Strošek reševanja?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.978
6.867
113
pri taščici
Koliko alterasev gre v tujino brez nekega turisticnega zavarovanja?
Ajd Umag, pa Krk se se nekako privleces do meje ce res huda poskodba, vse ostalo pa?
Al pa ce gres samo na ogled zivalskega vrta v zagreb ali lučke gledat v gradz.
Ce pa gres za en teden na dopust pa fa vidim junake kot grejo brez turisticnega zavarovanja.
Predvidevam da ga imajo tudi nelateri tujci pri nas.
Mi samo ne zaracunamo resevanja njihove zavarovalnici ker nimamo zakonske podlage.
Dodati člen, da tujci reševanje placajo v celoti (ali v nekem deležu) oziroma nek maximalni znesek...
Pa bodo zavarovlanice tujcev lepo dobivale racune od slovenije
.

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.276
1.252
113
V EU ti ni za skrbet za običajne zadeve, ker ti krije obvezno zdravstveno zavarovanje.
Problem je "nadstandard", ker lahko spadajo tudi razno razni športi in aktivnosti, ki v to ponavadi v tujini ne spadajo. Hribolazništvo in alpinizem ponavadi padejo v te nadstandarde. Enako recimo gorsko kolesarjenje ipd ...

Marsikje v tujini za visokogorje potrebuješ še lokalnega gorskega vodnika.
Torej ne more prit Pišta iz Budimpešte.
Poanta je pa seveda na pol spudbujanje lokalne ekonomije in na pol to, da zmanjšajo sranja, ker lokalci bolje poznajo lokalne cake in vreme.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.504
5.049
113
Ej, v Sloveniji smo. Tu smo pred leti za nekaj časa prepovedali eno od dejavnosti na vodah za domače izvajalce, tujci pa so jo lahko izvajali. Pozabil sem, če je šlo za raftanje ali kanjoning.
Da bi bili sposobni napisati zakon, kjer bi imeli domači vodoči prednost? Nemogoče.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Mr_Wolf

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.067
10.842
113
kod Džej-Zija
Pri raftingu in kanjoningu je šlo za to, da so morali domači izvajalci pridobiti mednarodne licence za izvajanje dejavnosti (dolgotrajno in drago), pri tujcih smo bili pa zadovoljni z njihovimi lokalnimi licencami. Tako so nam Madžari in Slovaki odžrli ogromno prometa. Kot si rekel, svoje zajebavamo, druge sprejemamo z odprtimi rokami.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.951
16.053
113
Pri raftingu in kanjoningu je šlo za to, da so morali domači izvajalci pridobiti mednarodne licence za izvajanje dejavnosti (dolgotrajno in drago), pri tujcih smo bili pa zadovoljni z njihovimi lokalnimi licencami. Tako so nam Madžari in Slovaki odžrli ogromno prometa. Kot si rekel, svoje zajebavamo, druge sprejemamo z odprtimi rokami.
Na to temo bi verjetno lahko tudi MaverickT kaj povedal, bi znal imeti kaj izkušenj s tem.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.553
4.703
113
Ne razumem sicer kako so njo našli, njega, ki je poškodovan, pa ne? Do sedaj se je vedno govorilo, da sta skupaj in komunicirajo z obema. Konec koncev je tudi logika tista, ki govori, da ostaneš skupaj, če veš, da prihajajo in itak ne moreš dol.