študenti in urna postavka

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No pol naj ta student hitro dostudira in potem isce delo kot obcan. Dokler pa se bolj splaca vlect status se pa pac bolj splaca.

Ne zaj gledat samo tistih pacientov, ki vzamejo 2 absolventa, na koncu pa se še vpišejo na 2 srednji šoli, da lahko imajo status. Jaz recimo sem redno delal fax, hodil redno na predavanja in poleg delal še dve službi, da sem te mel neko spodobno mesečno plačilo. Sem pa imel to srečo, da sta oba delodajalca poštena in mi nista zbijala urne postavke. Pri enem so nam celo kilometrino dvignili, ko je treba it v LJ.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No pol naj ta student hitro dostudira in potem isce delo kot obcan. Dokler pa se bolj splaca vlect status se pa pac bolj splaca.

Ne da se bolj splača, sistem je tak, da si primoran vleči status. Recimo moja partnerka se je bila primorana vpisati naprej, ker drugače ni dobila nič za delati. Je naredili vse izpite za ta bolonjski magisterij, ampak se ji ne splača zaključiti, če ni neke službe na voljo. Brez vsaj nekaj njenih prihodkov pa zelo težko shajamo. Tri leta nazaj je bila zaposlena, ampak ko je zanosila se pogodba ni več podaljšala,...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Hči mi pravi, da dobi 7€/uro. Je pa to bolj občasno delo največkrat čez vikende (hostesa). Plačajo tudi čas, ko se voziš na lokacijo + potni stroški.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Pri nas v firmi imamo urno postavko za študente 3,5 EUR na uro, ne glede na to ali si tajnica, programer, help desk, referent v računovostvu, za šalterjem, ... vsi enako, pa seveda brez malice. Skratka brez veze.

A ko vidim pri ženi, v zdravstvu... študente ne jemljejo, če hoče nabrati izkušnje je treba volontirati (ja zastonj delati) - to je šele groza.