Za purana nam ne bi bilo treba dosti spremeniti, le listnato testo lahko odstranimo. Ampak samo, ce je puran iz proste reje in je bil prej primerno odresen pred usmrtitvijo, drugace to ne bo v redu razen ce ne bo oskubljen od zadnjice proti glavi.
Ko potolces cisto na tanko meso ti priporocam da dodas namesto sunke notri prsut, ki bo bolj primeren temu neznemu lepemu bitju. Pa tudi sir naj ne bo navaden najboje boda uporabis kaksno mocarelo da ne bo sir prekril vsega okusa. No, ko naredis tako licno rolico, kot so nam jo delali Avstralski aboridzini na Novi Zelandiji, potem je cas da vse skupaj zelo na tenko namazes z mesanico domacega akacijevega medu (in nikakor ne kostanjevega, ker ga moj sin ne mara), ter ostre gorcice, najbojse tiste ki jo proizvajajo budisticni menihi na Finskem, kjer smo tudi ze bili.
Le na hitro jo vrzi v ponev da se sprime in da se ne bo odprla med pecenjem v peci kjer je najboljsi ukrajinski plin ker je tisti iz libije ki ima vonj po kozah res neugoden. Ko je puran pecen pa ga narezi postrani, da ne bomo vedno v ustaljenih kalupih krogov, ampak da se osredotocimo tudi na elipse, in ga postrezi z omako iz malo cesna, ki si ga preprazil in zalil z belim vinom, nato pa zgostil s kislo smetano in nekaj bazilike.
To je baje izjemno dobro zrdavilo proti golsi, pa tudi tisti ki so revmaticni bolniki so opazili veliko izboljsanje. Zdaj pamoram iti,k er sina barvata z jupolom, pa me skrbi zanju.
Moderator, oprosti, ne morem si pomagat. Ampak ce normalno preberes moj sestavek je notri cisto uziten recept za puranje rolice, tako da ga prosim ne zbrisat... Me pa zanima ce bo gospa se kaj oglasila...