Citat:
V normalni državi, pri normalnih ljudeh.
V Sloveniji pa te natakar napizdi, ker si se namalal v njegov lokal ravno med čikpavzo, obrtnik ti reče, da se mu ne da hodit do tebe, ker si mu s poti, stanovanje imaš raje prazno, kot da bi imel v njem Bosanca itd itd.
Ne vem zakaj - če že v začetku izključim ljudi, za katere ocenim, da mi bodo naredili več škode kot koristi, potem to ne more biti bad for business - a ne? Res, kako bi mi trpel biznis oddajanja, če rečem, da recimo Brajdičem ne bom oddal - zihr doletim bojkot poslovanja.Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Ni pa logično, da posluješ na podlagi rase, priimkov, spolne usmerjenosti ipd. Enostavno, bad for business.
Citat:
Ne, ne: logično je, da o svojem premoženju odločaš sam. Ni pa logično, da posluješ na podlagi rase, priimkov, spolne usmerjenosti ipd. Enostavno, bad for business.
Točno tako: moje mnenje je namreč, da lahko veruješ v kar ti paše, da lahko nosiš naglavno ruto, da lahko v javnosti govoriš v katerem koli jeziku želiš, da smo vsi ljudje enakopravni itd. In da človekov priimek ne določa njegove osebnosti.Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Ti hočeš demokracijo do takrat, dokler velja izključno! tvoje velecenjeno mnenje.
Citat:
Točno tako: moje mnenje je namreč, da lahko veruješ v kar ti paše, da lahko nosiš naglavno ruto, da lahko v javnosti govoriš v katerem koli jeziku želiš, da smo vsi ljudje enakopravni itd. In da človekov priimek ne določa njegove osebnosti.Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Ti hočeš demokracijo do takrat, dokler velja izključno! tvoje velecenjeno mnenje.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Koneckoncev Švica ni uspešna zaradi človekovih pravic, za kar se jim precej fučka, ampak zaradi nečesa drugega, to je strikten red v deželi, tudi pri takih zadevah, kot je oddajanje stanovanj.