Subvenciniranje vrtca

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Cigani. Vmes bili na morju, ravno ko je bila nakazana plača in so lepo kratkomalo plačo šteli v prihranke... Saj vem da se ne pozna veliko na letni ravni, vseeno pa mi je to čista svinjarija...

Pozna se ti toliko kot se na porabi avtomobila če si se pred vožnjo dobro usral. Sicer imaš pa na papirju in si lahko izračunaš koliko centov je bilo.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Nic se ti ne pozna, kaj se sekiras.

Zdi se mi neumno. Samo to. Ker so očitno prav čakali dan, da bo na računu max znesek
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
Itak, me zanima kaj bodo letos pri meni naumili ker sem lani dobil nek izreden dohodek, ki ga celo furs v dohodnini uposteva samo v 20% zneska.

In tukaj ne bodo obracunali tiste pol procenta fiktivnega dohodka na premozenje, ampak lepo 100% . seveda ce bodo uposteval ta dohodek.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Upoštevati bi se moralo enako, kot pri dohodnini, javi če ne bo tako, ker me res zanima zakaj ne
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.794
113
Vrtci bi morali biti zastonj, gotovo, vse tole sranje glede odločb in dleavk okol je samo polnjenje riti inlupljenje tistih ki imajo povprečne ali rahlo nadpovprečne dohodke. Totalna neenakost. Prijazna država pač.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Jaz bi rekel, da bi moralo vse biti plačljivo. Šole, zdravniki, vse. Dohodninske lestvice so itak pri nas narejene tako, da kak imaš normalno plačo že plačaš na polno, tisti bogi pa naj pač imajo subvencionirano, mene ne moti in jim nisem fauš.

Plače pa bi dobil ven bruto, nek mal del pa za cesarja, podobno kot v AT, toliko da lahko osnovne storitve laufajo, vse ostalo pa se doplača.

ampak to je izven te teme.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.940
579
113
Druga dežela,drugi običaji.

On: Nema problema, naručiæemo taksi.
Mi: Taksi?
On: Da, čekaæe je na parkingu svakog četvrtka u 15:45 i vratiti kuæi odmah posle nastave.
I tako se Leona svakog četvrtka vozila taksijem na časove hrvatskog.
Posebno se važnom oseæala kad bi po nju došla mlada vozačica u limuzini s tamnim staklima. Naravno, sve na račun ljubaznih i širokogrudnih švedskih poreskihobveznika", napisao je Mufiæ na svom Fejsbuk profilu.

http://www.kurir.rs/region/hrv...ti-svojim-ocima

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Vrtci bi morali biti zastonj, gotovo, vse tole sranje glede odločb in dleavk okol je samo polnjenje riti inlupljenje tistih ki imajo povprečne ali rahlo nadpovprečne dohodke. Totalna neenakost. Prijazna država pač.
pa vsi sp-ji bi si mogli minimalca prikazovat, pa povsod ko kaj kupiš bi se mogo shandlat brez računa itd. Davki so itak zato da se jih utaji boknedaj plača.
Ne pozabi v SLO smo. Vsi bi meli vse dali pa nič za to.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
To je posledica tega da je v drzavi cel.kup afer kjer je izginilo ogromno davkoplacevalskega denarja, pa zato prakticno nihce ni odgovarjal.. Ce bi drzavljani dobili obcutek, da se z njihovim denarjem dela transparentno in racionalno, bi se najbrz tudi ta miselnost spremenila.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
ksz
pa to je neverjetno, a res sami nesposobni ljudje delajo na CSD Moste-Polje?
dve leti nazaj sem oddal vlogo za znižanje vrtca, zraven dal papirje od kredita. dobim odločbo, kjer so mi znižanje za en razred zaradi kredita upoštevali pri drugem otroku, namesto prvem. kličem na CSD, po dveh dneh klicarjenja se končno oglasi referentka, ki je takoj vedela, za kaj gre in mi reče, naj pošljem pritožbo.
lani ista referentka, ista zgodba. kličem referentko, ki mi pravi "aja, saj se vas spomnim od lani. ja nič, pošljite pritožbo, pa bomo popravili."
letos najprej pogledam zadnjo stran odločbe, vidim drugo referentko podpisano, kar mi da upanje, ampak žal zaman, spet ista napaka. K sreči imam shranjeno pritožbo od predlani in lani, tako da samo popravim datum, odločbo in ime referentke.
zdaj pa me zanima: ali so referenti na tem CSD res tako nesposobni, ali pa imajo navodila od vodstva, naj namerno goljufajo? verjetno nisem edini starš z več kot enim otrokom v vrtcu in s kreditom, ki so ga obravnavali na tem CSD. saj morajo vsako leto dobiti cel kup pritožb tudi od drugih staršev, ki imajo enako napako v odločbi?
za štos sem hotel poklicati na CSD, da mi razložijo ta fenomen, pa nisem uspel nikogar priklicati. v času uradnih ur 8-12 je bil telefon ves čas zaseden, minuto čez dvanajst pa je čudežæno bila linija prosta, ampak nihče ni dvignil slušalke.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
ja, stanovanjski kredit. ene občine ti ponujajo znižanje vrtca za en razred, če imaš kredit za reševanje stanovanjskega problema.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.961
6.575
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ja, stanovanjski kredit. ene občine ti ponujajo znižanje vrtca za en razred, če imaš kredit za reševanje stanovanjskega problema.

fensi. samo preverjam, če kdo ve - kranj to nima?

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:

fensi. samo preverjam, če kdo ve - kranj to nima?

Kranj nima. 100%

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Aja, pa še to. MOL to upošteva samo če je kupljeno stanovanje v MOL. Če recimo je iz druge občine in otrok hodi v mol, potem ne.