SUP - a se splača?

TurboD

Pripravnik
19. dec 2012
112
3
18
Gledam folk, ki supa tko ali drugače, pa me zanima od tistih, ki to zadevo imajo ali pa so jo imeli. Ali se splača kupit to zadevo in kakšna je praktična uporabnost (razen da sediš na tej deski in veslaš par metrov tja, pol pa še nazaj). Imam občutek, da folk to kupi, pol pa prodaja po eni sezoni, ker so se naveličali. Kako je s tem na morju, ko so valovi?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Jaz sem imel letos kajak na ''servisu'', pa sem za silo vzel en sup. iz 400 je bil v Mercatorju znižan na 200, potem pa še s kuponom -20% na 160€... pumpa in veslo zraven. Zame sicer premajhen, do 100kg, žena pa je uspešno ''shodila''. Junior se je malo igral, malo veslal, jaz pa precej preveslal sede, s kajak veslom. Valovi naredijo stvar precej nestabilno, kaj več pa težko povem, dokler ne dobim v roke kakšnega večjega.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.710
1.060
113
turbo: letos sem parkrat zjutraj (ko je morje se mirno) sel "supat" s prijateljevo dilo in je sprva kar zanimivo, samo sem se vedno hitro navelical. Pred nakupom si raje sposodi in preskusi zadevo, da ne bos prodajal drugo leto
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
To je za kaksno urco, dve na vsake kvatre. Potem se navelicas. Pa se ena krama sabo za vlacit. Gres in si sposodis pa je.

PuskA

Pripravnik
1. dec 2008
117
21
18
sem sel na velenjsko jezero vceraj sprobat, 10e za par, vsak svoj sup, poceni v glavnem. pac to je bl modna muha no, prepocas gre pa hitr se navelicas. lahk pa vzames vecjo dilo pa lahko dva gor furata... na valovih je sup bolj nestabilno, se treba bol trudit da ne cofnes
smile-1.gif
majo pa "trde" supe, ne unih napihljivih

za vozit je enostavno, sem bil prvic pa me ni niti enkrat dol zabrisalo, ni to nek ekstremn sport , bl čilanje :p

prakticna uporabnost je taka kot si opisal :D lahk se soncis gor, mas namest blazine, to je to. ce si bl sportn ga lahk tud sibas, samo se bos s kajakom 10x boljse peljal, npr ce gres kako exploring varjanto, pol je bols kajak.

imo raj das par evrov pa rentas kvalitetn sup ko pa da za 400e kupujes neka na priblizno.... za ene 700-1000 pa pomojem dobis ze kaj kvalitetnega

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Kako pa v tega hudiča zlezeš, če čofneš v vodo?
Je dovolj stabilen, da tudi nerodnež zleze gor, ali se mora odpraviti do obale
evil.gif

TurboD

Pripravnik
19. dec 2012
112
3
18
Si ga bom enkrat res sposodil, da bom videl to zadevo v akciji. Gledam oglase na bolhi pa folk prodaja rabljene eno sezono, rabljene samo parkrat,...itd. Boljš, da ga prej probam, da ne bom še jaz med njimi.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Meni osebno je sicer SUP popolnoma zgrešena investicija. Nekomu pač odgovarja in je ves srečen, tako da težko reči ali boš zadovoljen ali ne. Vsekakor raje najemi kot kupi da sploh vidiš če ti bo ustrezalo.

Če padeš v vodo se vsekakor da priti nazaj gor, no ja seveda odvisno od tvojih motoričnih sposobnosti
tongue-1.gif
Sam sem sicer ko sem prvič poskusil SUP na morju stoje delal gor tako da...

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Meni je blo fun kot otrok se zafrkavat z desko od surfa...veslat, ležat gor, skakat iz nje, tekmovat z drugimi...

Se mi zdi da SUPa bi se naveličal po 3 minutah... sploh če ne morš gor jadra napet
smile-1.gif

PuskA

Pripravnik
1. dec 2008
117
21
18
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Kako pa v tega hudiča zlezeš, če čofneš v vodo?
Je dovolj stabilen, da tudi nerodnež zleze gor, ali se mora odpraviti do obale
evil.gif

ni problem, npr na prsa se cez potegnes, se zasuces v smer supa, pocepnes na kolena nekje na sredini in vstanes nazaj gor.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.882
113
Citat:
Uporabnik DoR pravi:
Meni je blo fun kot otrok se zafrkavat z desko od surfa...veslat, ležat gor, skakat iz nje, tekmovat z drugimi...

Enako. In potem nisi vedel kaj bolj peče, hrbet ožgan od sonca, ali trebuh požlajfan od plezanja na desko.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Sploh ni smešno, sem vidu smrtno na ta račun.. v času stoenk je pri naletu (iz tregarja) dila poletela čez zadnje steklo prednjega avta in polomila vrat nekemu nesrečnežu v škodi mislim da....

Zgledalo je res grdo.
Na Črnem kalu je blo to...

tko da... tist na strehi je bilo bolj ali manj orožje pa še privezano z tistimi elastičnimi jajci.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Takrat se je pač potovalo tako in ni bilo druge opcije. Jambor je bil pa tudi iz enega kosa..jao jao
hysterical-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.882
113
Široka in dolga deska, ne vem koliko je bilo litrov, težka ko sto mater, hrapava, 2 leseni kobilici, ena za rezervo, jambor itak iz enega kosa. Vse to na citroen visa (in kasneje na golf 2) in gremo na morje. Aja, zraven smo imeli še voziček za surf, ki ga je našvasal sosed, ene sorte kobilica na kolesih je bila to. Drugo sezono so nam jo v Maredi spyzdili.

Končala je pa tako da smo jo hranili doma privezano na "podstrešju" nadstreška za avtomobile in eno noč jo je veter dvignil in je padla na moj prvi avto (renault 5), tako da sem se naslednji dve leti vozil s "štemplom" na prednjem blatniku. Naslednji dan je šla na odpad.

Skratka, deska je bil malodane 24/7 v vodi. Če se ni foter peljal, smo jo pa mulci odpeljali.

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
.... je kdo delal primerjavo SUP vs. SOT Kajak?

Osebno se s tem vprasanjem ukvarjam ze nekaj casa. Rekreativna raba, zabava z otroci na morju...

S tega stalisca mi je SUP na papirju primernejsi (Transport, prostor, itd)

Mnenja?

Upam da probam oboje v zivo po sezoni.

altermost

Fizikalc
14. maj 2015
258
75
28
Letos sem prvič imel sup za 10 dni od kolega (ga prodaja kupil lansko leto) - primeren v mirnem morju, ko je malo valov ni niti za igranje otrok, plusa: potrebuje malo prostora in je moderen. Dila od srfa je veliko bolj uporabna, če pa je dovolj velika lahko tud supaš pa še velik cenej so.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Ravnokar na Planet TV pri poročilih govorijo, da je država uvedla obvezne registracije SUPov tako kot je treba tudi registrirati vse rafte in kajake.

Še ena obveznost in strošek več za lastnike. Če sem prav slišal menda kar 200-300 eur. Če je to res je to naravnost
stupid-1.gif