Subvenciniranje vrtca

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Kaj naj rečem, hvala za psihološki profil in ker odgovarjaš v mojem imenu. Hec pa je v tem da je zajec v enem drugem grmu. Izračunajte si delež tega fiktivnega dohodka v celotnih dohodkih in si odgovorite. Jaz tudi lahko rečem da sem napihal čez mejo zaradi enega pira, ne povem pa, da sem jih pred tem enim spil še pet. Sem čez mejo zaradi enega ali zaradi petih? Prvega, drugega, tretjega, katerega? Sem čez mejo zaradi plače, regresa, božičnice ali fiktivnega dohodka?

Ko nekdo razlaga da je zaradi fiktivnih 600 eur preskočil razred, ne vidi pa da je na izračunu nad temi 600 eur, ena postavka, z dvema ciframa več...ali jokcanje da mu s stanja TRR niso odšteli plače.....razumem, da imamo ljudi, ki ne znajo računat, in nepismene,...bolj težko pa da se tisti, ki so oboje od naštetega, vedno pofočkajo ravno v tej temi.

Ja, bruto-neto ti zdaj prav pride za vlečenje za jajca, super, mislim da nisem porabil več kot en post da sem priznal napako. Ko sem postavil konkretno vprašanje o stanjih na TRR, pa tišina, do naslednjega kroga nabijanja.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Ko nekdo razlaga da je zaradi fiktivnih 600 eur preskočil razred, ne vidi pa da je na izračunu nad temi 600 eur, ena postavka, z dvema ciframa več...ali jokcanje da mu s stanja TRR niso odšteli plače.....razumem, da imamo ljudi, ki ne znajo računat, in nepismene,...bolj težko pa da se tisti, ki so oboje od naštetega, vedno pofočkajo ravno v tej temi.

Kaj ma veze tista cifra nad temi 600€? A je kaka razlika, ali bi zaradi tega preskočil itz 2-3 ali iz 7-8 razred? Ama nobene razlike ni. Ta cel sistem je itaq fuknjen do amena. Zakaj je moj otrok manj vreden kot od nekoga drugega? Cena vrtca bi morala biti enaka za vse. A sem jaz kriv, da sem hodil v šolo ob delu, šturidal ponoči, delal od OŠ dalje med vsemi frej dnevi, da sem tam kjer sem danes? Za našo državo očitno bolje, da bi bil propalica, bi bolje prišel skozi. Lepo bi imel zastonj vrtec, streho nad glavo bi mi subvencjoniral, ...

Škoda besed res, dejansko se je lepo pokazalo da nimaš pojma o širši sliki, važno da vsem razložiš kaj so to fiktivni dohodki...
bonk.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Aha, torej, ko komentiram izračun moram zraven še opletat na splošno čez socialno politiko. Tako, za spotoma, ker lepše in pametnejše izpade, če mal pokozlam še na splošno povprek. Recimo, kako sem si celo življenje trgal od ust, gazil do vratu v drek, tekel za vozom,...da mi zdaj qrbe birokratske lahko kradejo. Ah ja.

Mimogrede, tudi sam se nikakor ne strinjam da se s cenami vrtcev dela socialno politiko.

In še nazadnje, ja čist isti qrc je al skočiš iz predzadnjega v zadnjega ali iz prvega v drugi razred.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Če prav razumem je torej problem če imaš na računu recimo 100.000€. Bi bilo OK če bi dal na banko kot depozit vse skupaj za tiste tri mesece ko ti to preverjajo?

Prav tako ne najdem kako gledajo kapital podjetja če si recimo 100% lastnik?

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Vlogo oddal 31.7. (eUprava), Reševat so jo začeli 7.8. Zavrnjeno sem dobil domov 20.8. z obvestilom naj jo oddam naslednji mesec. Zgleda sem jo oddal en dan prehitro.

Zdaj pa se jaz vprašam, če jo je ona dobila v roke 7.8. kaj je res ni smela obdelat ? Ko bi le pri obračunu bili tako dosledni... mater da jim vidim

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Bi bilo OK če bi dal na banko kot depozit vse skupaj za tiste tri mesece ko ti to preverjajo?

Če si mislil vezani depozit, ni razlike med tem in stanjem na TRR, upošteva se enako. Težava je še večja, ker depozita tisti dan ko misliš da bodo gledali ne moreš dvignit če bi ga hotel.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ampak zakaj bi ga dvigoval, saj v višjem razredu bo zaradi plače, najemnine, itd in ne zaradi fiktivnega dohodka?

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Vlogo oddal 31.7. (eUprava), Reševat so jo začeli 7.8. Zavrnjeno sem dobil domov 20.8. z obvestilom naj jo oddam naslednji mesec. Zgleda sem jo oddal en dan prehitro.

Zdaj pa se jaz vprašam, če jo je ona dobila v roke 7.8. kaj je res ni smela obdelat ? Ko bi le pri obračunu bili tako dosledni... mater da jim vidim

Bi bila komedija, če nebi bila tragedija. Oddaš vlogo 31.7. in kličeš 8.8. da si pozabil priloge (recimo pogodbo z vrtcem, ki jo en CSD zahteva, drugi ne), po telefonu ti razlaga kako jo pošlji kar po mailu, potem čez dva dni preveriš če so dobili pa pravi da ja, samo da zdaj ker je bil 31.7. bo vlogo tako ali tako morala zavrnit, traja še en teden da pride odločba o zavrnitvi do tebe in potem jo oddaš ponovno. Jaz se prav čudim da jim ob takem sistemu sploh uspe v enem mesecu kakšno vlogo rešit.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Na vlogi moraš tako ali tako prijavit vse premoženje, tudi tisto, ki ni razvidno iz uradnih evidenc. Torej, tudi če dvigneš, si dolžan na vlogi napisat da imaš 100k v roki. Vse ostalo je goljufija. (disclaimer: ne v resnici ne mislim da je kdo tako nor da bi naredil kaj takega).

@d3esaly: vezan depozit je za CSD isto kot stanje na TRR.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Ampak zakaj bi ga dvigoval, saj v višjem razredu bo zaradi plače, najemnine, itd in ne zaradi fiktivnega dohodka?

OK imaš 100k€ na računu pa recimo kapital (K) v podjetju 400k€. Koliko je potem to fiktivnega dohodka recimo?

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Mislim da se ne razumemo. Stanja TRR podjetja CSD ne preverja. Upošteva se tvoj lastniški delež (vložek, če ti je ljubše) in vrednost tega deleža. Torej, lastniški kapital, primer: sem polovični lastnik d.o.o. - ja z osnovnim kapitalom 7,5k. CSD ugotovi, da imaš v tem primeru 3.750 eur premoženja. In ga upošteva kot ostalo premoženje, ali je firma totalno v riti ali gorenjska gazela 2016 CSD-ja ne zanima (oziroma ga, ker upošteva dobiček, ko/ki si si ga izplačal).

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
OK hvala torej, za TRR sem mislil osebni. Torej gledajo osnovni kapital.

Potem takem če imaš 100k na osebnem računu pa 200k v osnovnem kapitalu si predvidevam itak v najvišjem razredu.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
OK hvala torej, za TRR sem mislil osebni. Torej gledajo osnovni kapital.

Potem takem če imaš 100k na osebnem računu pa 200k v osnovnem kapitalu si predvidevam itak v najvišjem razredu.

Letos ne. Letos je fiktivni faktor pod 1%, torej bi imel "le" 3000 pribitka na ostale dohodne družine.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Na vlogi moraš tako ali tako prijavit vse premoženje, tudi tisto, ki ni razvidno iz uradnih evidenc. Torej, tudi če dvigneš, si dolžan na vlogi napisat da imaš 100k v roki. Vse ostalo je goljufija. (disclaimer: ne v resnici ne mislim da je kdo tako nor da bi naredil kaj takega).

@d3esaly: vezan depozit je za CSD isto kot stanje na TRR.

Torej se le strinjaš s tem, da te fiktni dohodek spravi v višji razred, če svetuješ, da se ga prikaže čim manj? Sej verjamem, da si razumel moje prvotno vprašanje, sedaj samo malo ovinkariš.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Kaj naj rečem, hvala za psihološki profil in ker odgovarjaš v mojem imenu. Hec pa je v tem da je zajec v enem drugem grmu. Izračunajte si delež tega fiktivnega dohodka v celotnih dohodkih in si odgovorite. Jaz tudi lahko rečem da sem napihal čez mejo zaradi enega pira, ne povem pa, da sem jih pred tem enim spil še pet. Sem čez mejo zaradi enega ali zaradi petih? Prvega, drugega, tretjega, katerega? Sem čez mejo zaradi plače, regresa, božičnice ali fiktivnega dohodka?

Ja, bruto-neto ti zdaj prav pride za vlečenje za jajca, super, mislim da nisem porabil več kot en post da sem priznal napako. Ko sem postavil konkretno vprašanje o stanjih na TRR, pa tišina, do naslednjega kroga nabijanja.

Pa kaj tebi ni jasno no. Plače imamo kake imamo, na te ne moremo vplivat. Ne moremo vplivat na premoženje, razen da ga prodamo, če ga ne potrebujemo. Lahko pa vplivamo na tisih par jurjev, koliko ima kdo prihrankov. In tukaj je keč, kako tega skrit. Razredi so kaki so in če prekoračiš za cent si v višjem in, volia, vrtec za naslednji mesec je 50 eruov višji. In vsi ki smo blizu meje se prekleto jezimo in dvigujemo prihranke.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
smile-1.gif

Ničesar ne svetujem. Jaz trdim da te seštevek vseh dohodkov spravi v predpisan razred. Zdaj kateri te pelje v prvega, kateri v drugega in kateri v tretjega je stvar domišljije. Odgovor na tvoje vprašanje pa je DA. Če ob prijavi vsega premoženja padeš v višji razred, kot v primeru da določeno premoženje zamolčiš, potem lahko trdiš da si zaradi tega premoženja uvrščen v višji razred. To je možno samo zato ker imaš lažni občutek da premoženje lahko zamolčiš, plače pa ne moreš. No, lahko ga, vendar je kaznivo, medtem ko plače ne moreš, razen če ti plačujejo na roke.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Čakal sem samo še tebe da zaključiš krog. O tem (tvoji optimizaciji in predpisanih sankcijah) smo v tej temi že klobasali zato vsaj kar se mene tiče ne vidim nobenega smisla da se ponavljam.