in
Nato je začelo s polivanjem gnojnice; če nimate ravno polnega želodca si lahko osvežite spomin v tej temi KLIK - tam nekje, od strani 5 naprej
Med drugim:
Tukaj sta dokaza.
Najprej viza za Grčijo iz leta 1987:
In nato še (bojda neobstoječa) viza za Francijo - leto 1988:
Svete krave so zato, da se jih zakolje
Začelo se je približno tako:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Pred letom 90 je bil jugoslovanski potni list najdrazja listina na podrocju evrope na crnem trgu.
Hvala da si postavil kriterije in si koncno zabil kajlo v glavo.
Še en urban mit. Z jugoslovanskim potnim listom še v Francijo nisi mogel brez vize...
Sledilo je nadaljevanje:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Si probal? Jaz sem bil po celi Evropi z njim, brez kakršnekoli vize.
in
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Seveda. Za Novo Leto 1988/89 sem bil v Parizu. Za vstop v Francijo sem potreboval vstopni vizum.
Leta 1987 Grčija - nisem ravno prepričan, a se mi zdi, da sem takrat tudi potreboval vizum
Nato je začelo s polivanjem gnojnice; če nimate ravno polnega želodca si lahko osvežite spomin v tej temi KLIK - tam nekje, od strani 5 naprej
Med drugim:
Citat:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Pred letom 90 je bil jugoslovanski potni list najdrazja listina na podrocju evrope na crnem trgu.
Hvala da si postavil kriterije in si koncno zabil kajlo v glavo.
Še en urban mit. Z jugoslovanskim potnim listom še v Francijo nisi mogel brez vize...
Ce lazes kot goebbels potem morda res nisi mogel. Leta 1986 brez najmansih problemov in BREZ vize v pariz, Nikozijo in london.
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ne seri, Nigel. Tista štampiljka v potnem listu NI viza.
Sem pa rabil vizo za Belgijo s slovenskim potnim listom. Tri dni po tem so jih ukinili. Menda je vse skupaj trajalo kakšen mesec ali dva.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ko najdeš, da je bila viza obvezna in mi s tem dokažeš, da se nisi lagal, se ti opravičim. in tudi spremenim mnenje.
dokler pa kaže, da si v imenu pljuvanja po sistemu, ki ti je dal vse (pa tvojim starece, demantiral še nisi), lagal..je pa tko kot sem napisal.
pa to ni nič osebno. to je kar..množično mišljenje. lažje je srati kot spreminjati.
Tukaj sta dokaza.
Najprej viza za Grčijo iz leta 1987:
In nato še (bojda neobstoječa) viza za Francijo - leto 1988:
Svete krave so zato, da se jih zakolje