SUŠI my style

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Ko pride Dentex s primorske in si opomore od vsega hudega na obali (menda bo burja....) vas bo vse postavil pred zid, z glavo naprej, hlačami pod koleni, potem pa bo prišel koljega Vazeljin iz južnih krajev in si vas bo vzel, enega za drgim;) Pa da vidmo, če boste ob rahlo pekočih ritkah še svinjali po ribjih temah.;)
 
Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Najboljsa riba je svinjska ribica.

Tako so mi in sinovom povedali na nasem zadnjem popotovanju modreci iz zelenortskih otokov. In nijm je res za verjeti. Ampak tam imajo zanimivo pripravo lososa. Se nisem drugje srecal.

Na kos alu folje das malo olivnega olja nanj pa polozis kos lososovega fileja. Na tega nato polozis rozmarinovo stebelce. In kos ali dva na elipse narezane limone. Nato pa se solis in malo poporas z bio poprom iz Jamajske dzungle. To potem v pecici na kazahstanski plin peces nekaj minut, odvisno od velikosti ribe.
Za zraven pa so mi madzari pokazali kako narediti pravo italjansko rizoto. Ampak samo riz brez dodatkov da se ne izgubi riba. Rabis pa dobro maslo in belo vino. Ne proporocam grana padane, ker je tukaj pecorino boljsi. Zraven pa postrezes kaksno mocno belo vino kot je bela Carolina iz Goriskih Brd, kjer ga pridelujejo, ali pa Kabajev Ravan, ali Tokaj po domace.. Potrebujes pa za rizoto tudi juho, ki je lahko ribja ampak jaz ponavadi uporabim piscancjo v kocki, ker je dobra za preprecevanje jetike, pa tudi nekaterih venericnih bolezni.

Mir in dobro vsem!
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
@ cbb jčk vse najtrb ul jest poda bu

Glede rib pa prosim, pejte svinjat u svinjske teme kot so une o parlamentu.... riba je riba in o njej vse najboljšejem jo zmeraj rad in še posebej sveže, tudi zmrzndem jo, karpačo ja tudi to, izredno mi prileže prekajen naprimer zobatec ali pa lica, skuša inu modro ne preveč.
Suši varjante in experimenti od iker živih škampkov sploh. Glede svinjske ribice moj dragi evrophil pa v gorčični skorji na hitro popečena z dodatkom belega tudi z veseljem ampak o tem lahko v drugih temah.
@ maiko hrabro povej in deli še kaj z nami z veseljem poizkusim, pa mislim da nisem edin.

lp D

PS nisem rektalni alpinist ampak pohebem vsakega ki svinja tam kjer temu ni mesto
 

maiko

Pripravnik
25. sep 2011
56
0
6
Ljubljana
Obišči stran
Onigiri s tunino
Konzervirano tunino zmešate z malo majoneze in sojine omake. Vzamete kuhan riž. Nekaterim je lažje s toplim rižem, odločitev je vaša. Roke navlažite s kisom, iz riža naredite kroglico kot za cmok, v sredini jo nadevate s tunino. Trikotnik, narezan iz lista nori alge, oblikujte v žepek za cmok, povrhu dodajte še malo tuninega nadeva. Preprosto in zelo zdravo.

Nadev lahko naredite iz popečenega lososa ali druge ribe. Če listov alge nori nimate, naredite samo cmočke, čeprav alge dodajo poseben okus in vonj po Japonski.
Dentex, hvala !
Če kje naletite na suši, ga mirno probajte ali ga naredite sami. Japonci živijo zelo dolgo, morda tudi zaradi prehrane. Mesa skorajda ne jejo.
Vsem želim lep dan !