Sv. Primož: išče se pes, ki je ugriznil otroka

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hehe, jest sm tud mislu da je lana otrok...

no, lepo od dedca da jo je branil... jest bi tud svojega verjetno probal branit... bi pa res tolkel po gobcu napadalca na ful... sicer pa lahko je zdele bit pameten, ko pa neki vate skoc se pa lahko cist drugac obrne...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Še moje mnenje in opažanja:
Pes vsake pasme od najmanjše do največje je pri pravem lastniku lepo vzgojen.
Torej je bistvo vzgoja lastnikov in omenjeni primer kaže prav na to.

To sicer drži, vedeti je pa tudi treba, da se posamezne pasme razlikujejo med seboj...no, na tej točki lastniki psov določenih pase dobijo praviloma histerični napad...

ampak statistika iz amerike govori točno to...pitbuli sestavljajo 5% vseh psov, pa so odgovorni za 60% vseh smrtnih žrtev...nehvalevredno drugo mesto zasedajo rotvajlerji...

Ko sem te dokaze predočil na nekem pasjem forumu, sem takoj postal sovražnik številka 1, sledili so pa veleumni izgovori v stilu 'tudi čivava lahko ugrizne'

Klik

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Lovec na leva ja, daj no...

Ja, rodezijski grebenarji so se uporabljali tudi za lov na leve...saj to ne pomeni, da se pes zakadi v leva in se zagrize vanj...drugače pa ti psi brez težav pretečejo 20 kilometrov na dan

še nekaj totalno detaljlirane morilske statistike klik

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
340
11
18
Dokler taki počeni obstajajo, da snemajo, dokler ne bodo jokali, ko se bo kaj zgodilo, je vsaka žival uboga in nič kriva.
https://www.youtube.com/watch?v=6WigXetKJkE
https://www.youtube.com/watch?v=2FG9iGTZS5g
https://www.youtube.com/watch?v=w2w28607Pls

Ljudje so budale, ne živali. Človek si ne more vbiti v glavo, da žival ne razmišlja kot on. Pol se pa gredo neke bedarije, pa prirejajo [cenzura] poroke med dvema psoma,itd. Jaz bi dal psu z teme nagrado. Se je uprl. =]

Še nekaj počenih za dober spanec:
https://www.youtube.com/watch?v=n999E0U48vw
https://www.youtube.com/watch?v=1L2Efj5RuNw
https://www.youtube.com/watch?v=mDcHOGNnNIQ

hysterical-1.gif

Še ta za konec. Tip bi naj pofukal delfina.
hysterical-1.gif

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/malcolm-brenner-sex-dolphin-like-5154423

Nazadnje urejeno:

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ja, ampak lastnica je lagala, zakaj bi moral pes najebat?

Dobro, na koncu koncev ne vemo, ali je lagala. Napisano je bilo, da pac stevilka ki so jo klicali ne obstaja. Lahko so eno cifro napisali narobe. V tisti zmesnjavi je vse mozno. Lahko da se je ona pri eni cifri zmotila. Lahko pa se je tudi "zmotila". Ne vemo, zato ne obsojajmo kar povprek. Nasli so se, to je glavno, zdaj se bodo pa ze zmenili. Lepo ali grdo. To je zdaj njihova stvar.

I

Izbrisan uporabnik #488

Enako, ker enega sončka s tem imenom poznam v Brezju

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
KSZ

Sem imel angleškega stafforda. Živel je 14 let.
V 14 letih ni niti 1x na koga zarenčal. Za moje pojme in za (na začetku) prestrašene sosede, je bil to daleč najbolj prijazen pes.
Sosedje so začeli vozit otroke k meni na klopco, da so se lahko igrali s psom, ker so se bali kokeršpanjelov in pudlov. Zakaj? Ker so bili nevzgojeni do amena. In so ali lajali na njih ali pa celo malo čekane preizkusili. In ker starši niso hoteli, da ima otrok slabe izkušnje s psi, so jim na nek način povrnili upanje v te živali s pomočjo mojega psa.

Pri vseh psih je problem vzgoja - oziroma ljudje nabavijo psa, z njim se ukvarjajo dokler je majhen pa luškan, potem pa je stvar zaključena. S svojim psom sem se ukvarjal vsak dan. Faking 14 let. Predvsem pa ga nisem počlovečil in vlačil v posteljo s sabo in ga ogovarjal, tako kot to počnejo zmešane babe(se oproščam tistim, ki niso take sorte).
Nisem ga učil, da naj dela prevale pa sklece in ne vem kaj še vse. Učil sem ga to, da se me ne glede na zunanje dražljaje drži v radiu 2m. Seveda se je kdaj zgodilo, da je stekel za kakšnim mačkom(pač jih je vsaj 10 okoli bajte) pa sem ga poklical in dlje kot do konca dvorišča ni prišel. Se je obrnil in k meni nazaj. Pa se mi ni bilo treba dret.
Evo to je vzgoja. Dan za dnem, brez balasta, da prevale dela. Predvsem pa je pes žival, ki je vajena, da ima vodjo tropa. Če to nisi ti, je pač on. Potem pa nastanejo težave. Sploh pri takih "riskantnih" pasmah. Če te pes spoštuje, in VE kje je njegovo mesto, nimaš nobenih težav z njim. Ampak seveda, za to je potrebno delat vsak dan.
Grem stavit, da če bi čivava naredilo isto kot tist pitbull, se o tem nebi pisalo. Je pa res, da take škode ne more naredit.
Je pa dejstvo, da ima vedno več bedakov te pse. Vsaj kar vidim pri nas naokoli. Predvsem kakšni zapečenci jih zelo radi nabavijo in se postavljajo z njimi.
Skratka problem so samo glupi lastniki, nič drugega. Bi pa rade volje videl, da se malo zahtevnejših pasem ne bi dalo dobiti brez rodovnika. Jurčka pa pol je pa že malo težje dat za "orožje", kot 200eur...
Pa res me zanima statistika ugrizov - bi se upal trditi, da pitbuli še zdaleč niso na prvem mestu.

Da bi bil sam žrtev take situacije, bi najprej babo nakloftal, psa pa na mestu v krvavice predelam. In obratno - da bi moj pes kadarkoli kogarkoli napadel - takoj injekcija. Če se to zgodi je pa itak samo pokazatelj, da si sam glup in mogoče ne bi bilo švoh, da še sam razmisliš o kakšni mesečni terapiji v Polju.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz...

Še en pasji incident:

Citat:
Danes zjutraj je bil moj brat napaden s strani 2 pitbullov, ki sta želela raztrgati in ubiti Lana, ko je bil na sprehodu na travniku, kjer se dnevno sprehajajo številne družine s psi in malimi otroci v Brezju. Matej Maribor je ob napadu žrtvoval svoje telo in se ulegel na Lana kot živi ščit, da ga je rešil pred gotovo smrtjo in ga zaščitil, kolikor ga je lahko. Med varovanjem Lana, je sam več kot 5 minut trpel v groznih mukah, ko sta ga dva Pitbulla grizla po obeh rokah, vratu in glavi (na srečo je imel gor debelo kapuco). Lan je kljub temu utrpel več kot 7 močnih ugrizov po vsem telesu, najbolj nevaren ugriz je dobil za vrat (ugrizi so vidni na sliki, kjer je modro/srebrna barva). Mateju je z golimi rokami nekako uspelo odpreti gobec Pitbullu in Lana rešil gotove smrti, ob pomoči mu je bila tudi Nuša, ki je dobila nekaj prask. Lan je sedaj že prestal uspešno operacijo in se doma v hudih bolečinah zvija in okreva. Matej je trenutno v bolnišnici, kjer ga bodo več kot dve uri operirali, saj sta mu Pitbulla naredila ogromno škode po telesu (predvsem po rokah), ko je Matej varoval Lana in ga ni izpustil od sebe. Da se celoten dogodek ni končal bolj tragično, se lahko zahvalim Nuši ki je tudi poklicala policijo in rešilca ter dvema pogumnima sosedoma, ki sta videla kaj se dogaja in pritekla na kraj, kjer je Matej že v krvi ležal na tleh, a še vedno varoval Lana in klical na pomoč. Ne morem si predstavljati njegovega trpljenja in kaj je preživljal, ko sta ga grizla psa. Z veliko težavo, sta pogumna soseda komaj zadrževala pobesnela psa stran od Mateja in Lana. Le predstavljam si lahko, kaj bi bilo, če bi psa na sprehod peljala moja punca ali mama. Mislim, da bi bila velika tragedija. Matej je pa ponovno pokazal brezpogojno ljubezen do psa in ni niti za sekundo okleval, ko ga je moral zaščititi! Moj brat, moj junak - upam, da čimprej okrevaš!

Slika psa po dogodku: https://fbcdn-sphotos-d-a.akam...470801757_o.jpg

Vir: https://www.facebook.com/photo...amp;pnref=story

nisem uspel ugotovit čeje LAN pes al otrok? no če je pes in ga je varoval s svojim telelesom...hahah kiro tele....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Dejstvo je, da je treba to pasjo norišnico omejit oziroma nekako prepovedat. Kamorkoli greš, moraš samo še pazit, da se boš psu umaknil, al pa da ne boš stopil na pasji drek. Greš kam peš, pa se skoz srečuješ s psi, ki cikcakajo pred teboj, da ne veš kam bi stopil, da bi šel lahko mimo. Zdaj sploh ni več moderno da srečaš pesjanarja s psom, zdaj je moderno da ima pesjanar dva al pa tri pse sabo. Pa en bolj grd od druzga mora bit ta pes. Greš na sončno nedeljo malo ven na sprehod, pa kod da bi prišel na minsko polje, drek pri dreku, pes pri psu.
Moda brezbrižnih nesramnežev.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
KSZ

V 14 letih ni niti 1x na koga zarenčal. Za moje pojme in za (na začetku) prestrašene sosede, je bil to daleč najbolj prijazen pes.
Sosedje so začeli vozit otroke k meni na klopco, da so se lahko igrali s psom, ker so se bali kokeršpanjelov in pudlov. Zakaj? Ker so bili nevzgojeni do amena. In so ali lajali na njih ali pa celo malo čekane preizkusili. In ker starši niso hoteli, da ima otrok slabe izkušnje s psi, so jim na nek način povrnili upanje v te živali s pomočjo mojega psa.

Pri vseh psih je problem vzgoja - oziroma ljudje nabavijo psa, z njim se ukvarjajo dokler je majhen pa luškan, potem pa je stvar zaključena. S svojim psom sem se ukvarjal vsak dan. Faking 14 let. Predvsem pa ga nisem počlovečil in vlačil v posteljo s sabo in ga ogovarjal, tako kot to počnejo zmešane babe(se oproščam tistim, ki niso take sorte).
Nisem ga učil, da naj dela prevale pa sklece in ne vem kaj še vse. Učil sem ga to, da se me ne glede na zunanje dražljaje drži v radiu 2m. Seveda se je kdaj zgodilo, da je stekel za kakšnim mačkom(pač jih je vsaj 10 okoli bajte) pa sem ga poklical in dlje kot do konca dvorišča ni prišel. Se je obrnil in k meni nazaj. Pa se mi ni bilo treba dret.
Evo to je vzgoja. Dan za dnem, brez balasta, da prevale dela. Predvsem pa je pes žival, ki je vajena, da ima vodjo tropa. Če to nisi ti, je pač on. Potem pa nastanejo težave. Sploh pri takih "riskantnih" pasmah. Če te pes spoštuje, in VE kje je njegovo mesto, nimaš nobenih težav z njim. Ampak seveda, za to je potrebno delat vsak dan.
Grem stavit, da če bi čivava naredilo isto kot tist pitbull, se o tem nebi pisalo. Je pa res, da take škode ne more naredit.
Je pa dejstvo, da ima vedno več bedakov te pse. Vsaj kar vidim pri nas naokoli. Predvsem kakšni zapečenci jih zelo radi nabavijo in se postavljajo z njimi.
Skratka problem so samo glupi lastniki, nič drugega. Bi pa rade volje videl, da se malo zahtevnejših pasem ne bi dalo dobiti brez rodovnika. Jurčka pa pol je pa že malo težje dat za "orožje", kot 200eur...
Pa res me zanima statistika ugrizov - bi se upal trditi, da pitbuli še zdaleč niso na prvem mestu.

Da bi bil sam žrtev take situacije, bi najprej babo nakloftal, psa pa na mestu v krvavice predelam. In obratno - da bi moj pes kadarkoli kogarkoli napadel - takoj injekcija. Če se to zgodi je pa itak samo pokazatelj, da si sam glup in mogoče ne bi bilo švoh, da še sam razmisliš o kakšni mesečni terapiji v Polju.

467716-post_slo.gif

Ni vsak za psa oziroma ni pes za vsakega. Zadeve bi morale biti urejene zakonsko, tako da sumljivi osebki s kriminalno preteklostjo (razni zasvojenci in dilerji ter ostali kriminalci) sploh ne bi smeli dobiti dovoljenja za nabavo psa (posebej rizičnih pasem), če se ne motim pa že imamo zakon, da morajo biti psi na vrvici in imeti nagobčnik (nevarne pasme).

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
KSZ

Ko bi pa 1x zgrabil, bi pa imeli smrtno žrtev. Pes je pes, bolj kot ima močan ugriz, bolj je nevaren.

In tile xxxbulli ne sodijo med ljudi.

Bolj ali manj videvam čuden folk s takimi mrcinami, tako da pritrjujem tvojim opažanjem. Ponavadi naželirani geto mladeniči, nazobčana ketna okoli vratu itd.

Stafford pa je še večji od pitbulla, mislim, da je od teh najbolj močan.

Isto kot moja torba s plutonijem, dok je zaprta, je 14 let mir, ko pa se pokrov odpre, pa je katastrofa.

Tempirana bomba, nikoli ne moreš vedet, lahko da tudi kam stopi po pomoti in ga zbode v taco ter pajsne.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Nič ne koristi, če so psi na vrvici.
Gre pesjanar s psom na vrvici po pločniku in zavzame vso širino pločnika kot da ga je zase kupil. Pes na dvometerski špagi leta sem ter tja, levo desno, da sploh mim ne moreš, ker praktično ne veš v katero smer naj se mu umakneš.
Urejeno bi moralo biti tako, da bi psa lahko imel samo tisti, ki ima doma dovolj SVOJEGA prostora za žival. Da pesjanar svojega psa zavleče na sprehod in srat na tuj travnik na tujo lastnino ali sosedovo njivo...
Prepovedat!

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Saj zato pa sem napisal - VSAK DAN se je treba ukvarjat s psom. Dokazovat, da si ti tisti, ki ima vajeti v rokah. Pa ni nobenih problemov. Nisem ga 1x samkrat udaril. Vse samo doslednost. Če je pes v dvomih, kje mu je mesto, se pojavi tempirana bomba.
Je pa tako kot si rekel - če se enemu takemu psu zmeša, je lahko velika piz.....
S stardecom se pa tudi strinjam. Ta folk in psi so postali ena navadna brezobzirna golazen. Res to ni več za nikamor. Kao na povodcu, pa 2m naokoli skače, kot da imata z lastnikom cel prostor pod soncem na voljo. 5% jih mogoče pobira drek, ostali puščajo, da se razgradi.
Zakaj tukaj ene malo bolj orenk kontrole ne naredijo, pa malo pokasirajo v blagajno?

I

Izbrisan uporabnik #488

Finta je, da ko smo meli prvega psa, sem jih v okolici lahko preštel na prste ene roke.

Danes pa je to, kot da greš kupit krug v trgovino.

In "vse" je posrano, ker je seveda dovolj, da 5% ne pobira, a pri takšnem številu cuckov je to dreka, da peče.

Jaz videvam enega gospoda, ki ima "majhnega" xxxbulla, vzgojen v nulo, brez povodca, ko gre na sprehod, gre na sprehod zaradi psa, se nonstop z njim ukvarja.

Žal pa so takšni v manjšini.

Ker videvam tudi gospoda, ki ima pitbulla, dupla ketna, ker ma tako silo in peljem otroka v vozičku, pred mano pa tale pitbull sreča nekega lesija, se lepo pogledata, nato pa se mu s prve zakadi v taco in mislim da je lesiju kar zlomil taco, grozljivo.

Takoj se je klicala policija.

Kaj če bi na voziček skočil.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Končno eden normalen lastnik psa. Vsaka ti čast.
Jaz imam tud psa in druge žvali doma. Imam jih na svoji lastnini ograjene.. Imam jih na svojem "ranču" ker se zavedam, da nimam pravice s svojim hobijem nadlegovat drugih ljudi.
Pol se pa najde en kup pesjanarjev in se v kakšni debati vsi zapodijo vame, češ kako ne maram psov in kolk moj pes trpi, ker ne spi v stanovanju za radiatorjem in ker ga ne vlečem sabo na morje in v gostilno, na smučarijo v hotel.....

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
pitbulli SO na prvem mestu glede na število smrtnih žrtev...æe pa æivave veækrat ugriznejo, pa naæeloma ni tak problem, saj æivava zelo težko povzroči resnejše poškodbe.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem napisal, da jih POBIRA 5%
grin1.gif

Drugače pa stardec malo bolj direktno pove, in zaboli tiste pasjeljubce, ki hočejo žival počlovečit. Pes je pes, in delaj z njim temu primerno in bosta tako lastnik kot pes najbolj zadovoljna.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
MAš kak vir? To me res zanima, da si malo pogledam statistiko.
S tem sem samo hotel povedat, da je veliko več napadov s strani drugih pasem, samo se noben niti ne vtika toliko v to, ker ni takih poškodb, oz smrti. Ali pa mogoče je toliko več drugih pasem in je zato temu tako? Ravno zato, pa bi rad neko statistiko - tolko pa tolko te pasme, tolko pa tolko ugrizov/napadov/ itd itd.
Bottom line pa je, da se to dogaja zaradi tega, ker so lastniki budale in ne znajo vzgojit psa, tako kot je treba.