študenti in urna postavka

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
trenutno delam s tole mašino.

Kaj to zaen jajc? Mislim tisto gozdarsko prikolico poznam, je ful fajna ampak rabiš pa kšno orenk mašinco za povlečt. Mi se igramo z vpreženim deerom ...
cheer.gif

Tole je kar forwarder Norcar (kasneje Logset). Smo razmišljali o gozdarski prikolici, ampak je tole dosti boljša zadeva. Hidrostat na vseh 8 koles... gre ko Patria!
tongue-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.495
5.693
113
Skladišče-deklariranje robe
Malica plačana: DA
Urna: 5eur/h

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
da malo pomislim še o zgodovini študentskega dela.....

cca. 7-8 let nazaj
PANOGA/DELO: pekarna - pomočnik pek/a
URNA POSTAVKA: cca. 500 - 600sit.....za tiste čase zelo dobro in sem bil tudi zelo zelo zadovoljen
PLAČANA MALICA: Ne......nikoli pa nisem bil lačen, je bilo dosti žemelj,sirovih,sladic spečenih
grin1.gif

tudi cca. cca. 6 let nazaj
PANOGA/DELO: lesno predelovalna industrija (delal ko nor)
URNA POSTAVKA: morda cca. 400sit (za garaško delo 7,5 ur na delovnik skorahj brez pavz) tu nisem delal dolgo, pa ne da ne bi zdržal ampak sem čutil, da lahko za več denarja manj garam. Kakšnih posebnih izkušenj za nadaljnje življenje pri delu nisem dobil, tako da tudi delal nisem dolgo, saj sem bil na splošno nezadovoljen.
PLAČANA MALICA: Ne.....je bila pa organizirana malica

cca. 5 let nazaj
PANOGA/DELO: kovačija (raznorazna fizična dela)
URNA POSTAVKA: cca. 600sit (menim, da so bili takrat še tolarji)
PLAČANA MALICA: Ne.......smo pa dobili malico

cca. 3 in 4 leta nazaj
PANOGA/DELO: prodajni oddelek manjšega podjetja
URNA POSTAVKA: 4 leta nazaj 4€, 3 leta nazaj 5€ €
PLAČANA MALICA: Ne......je bila pa organizirana, prevoza nisem imel plačanega sem se pa vsak dan vozil cca. 40km v eno smer, kar je mesečno naneslo tudi kakšen € + dodatni 2uri+ dnevno

cca. 3 leta nazaj
PANOGA/DELO: montaža oken & vrat
URNA POSTAVKA: 3€, načeloma dokaj fizično delo in neka srednja urna postavka ampak je bil delavnik kar razgiban (kar nekaj je bilo tudi vožnje po terenu kjer si za sedenje v kombiu dobil plačano....tako da načeloma je bilo dokaj o.k..
PLAČANA MALICA: DA 3,5€/dan....včasih je bilo malo malo saj se je včasih delalo tudi 10-12ur na dan.

cca. 4 leta nazaj + nadalnja 3 leta dela (kar pomeni, da sem bil z delom in plačilom zadovoljen)
PANOGA/DELO: papirno/embalažna proizvodnja
URNA POSTAVKA: 3-4€ (na žačetku je bil plačan prevoz in urna postavka cca. 3€, kasneje malo višja urna postavka 3,5€-4€ in neplačan prevoz. Zadnji 2 leti tudi nedeljsko/praznično/nočno delo 150% urne postavke.....vendar teh ur je bilo bolj malo.
PLAČANA MALICA: NE......dopoldne je bila malica organizirana...popoldne si za urno postavko dobil 10% več plačila

preteklih 6-7 let & še vedno
PANOGA/DELO: računovodstvo
URNA POSTAVKA: rasla od nekje 5€ - 10€.....pridobljene izkušnje za nadalnjo pot (NEPRECENLJIVO!)
PLAČANA MALICA: Ne......je pa vedno bil vsaj en topel obrok/dan

delal sem marsikaj in za vsako delo sem poprijel......za nobenega mi ni žal....če na koncu meseca ni ostalo dosti €, pa so ostale vsaj izkušnje za določene dejavnosti & mogoče malo drugačen pogled na zaslužen €.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.820
555
113
42
povsod malo
Študent ne
urna postavka 7,50€
malca:ne
delo: zelo stare knjige (ex služba)

job no.2
urna postavka 25-60€ (25€ v domovini 60 v tujini)
+ za v tujini povrnjeni stroški za prevoz (letalo/avto)
malca:da
delo: izvajam eno pooblastilo ker je lastnik/lastnica odsotna v tujini 85% vsega časa delam pa približno 3x na mesec za 4-12 ur na teden, ko 1 pooblaščena oseba ne utegne.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
462
46
28
DELO: demonstrator/delo z računalnikom
URNA POSTAVKA: 6,68 (pred evri je bilo 1600 SIT)
PLAČANA MALICA: ne
DODATKI: 5 ur za vodenje ter 10 ur nepredvidenih na mesec

LP

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.924
117
63
mb+ -20km
Je ze kr lep čas nazaj,še v tolarjih 400sit/uro brez malice,gradbeništvo,je pa to toliko nazaj,da je primerljivo z današnjimi 7 ali 8 €/uro.
Lp.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
da malo pomislim še o zgodovini študentskega dela.....

cca. 7-8 let nazaj
PANOGA/DELO: pekarna - pomočnik pek/a
URNA POSTAVKA: cca. 500 - 600sit.....za tiste čase zelo dobro in sem bil tudi zelo zelo zadovoljen
PLAČANA MALICA: Ne......nikoli pa nisem bil lačen, je bilo dosti žemelj,sirovih,sladic spečenih
grin1.gif

tudi cca. cca. 6 let nazaj
PANOGA/DELO: lesno predelovalna industrija (delal ko nor)
URNA POSTAVKA: morda cca. 400sit (za garaško delo 7,5 ur na delovnik skorahj brez pavz) tu nisem delal dolgo, pa ne da ne bi zdržal ampak sem čutil, da lahko za več denarja manj garam. Kakšnih posebnih izkušenj za nadaljnje življenje pri delu nisem dobil, tako da tudi delal nisem dolgo, saj sem bil na splošno nezadovoljen.
PLAČANA MALICA: Ne.....je bila pa organizirana malica

cca. 5 let nazaj
PANOGA/DELO: kovačija (raznorazna fizična dela)
URNA POSTAVKA: cca. 600sit (menim, da so bili takrat še tolarji)
PLAČANA MALICA: Ne.......smo pa dobili malico

cca. 3 in 4 leta nazaj
PANOGA/DELO: prodajni oddelek manjšega podjetja
URNA POSTAVKA: 4 leta nazaj 4€, 3 leta nazaj 5€ €
PLAČANA MALICA: Ne......je bila pa organizirana, prevoza nisem imel plačanega sem se pa vsak dan vozil cca. 40km v eno smer, kar je mesečno naneslo tudi kakšen € + dodatni 2uri+ dnevno

cca. 3 leta nazaj
PANOGA/DELO: montaža oken & vrat
URNA POSTAVKA: 3€, načeloma dokaj fizično delo in neka srednja urna postavka ampak je bil delavnik kar razgiban (kar nekaj je bilo tudi vožnje po terenu kjer si za sedenje v kombiu dobil plačano....tako da načeloma je bilo dokaj o.k..
PLAČANA MALICA: DA 3,5€/dan....včasih je bilo malo malo saj se je včasih delalo tudi 10-12ur na dan.

cca. 4 leta nazaj + nadalnja 3 leta dela (kar pomeni, da sem bil z delom in plačilom zadovoljen)
PANOGA/DELO: papirno/embalažna proizvodnja
URNA POSTAVKA: 3-4€ (na žačetku je bil plačan prevoz in urna postavka cca. 3€, kasneje malo višja urna postavka 3,5€-4€ in neplačan prevoz. Zadnji 2 leti tudi nedeljsko/praznično/nočno delo 150% urne postavke.....vendar teh ur je bilo bolj malo.
PLAČANA MALICA: NE......dopoldne je bila malica organizirana...popoldne si za urno postavko dobil 10% več plačila

preteklih 6-7 let & še vedno
PANOGA/DELO: računovodstvo
URNA POSTAVKA: rasla od nekje 5€ - 10€.....pridobljene izkušnje za nadalnjo pot (NEPRECENLJIVO!)
PLAČANA MALICA: Ne......je pa vedno bil vsaj en topel obrok/dan

delal sem marsikaj in za vsako delo sem poprijel......za nobenega mi ni žal....če na koncu meseca ni ostalo dosti €, pa so ostale vsaj izkušnje za določene dejavnosti & mogoče malo drugačen pogled na zaslužen €.

OFF

Predlagam titulo garač
smile-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Predlagam titulo garač
smile-1.gif

Ne rabim, je bilo vse plačano & poplačano & se je splačalo. Enostavno mi ni bilo da bi 3 mesece počitnic doma ležal pa jajca praskal......kakšen € vem na računu pa nikoli ni narobe hodil.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.142
3.196
113
Ko sem še delal kot dijak in študent.

Leta 1999 . Elektro 4€ (takrat 1000 sit) na uro malco plačal sam. Težko fizično delo 12-14h na dan.
Leta 2000 -2002 Gradbeništvo takrat 850 sit seveda malca iz lastnega žepa , tudi po 12-14 ur sobote in nedelje seveda poleti na +30.
2003 - 2005 Elektro 750sit/h 8 ur brez malce
2006-2007 elektro 5€/h + kak dodatek za teren

Nazadnje urejeno:

luci4a

Pripravnik
18. dec 2009
57
3
8
Slovenske Konjice
PANOGA/DELO: Prodajalka / Tekstil (trgovina NES)
URNA POSTAVKA: 3.5 €, če je na mesec dobička pod 4.500€ potem 3€ in če je dobiček 7.000€ je na uro 4€
PLAČANA MALICA: NE
POTNI STROŠKI: NE

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
OFF

Predlagam titulo garač
smile-1.gif

MalcomX:
cca. 25 let
PANOGA/DELO: Domača dnevna soba / Biti sin
URNA POSTAVKA: Žepnina
PLAČANA MALICA: Da. Pa zajtrk, kosilo, večerja. Plačani potni štroški, amortizacija in nakup avtomobila...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
PANOGA/DELO: Farmacija / support pri organizaciji in managementu globalno vodenih projektov
URNA POSTAVKA: 6 €
PLAČANA MALICA: Da.