Subvencija zavoda pri odprtju s.p.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
hja u bistvu ima joe kar dobro izhodisce...

saj nikjer ne pise da tistih 10 mesecev ne delajo... (siva ekonomija laufa)... samo niso samozaposleni ker so "omejenci" in so zracunali da se splaca pocakat 10 mesecev, ta cajt pripravt teren lepo pocas, morda poiskat dobavitelje (ok malo manj sans) in ob enem vlect socialno podporo... potem pa pokasirat se podporo za samozaposlitev... in so zmagal...

kdo je tu bolj omejen? nekdo ki je v 10 mesecih "proftiral" 4.000€ ali nekdo ki jih je toliko izgubil? oz kaj je bolje?

jaz vem da bi raje pocakal 10 mesecev ta cajt pa malo pofusal ali si vsaj teren pripravil... (no konec koncev nit nebi bilo treba cakaj 10 mesecev... naceloma dovolj do razpisa to je pa ponavadi tam nekje februarja recimo... )

nekaj drugega je ce imas pac ze vse pripravljeno in moras zacet... tam pa nimas kaj cakat... pac odvisno od vrste posla in dela...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Pa je res profitiral 4.000€?
Si ne bi morda v teh 10 mesecih z legalno dejavnostjo (brez skrivanja, strahu) pridelal več kot 4.000€ dodatnega denarja? Vsak, ki tako razmišlja za mene pač ni čisto normalen. Kaj pa je 4.000€ v celotnem letu? In sploh... do sedaj se je govorilo o 1.900€, kar je še veliko manj (recimo 7-14 dni prihodkov kakega svetovalca).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
seveda je profitiral 4.000 €! tukaj je una varianta: bolje vrabec u roki kot golob na strehi...

lej daj lepo pocasi preberi moj post...

je pa tak da vsak ve zase kaj je najbolje...

itak da nekdo, ki ima dogovorjen posel ne bo cakal... ampak nekdo ki pa se zeli samozaposliti trenutno pa je na zavodu (katerim je ta pomoc u bistvu tudi namenjena...) pa bo pocakal... do takrat pa pac ali fusal ali pa pripravljal teren (ves kok stvari je za uredit? sploh ce si nou na trgu... ) saj lahko ze prej vse pripravljas... samo posla ne smes izvajat... nihce pa ti ne brani da npr. izberes logotip, spletno stran, najdes vse dobavitelje (kot primer...)

ce pa se odlocis in zacnes si pa BREZ teh 4.000€ (podpora s zavoda, subvencija...) + moras placat vse prispevke... torej?

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Na tem mestu se kar strinjam z alkoholikom, računica je čisto ekonomična, če nisi omejen s časom
smirk-1.gif

Drugače pa ko sem lansko leto spraševala na Zavodu za zaposlovanje o subvenciji EU, so bila ta sredstva v oktobru še na voljo, jih letos res ni več?

EDIT: sem našla: Program se sofinancira in izvaja v letih 2004–2007 oziroma do porabe sredstev....

Nazadnje urejeno: