Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
roko na srce, še preden bi prišlo do tega, bi morala naročnika že inženir in/ali projektant opozoriti o morebitni potrebi po protivetrni zaščiti, ne pa šele izvajalec. no, mogoče sta ga, pa je naročnik namenoma izključil zaščito.
Citat: Uporabnik crashednburnt pravi:
Ma kakšna protivetrna zaščita na Rebrnicah, lepo prosim ... to je totalna bedarija. Ko je burja (= konkreten veter), učinek protivetrne zaščite limitira proti ničli. Kaj to pomeni? Vedno bodo Rebrnice v primeru burje zaprte (vsaj) za tovorni promet.
ne vem, če je burja v vipavski dolini primerljiva z burjo na črnem kalu, ampak projektant viadukta črni kal je lepo predvidel protivetrno zaščito in promet tam čez poteka nemoteno.
Burja na Črnem kalu niti približno ne dosega takih hitrosti kot na Rebrnicah. Poleg tega je še en problem - viadukt Črni kal je dolg dober kilometer, Rebrnice same pa 10 km ... poleg tega je treba do Rebrnic najprej prit, kar pomeni dodatnih 30 km. Kaj ti pomaga protivetrna zaščita na Rebrnicah, če je recimo v Ajdovščini ni?
Tovorni promet v burji čez Vipavsko dolino ni realna možnost.
Se strinjam. Sem se kar nekaj časa vozil v Novo Gorico in včasih je bilo še z avtom neprijetno. Resda takrat še ni bilo AC čez Rebernice, ampak tudi od Podnanosa naprej je bilo kar pestro. Čudi me, da niso avtoceste speljali čez Kras, mislim da bi bila tam boljša opcija, vsaj z vetrom ne bi bilo takšnih težav.
Citat: Uporabnik trigga pravi:
Čudi me, da niso avtoceste speljali čez Kras, mislim da bi bila tam boljša opcija, vsaj z vetrom ne bi bilo takšnih težav.
Nisem strokovnjak za to področje, niti nisem preveč spremljal takrat, ko se je to razvijalo. Čeprav na drugi strani, hitra cesta je bila takrat speljana že do Podnanosa, tako da je bilo praktično vse napeljano na trenutno traso. Ali so se sploh kaj dosti ubadali s traso čez Kras?
Trasa se je izbirala že mnogo prej, preden so hitro cesto pripeljali do Vipave. Tako imaš za določene stvari v Sloveniji že zdaj izbrane lokacije, čeprav se še precej let (tudi 10 in več) ne bo gradilo.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.