Sv. Primož: išče se pes, ki je ugriznil otroka

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Vsak pes je PREVARANT!
Ne moreš mu polponoma zaupat ,pa čeprav moj naredi 99% odpoklicev pa hodi poleg ampak kaj pa če se mu strga tega pa ne morem vedeti.Danes ,če te kdo prijavi ,da je pes brez povodca se pripeljejo policaji pa kazen €,če pa napade ali pa ugrizne ti pa ne uide sodnik ,pa odškodnina.
Meni se zdi trapast od folka ,ki spoščajo na sprehodu razna ščemeta ,ki si potem zaletevajo v mojega nemca ,verjetno bolj zaradi strahu kot ,da bi ga kdo napadel.
Sicer pa ,če se psi zravsajo jih je nabolje vlečt za rep ,da gredo narazen ,ker vse ostalo okoli gobca je prenevarno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
MAš kak vir? To me res zanima, da si malo pogledam statistiko.
S tem sem samo hotel povedat, da je veliko več napadov s strani drugih pasem, samo se noben niti ne vtika toliko v to, ker ni takih poškodb, oz smrti. Ali pa mogoče je toliko več drugih pasem in je zato temu tako? Ravno zato, pa bi rad neko statistiko - tolko pa tolko te pasme, tolko pa tolko ugrizov/napadov/ itd itd.
Bottom line pa je, da se to dogaja zaradi tega, ker so lastniki budale in ne znajo vzgojit psa, tako kot je treba.

mimogrede

Citat:

In the UK, it’s against the law to own certain types of dog. These are the:

Pit Bull Terrier
Japanese Tosa
Dogo Argentino
Fila Braziliero

http://www.ukandspain.com/dangerous-dogs/

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
5% jih pobira dreke takrat ko vedo da jih nekdo gleda. Če vidijo da so sami in jih noben ne gleda, ne pobirajo drekov. Takrat, ko njihov pes serje oziroma se pripravlja srat, takrat pesjanar gleda nekam stran, gleda gor v nebo, kao, avione gleda, ali po mobitelu brska, in se dela da takrat sploh ne vidi kaj njegov pes ravnoka počne v čepeči pozi.
Jaz stanujem na koncu naselja. Mestni pesjanarji se z avtom in svojim psom vsakodnevno pripeljejo na sprehod do moje domačije in parkirajo. Njihov pasji sprehod se prične tako, da takoj, ko njihov pes skoči ven iz avta, se takoj poserje na dovozu moje hiše. Vsi navdušeni potem nadaljujejo pot naprej po moji posesti in psu mečejo razne žogice, frizbije, palce , da jim prinese nazaj. Ko se vsi izpraznejo in seserjejo, se spet naložijo v svoj avto in odpeljejo nazaj v mesto v svoj blok. Jaz pa, ko za njimi s kosilnico kosim trato, pa pokasiram ves njihov drek, ki med košnjo frči po men.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne bi ti rad napisal, zakaj radi psi serjejo na tvojem posestvu
smile-1.gif

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
56
28
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz...

Še en pasji incident:

Citat:
Danes zjutraj je bil moj brat napaden s strani 2 pitbullov, ki sta želela raztrgati in ubiti Lana, ko je bil na sprehodu na travniku, kjer se dnevno sprehajajo številne družine s psi in malimi otroci v Brezju. Matej Maribor je ob napadu žrtvoval svoje telo in se ulegel na Lana kot živi ščit, da ga je rešil pred gotovo smrtjo in ga zaščitil, kolikor ga je lahko. Med varovanjem Lana, je sam več kot 5 minut trpel v groznih mukah, ko sta ga dva Pitbulla grizla po obeh rokah, vratu in glavi (na srečo je imel gor debelo kapuco). Lan je kljub temu utrpel več kot 7 močnih ugrizov po vsem telesu, najbolj nevaren ugriz je dobil za vrat (ugrizi so vidni na sliki, kjer je modro/srebrna barva). Mateju je z golimi rokami nekako uspelo odpreti gobec Pitbullu in Lana rešil gotove smrti, ob pomoči mu je bila tudi Nuša, ki je dobila nekaj prask. Lan je sedaj že prestal uspešno operacijo in se doma v hudih bolečinah zvija in okreva. Matej je trenutno v bolnišnici, kjer ga bodo več kot dve uri operirali, saj sta mu Pitbulla naredila ogromno škode po telesu (predvsem po rokah), ko je Matej varoval Lana in ga ni izpustil od sebe. Da se celoten dogodek ni končal bolj tragično, se lahko zahvalim Nuši ki je tudi poklicala policijo in rešilca ter dvema pogumnima sosedoma, ki sta videla kaj se dogaja in pritekla na kraj, kjer je Matej že v krvi ležal na tleh, a še vedno varoval Lana in klical na pomoč. Ne morem si predstavljati njegovega trpljenja in kaj je preživljal, ko sta ga grizla psa. Z veliko težavo, sta pogumna soseda komaj zadrževala pobesnela psa stran od Mateja in Lana. Le predstavljam si lahko, kaj bi bilo, če bi psa na sprehod peljala moja punca ali mama. Mislim, da bi bila velika tragedija. Matej je pa ponovno pokazal brezpogojno ljubezen do psa in ni niti za sekundo okleval, ko ga je moral zaščititi! Moj brat, moj junak - upam, da čimprej okrevaš!

Slika psa po dogodku: https://fbcdn-sphotos-d-a.akam...470801757_o.jpg

Vir: https://www.facebook.com/photo...amp;pnref=story

Sicer ne poznam konkretnega primera - zanima pa me kdo od vas bi šel brez pomisleka zaščititi svojega psa z lastnim telesom. Svojega psa imam res rad ampak - s svojim telesom bi pa pred psom branil vsakega človeka. Psa pa res ne...

Jaz bi ga.

Moj pes je majhen, manj kot 10 kil, jaz sm pa velik fant z 100+ kil. In se spodobi.

Sem pa tudi že markiral, tko da približno vem, kak žur je, ko te nemški ovčar zagrabi za roko:)

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif
Saj ti lahko jaz vseglih odgovorim.
Ker na tvojem posestvu pač ne morejo.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Baje ,da pes postane napadalen šele ,ko ga nauči človek oz ko se kje konkretno sklofa z drugimi psi.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif
hysterical-1.gif

sam res je zanimivo, da na drek skoraj vedno stopi samo desnak, pa lahko mimo gre še 10 levakov, pohodu ga bo desnak
aplauz.gif

in pa da pjes, če ima izbiro, bo sral na parceli desnaka, pa če bo šel prej čez 10 parcel levičarjev, usral se bo na desnakovi
hysterical-1.gif

kot da vohajo zatežence, mačke vedno hodijo srat na dvorišča samo naravnim težakom, normaln človk nima problemov s tem.....
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.340
113
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz...

Še en pasji incident:

Citat:
Danes zjutraj je bil moj brat napaden s strani 2 pitbullov, ki sta želela raztrgati in ubiti Lana, ko je bil na sprehodu na travniku, kjer se dnevno sprehajajo številne družine s psi in malimi otroci v Brezju. Matej Maribor je ob napadu žrtvoval svoje telo in se ulegel na Lana kot živi ščit, da ga je rešil pred gotovo smrtjo in ga zaščitil, kolikor ga je lahko. Med varovanjem Lana, je sam več kot 5 minut trpel v groznih mukah, ko sta ga dva Pitbulla grizla po obeh rokah, vratu in glavi (na srečo je imel gor debelo kapuco). Lan je kljub temu utrpel več kot 7 močnih ugrizov po vsem telesu, najbolj nevaren ugriz je dobil za vrat (ugrizi so vidni na sliki, kjer je modro/srebrna barva). Mateju je z golimi rokami nekako uspelo odpreti gobec Pitbullu in Lana rešil gotove smrti, ob pomoči mu je bila tudi Nuša, ki je dobila nekaj prask. Lan je sedaj že prestal uspešno operacijo in se doma v hudih bolečinah zvija in okreva. Matej je trenutno v bolnišnici, kjer ga bodo več kot dve uri operirali, saj sta mu Pitbulla naredila ogromno škode po telesu (predvsem po rokah), ko je Matej varoval Lana in ga ni izpustil od sebe. Da se celoten dogodek ni končal bolj tragično, se lahko zahvalim Nuši ki je tudi poklicala policijo in rešilca ter dvema pogumnima sosedoma, ki sta videla kaj se dogaja in pritekla na kraj, kjer je Matej že v krvi ležal na tleh, a še vedno varoval Lana in klical na pomoč. Ne morem si predstavljati njegovega trpljenja in kaj je preživljal, ko sta ga grizla psa. Z veliko težavo, sta pogumna soseda komaj zadrževala pobesnela psa stran od Mateja in Lana. Le predstavljam si lahko, kaj bi bilo, če bi psa na sprehod peljala moja punca ali mama. Mislim, da bi bila velika tragedija. Matej je pa ponovno pokazal brezpogojno ljubezen do psa in ni niti za sekundo okleval, ko ga je moral zaščititi! Moj brat, moj junak - upam, da čimprej okrevaš!

Sicer ne poznam konkretnega primera - zanima pa me kdo od vas bi šel brez pomisleka zaščititi svojega psa z lastnim telesom. Svojega psa imam res rad ampak - s svojim telesom bi pa pred psom branil vsakega človeka. Psa pa res ne...

Jaz bi ga.

Moj pes je majhen, manj kot 10 kil, jaz sm pa velik fant z 100+ kil. In se spodobi.

Sem pa tudi že markiral, tko da približno vem, kak žur je, ko te nemški ovčar zagrabi za roko:)
Respect. Se mi zdijo pa patetični tisti, ki bi svoje psa pustili raztrgati zato, da slučajno nebi še tebe ugriznili. Strahopetci no, taisti pes bi pa verjetno brez problema dal življenje za njih. No v bistvu niti ne, saj če je že lastnik tak potem tudi pes ne more biti bogvekaj....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif
hysterical-1.gif

sam res je zanimivo, da na drek skoraj vedno stopi samo desnak, pa lahko mimo gre še 10 levakov, pohodu ga bo desnak
aplauz.gif

in pa da pjes, če ima izbiro, bo sral na parceli desnaka, pa če bo šel prej čez 10 parcel levičarjev, usral se bo na desnakovi
hysterical-1.gif

kot da vohajo zatežence, mačke vedno hodijo srat na dvorišča samo naravnim težakom, normaln človk nima problemov s tem.....
smile-1.gif
A veš zakaj je tako?
Ker levaki ste tisti, ki še niste slišali za kulturo in hodite srat na lastnino desnih. Levaki še skoz živite v socializmu, oziroma komunizmu in mislite da je vse vaše. Pa ni.
Če bi ti v svojem rdečem življenju kaj ustvaril in celo kakšno parcelo imel, bi se morda tudi na tvojo parcelo lahko kakšen pes posral. Ker pa nič nimaš, se pa še usrat ne moreš na svoje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Pes točno ve, kje se mora ponesnažiti.

Sem prepričan, da imaš "svoje" pse na ketni in v pesjakih...

Lepo, lepo

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Pes točno ve, kje se mora ponesnažiti.

Sem prepričan, da imaš "svoje" pse na ketni in v pesjakih...

Lepo, lepo
Seveda ve. Kjer ga pritisne. V naravi.
A prepričan si, da imam jaz svojga psa na ketni in v pesjaku?
Hja, saj v komunizem si tud še skoz prepričan.
Grdo, grdo

I

Izbrisan uporabnik #488

Ziher ga imaš na ketni in v pesjaku, o tem si tudi pisal.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Baje ,da pes postane napadalen šele ,ko ga nauči človek oz ko se kje konkretno sklofa z drugimi psi.
Ja, baje
smirk-1.gif

Pes JE napadalen po naravi. Se pa to napadalnost lahko zatre s pravilno vzgojo. Ali pa se jo še dodatno vzpodbuja.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ja, baje
Pes JE napadalen po naravi. Se pa to napadalnost lahko zatre s pravilno vzgojo. Ali pa se jo še dodatno vzpodbuja.
Lep izraz ste si izmislili. Vzgoja?
To ni vzgoja, to je pohabitev.
Res je bolno do skrajnosti, ko razni pesjanarji iz psa izbijejo vse in ves pasji karakter, potem pravijo da je pes pa vzgojen.
Zakaj sploh imeti psa, če pa se mu prepove in onemogoči obnašati se po pasje?

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Ti kot lastnik psa moraš biti večji pes kot sam pes ,če ne si ga naje*al in te pes nič ne posluša.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
56
28
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz...

Še en pasji incident:

Citat:

Jaz bi ga.

Respect. Se mi zdijo pa patetični tisti, ki bi svoje psa pustili raztrgati zato, da slučajno nebi še tebe ugriznili. Strahopetci no, taisti pes bi pa verjetno brez problema dal življenje za njih. No v bistvu niti ne, saj če je že lastnik tak potem tudi pes ne more biti bogvekaj....

Ja, glih to je hec pri psih, da če je lastnik še takšen kr.eten, bi pes vseeno dal življenje zanjga.