Citat:
Uporabnik prijam pravi:
da malo pomislim še o zgodovini študentskega dela.....
cca. 7-8 let nazaj
PANOGA/DELO: pekarna - pomočnik pek/a
URNA POSTAVKA: cca. 500 - 600sit.....za tiste čase zelo dobro in sem bil tudi zelo zelo zadovoljen
PLAČANA MALICA: Ne......nikoli pa nisem bil lačen, je bilo dosti žemelj,sirovih,sladic spečenih
tudi cca. cca. 6 let nazaj
PANOGA/DELO: lesno predelovalna industrija (delal ko nor)
URNA POSTAVKA: morda cca. 400sit (za garaško delo 7,5 ur na delovnik skorahj brez pavz) tu nisem delal dolgo, pa ne da ne bi zdržal ampak sem čutil, da lahko za več denarja manj garam. Kakšnih posebnih izkušenj za nadaljnje življenje pri delu nisem dobil, tako da tudi delal nisem dolgo, saj sem bil na splošno nezadovoljen.
PLAČANA MALICA: Ne.....je bila pa organizirana malica
cca. 5 let nazaj
PANOGA/DELO: kovačija (raznorazna fizična dela)
URNA POSTAVKA: cca. 600sit (menim, da so bili takrat še tolarji)
PLAČANA MALICA: Ne.......smo pa dobili malico
cca. 3 in 4 leta nazaj
PANOGA/DELO: prodajni oddelek manjšega podjetja
URNA POSTAVKA: 4 leta nazaj 4€, 3 leta nazaj 5€ €
PLAČANA MALICA: Ne......je bila pa organizirana, prevoza nisem imel plačanega sem se pa vsak dan vozil cca. 40km v eno smer, kar je mesečno naneslo tudi kakšen € + dodatni 2uri+ dnevno
cca. 3 leta nazaj
PANOGA/DELO: montaža oken & vrat
URNA POSTAVKA: 3€, načeloma dokaj fizično delo in neka srednja urna postavka ampak je bil delavnik kar razgiban (kar nekaj je bilo tudi vožnje po terenu kjer si za sedenje v kombiu dobil plačano....tako da načeloma je bilo dokaj o.k..
PLAČANA MALICA: DA 3,5€/dan....včasih je bilo malo malo saj se je včasih delalo tudi 10-12ur na dan.
cca. 4 leta nazaj + nadalnja 3 leta dela (kar pomeni, da sem bil z delom in plačilom zadovoljen)
PANOGA/DELO: papirno/embalažna proizvodnja
URNA POSTAVKA: 3-4€ (na žačetku je bil plačan prevoz in urna postavka cca. 3€, kasneje malo višja urna postavka 3,5€-4€ in neplačan prevoz. Zadnji 2 leti tudi nedeljsko/praznično/nočno delo 150% urne postavke.....vendar teh ur je bilo bolj malo.
PLAČANA MALICA: NE......dopoldne je bila malica organizirana...popoldne si za urno postavko dobil 10% več plačila
preteklih 6-7 let & še vedno
PANOGA/DELO: računovodstvo
URNA POSTAVKA: rasla od nekje 5€ - 10€.....pridobljene izkušnje za nadalnjo pot (NEPRECENLJIVO!)
PLAČANA MALICA: Ne......je pa vedno bil vsaj en topel obrok/dan
delal sem marsikaj in za vsako delo sem poprijel......za nobenega mi ni žal....če na koncu meseca ni ostalo dosti €, pa so ostale vsaj izkušnje za določene dejavnosti & mogoče malo drugačen pogled na zaslužen €.