Študentski servis, plačilo

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Pozdravljeni!

Pred pribljižno 40 dnevi sem zaključil študentsko delo pri katerem sam zaslužil okoli 450€. Podjetje, pri katerem sem delal, mi še do danes ni nakazalo denarja. Velikokrat sem jih že poklical, a so mi vedno zatrjevali: " Jutri bo, jutri bo." Zanima ma, ali imam kakšno možnost, da jih na kakršen koli način prijavim (kam?), da bi prišel do denarja, kajti tam nisem delal zaradi lastnega veselja...
frown-1.gif

LP

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Obrni se na študentski servis. Oni morjo na njih pritisnit oz. ti bodo znali najbolje svetovat.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Kot ti je ChickenBoy povedal... študenstski servis... bojda pa tudi oni nimajo nekega "vzvoda" da bi pritisnili na delodajalca. Konec koncev se lahko on zmisli da nisi delal.....potem pa je tvoja beseda proti njegovi. Povej katera firma.. da nas slučajno tja ne zavleče.
Upam da rešiš zadevo, ter poročaj

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Na študentskem servisu so mi rekli: "Mi nemoremo nič, napotnica je odprta, plačila pa ni"

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Jah, če je niso poslal nazaj, potem tuki nima kej servis praskat, na vrsti si ti, nadleguj jih. Pejt po brezplačno pranvo pomoč, jim pošlješ en dopis z odvetnikom, pa bo zadeva urejena še isti dan.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Če niso vrnili napotnice potem je res nerodno. Jest bi šel osebno tja in bil tam toliko časa, dokler ti ne dajo izpolnjeno napotnico in bi jo sam nesel na študentski servis. Če pa to ne bi šlo, bi pa direkt poklical inšpekcijo in malo tam povprašal kako pa kaj. Če pa veš za kakšne svinjarije, ki so se pri njih dogajale in da ni vse po pravilih pa jim to lepo omeni ko boš ravno tam in zahteval denar. Če je napotnica že potekla jo pomoje morjo vrnit.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Danes sem jih ponovno poklical in zahteval, da mi danes nakažejo... po nekaj pogovarjana sem spoznal, da nimajo denarja, da mi nakažejo fuckin 450€
bonk.gif

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Mojemu bratrancu se je isto zgodilo, s tem da je pri njem takrat šlo za večji znesek. In on se je obrnil na študentski servis, nato pa je študentski servis posredoval dalje, da je dobil tisti denar nakazan.
Res pa je da je to bilo par let nazaj...

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Kako nimajo denarja?
grin1.gif
Kakšno je to podjetje, ti od njih zahtevaj napotnico! Oni nej pošljejo napotnico na ŠS al pa pejt osebno iskat tja. Sploh ne vem kaj se meniš z njimi, če majo al nimajo dnar, to tebe ne briga, razen če bodo zamudne obresti. Tebe oni malo za nos vlečejo ... jutr pejt kr osebno po napotnico, ne more ti rečt, da je kr nima, al pa da ni zakljucena po enem mestu in vec.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Glej, oni nimajo denarja, mapak to ni tvoj problem - vsega skupaj si se narobe lotil. Pojdi tja (v firmo, kjer si delal) in povej, da bi rad dvignil napotnico. To bo najbrz izzvalo nekaj vprasanj, na katera ni treba odgovarjati, razen ce bo vprasanje "kaj bos pocel s to napotnico", poten sele pride odgovor "Vi levaki mi niste placali, kar ste mi dolzni, zato gre napotnica pac na inspekcijo". Napotnico in preostanek zgodne seveda poslji na delovno inspekcijo - zna biti, da bos tudi sam izvisel (v smislu da ne bos nikoli videl tistih par deset EUR, ki so ti jih dolzni(), ampak enako (ali pa se bolj) bo izvisel tisti parazit, ki se okorisca preko tebe. Drugace povedano: ce s priden, jim lahko naredis toliko neprijetnosti, da se jim ne splaca tebe nategovat. Tozaril z njimi se bo redkokdo, in na to racunajo ...

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Oni so napotnico vrnili na študentski servis. Pred 14 dni je že zapadel rok za plačilo, a debili še kar niso plačali.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Potem, pa ima ŠS vse možnosti, da pritisne nanje. Če je ŠS že izstavil račun, naj te preveč ne skrbi za denar, res pa je, da če je firma neresna, da boš lahko še malo čakal. Vsekakor pritisni na ŠS naj malo bolj ostro opozorijo firmo (npr opomin in čez en teden še opomin pred tožbo), da jim plača račun.

lp

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ko ŠS izda račun, ima firma cca. 30 dni časa, da ga plača. Po tem času ŠS še 1x pošlje račun (no, tokrat opomin), če še to ne zaleže, si ŠS polasti pravic, ki jih ima (tožba?).

Zelo podobno sceno sem imel v podjetju, za katerega sem talal reklamne časopise/revije.
Niso hotl plačat-ženska mi je rekla, da kao da jim gre ful slabo in da gredo v stečaj in nimajo dnarja. Pa je, hvala Bogu, ŠS prtisnu na njih ter izterjal dolg/plačilo. Res pa je, da sem čakal slaba 2 meseca.

Bolje pozno kot nikoli...
Upam, da bo v tvojem primeru isto...
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
punca je tut delala prek študenta pa se je (oz se še) nakazilo vleklo. je šla na študenta in rekla, da so ji v firmi rekli da je denar že nakazan, na servisu so rekli da ni res, da ji pa lahko polovico založjo oni. pa so ji res polovico dnarja založli. sedaj se več ne obremenjujema tolk, ker bo sš sigurno prej dosegel, da jim nakažejo denar in tako ostalo polovico njej. gre pa za sš maribor.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Pri SŠ je tko, da zalagajo firme, s katerimi imajo dobre odnose (beri: so v preteklosti redno plačevali ter imajo sklenjeno nekako pogodbo, da plačujejo samo 1x oz max. 2x na leto za preteklo leto).
Sam pa tud veš, da če bi imel ti ŠS, da nebi zalagu denarja enmu šaban šabiæ-u s.p. (upam, da veš, kaj mislm s tem).

Drgač se je pa tvoja dečva dobr znajdla
aplauz.gif