Subway se vrača?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Ker za 6€ dobiš 3 bureke ali 2 kababa ali eno pico.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Ja, zato. In jz osebno raje pojem subway kot dva kurčeva kebaba z mesom ki je dobljen iz kdo ve katerega skladišča v nemčiji, kdo ve kakšne kvalitete. Pa to povem kot nekdo, ki je včasih pojedel po štiri kebabe naenkrat. Ko vidiš da ima že vsaka albanska "slovenska pekarnica" ta štil mesa, veš da ni vse na nivoju.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Govori se da bodo cene 6€ velik, 4€ mali.
Ne vem, zakaj imam občutek, da so te stvari v nemških Subwayih cenejše.
Spet en privatnik, ki misli, da bodo ljudje navkljub krizi množično drli v Subway ne glede na ceno izdelkov.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
btw. mogoče bo za koga presenečenje ampak Subway menda pri franšizi ne določa kakšno mora biti meso kot pri McDonaldsu.
Subway franšize so precej bolj samostojne in kvalitete lahko nihajo. Tudi mednarnodnih preverjanj kot vem nimajo (morda se motim... to so pisali pri hrvaških Subwayih, ko so bili nekateri res pod nivojem... in propadli ~2009).

(sicer je to tudi pri McDonaldsu menda zdaj precej bolj ohlapno kot pred leti... zato nekateri provincialni McDonaldsi tudi pri nas ne dosegajo slovesa franšize in spominjajo na slabe balkanske luknje)

Ampak ja... zveneča znamka ljudem pomeni neko (navidezno) varnost. Ta pa ima svojo ceno.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Hm, nočem biti pameten,sam zopet voham slo nateg. Na začetku oh in sploh kvaliteta, pol pa vedno cenejša roba notri. Razni poljski siri itd

V stilu naših picerij katere so ene res čez čas začele občutno šparati..

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Če bo za ta denar vse top kvalitetno potem bo zadeva super....ampak, časi so taki, da skoraj noben ni več pripravljen plačati za kvaliteto, tako da verjetno se bo na začetku v to smer delalo, potem se bo videlo da se tolče minus, nato se bo slabšala kvaliteta sestavin...nato se bo zaprlo. Hebat ga....mogoče bi bilo bolje tako, da bi se šlo s kvaliteto in nižjo ceno ter na maso ljudi, in da bi na ta način "furali" zadevo....pustimo se presenetiti.
3/4 jih bo šlo za ta denar raje na pico,kebabe,bureke....študetnje pa itak bone furajo tako da...
confused-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Pa govori se da ima tip ki je vzel franšizo (samo) 25 let in je vzel hude kredite za to ... če je res .... ewww

Pa bonov ne bo, ker je franšiza in najem najprej samo za pol leta, boni pa zahtevajo letno pogodbo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Boljše 25 letnik pa kredit, kot pa 50 letnik pa kredit, 25 letnik še lahko to odplača v svoji dobi, 50 letnik pa težje.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:

Govori se da bodo cene 6€ velik, 4€ mali.

sendvič za 6€.
hysterical-1.gif
v šparu dobiš tri vsaj. kaj je pa notr? enako kot v subweyu, sam špar piše gor.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
o ljudje so že ripravljeni dajati za kvaliteto. ampak ne vem, koncept se mi zdi malo čuden. sendvič kot suha hrana že sam po sebi ne more biti eavno kvaliteten obrok. tudi če so sestavine kvalitetne, tam nekaj zbašeš vase in to je to... pa tudi me zanima a bodo tam stoli? ker če bo senvič res 6€ pa da to vzameš, pa nekje po poti vaase zbašeš je res stran vženih 6€.
samo moj pogled, da se nebo kdo preveč razburjal. nenazadnje jaz raje kupujem sestavine in si sam pripavim. sem bolj prerpičan v kvaliteto.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Potem ti je tudi koncept subwaya, ki je tako popular širom sveta, čuden?

Kaj pa kafe, zakaj gre nekdo po kavo v kafič, če lahko doma pripravi? Kaj je že una "štacuna", spet globalna, ko ima samo kafeje in je tako blazno draga, ampak uspešna?

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Jah, ni lih klasičen sendivč.... Jst sm si najraje uzel tistega z mesnimi kroglicami.... Če ne se mi pa zdi cena kr pretirana, za Ljubljano, ki je res zasičena s ponudniki hitre prehrane. Za primer, v Amsterdamu je bila cena 2,99€ oz. 5€.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ja je čuden, vsaj za moje pojme. je pa odvisno od cene. če je v tujini 6€, kjer imajo 3x večjo plačo in kje nekateri jedo samo predpirpravljene obroke, potem tam ni čudno. pri nas je stvar drugačna.

v bare na katerokoli pijačo pa ne vem koliko ljudi hodi zaradi pijače same. sicer pa hrane in kave ne moreš prav primerjati. dobro tukaj nisem merodajen, ker ne čutim potrebe po kavi in torej kava odpade sama zase. tudi ne čutim potrebe po alkoholu torej tudi popivanje odpade...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Nisem mislil bare, mislil sem tisto varianto kafe za na pot. Drugače pa kava je razvada, hrana pa potreba. Je pa res ta cena pretirana, vsaj 1e nižje bi moralo biti, a mogoče bo fant začel s pure kvaliteto, potem mu celo lahko rata.

Drugače pa...a ima mcdonalds pri nas nižjo ceno, kot v ameriki? Še višjo imamo, ker so tam porcije iber večje.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ne vem ne hodim v mkdonaldsa. ja pa kavo se ponavadi pije vročo. če nimaš termoske s sabo bo že mrzla. pa rabiš take lončke, da se ne polije. in ja kava za na pot je bolj kot ne razvada. kot, da ji je ne moreš doma skuhati. to zjutraj. če si doglo časa na poti pa kavofil potem v redu.
sicer pa me ne briga... mislim, da sam ne bom nikoli tja šel in tudi dvomim, da bom kdaj kavo za na pot kupil... aja ampak če pa ješ senvič pa vsaj pozimi zalo paše nekaj toplega. recimo eno kavo za na pot. kakšen starbucks po 5€ pa en senvič za 6€ pa imaš že v redu kosilo. se pa lahko hvališ kako ultra modern si ko kupuješ pri znamkah...

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Potem ti je tudi koncept subwaya, ki je tako popular širom sveta, čuden?

Kaj pa kafe, zakaj gre nekdo po kavo v kafič, če lahko doma pripravi? Kaj je že una "štacuna", spet globalna, ko ima samo kafeje in je tako blazno draga, ampak uspešna?

Starbucks