Strokovni naziv v SP

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
no zdej pa le v jok pa na drevo
svašta, ker folk na forumu

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No če zaradi ničesar drugea ti vsekakor zaradi praktičnosti odsvetujem uporabo nazivov v imenu firmu.
Ko boš stotemu partnerju črkoval svoj naziv ti bo že konkretno žal da si ga dal v ime.

lp

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Ali pa Joža Kovač PMP, CCIE, CISSP, CCNP, RHCE, CCNA, VCP, MCSE, Novell CLP s.p.

Sam sem sicer hitro obžaloval dolgo ime s.p.ja, zato pri d.o.o. nisem ponovil te napake
wink-1.gif
.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
še enkrat preberi moj 4. post v tej temi če ti še vedno ni jasno. Gre za formalnost, ki pa želim da je narejena pravilno. Za reference pa ne skrbi.
Ko berem te vaše odgovore, je večina takšnih kot bi se počutili ogrožene. Jaz sprašujem eno malenkost vi pa meni dajete neke moralne nasvete. Odrastite.

Ti sprašuješ, ostali smo ti pa predlagali.
Vprašal si, kaj je praksa in odgovore si dobil. Sedaj, če iščeš opravičila ali obrazložitve zakaj bi imel zraven še strokovni naziv ti jih žal ne moremo dati.

V odgovoru z AJPES pa govorijo o akademskih nazivih in ne strokovnih kot si spraševal ti (med dr./mag. in univ.dipl. ... je velika razlika. Dodajati strokovni naziv je pomeni BUTASTO.

Pa imaš direktni odgovor. Če ti gre striktno za formalnost, za katero hočeš, da je narejena pravilno sem ti pa odgovor podal že včeraj.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
Za firmo podjetnika se smiselno uporablja 72. člen Zakona o gospodarskih družbah, ki določa, do mora firma podjetnika vsebovati ime in priimek podjetnika, skrajšano oznako, da gre za podjetnika (s.p.), oznako dejavnosti in morebitne dodatne sestavine.

Jaz sem naredil dobesedno tako, kot pise v doticnem clenu:

Ime Priimek s.p., dejavnost

(sem univ. dipl. ... je*es to, kot so ze mnogi omenili, to tlacijo povsod samo bedniki s slabo samopodobo)

Ker lahko uproabljam skrajsano obliko pri amrsikaterem izpolnjevanju formularjev in se niche ne pritozuje, je to na koncu samo se Ime Priimek s.p. Kot so ze omenili nekateri, zelo prakticno
smile-1.gif

Citat:
Glede na to, da ocenjujemo, da je pri vpisovanju firme podjetnika v Poslovni register Slovenije (PRS) »akademski naziv« tudi del imena in priimka podjetnika (akademski naziv »dr.« se v PRS trenutno vodi pri cca 650 poslovnih subjektih), vam predlagamo, da pri vpisu podjetnika v PRS, k firmi pripišete tudi vaš akademski naziv, ki pa sicer ni posebej zakonsko določen kot obvezna sestavina firme podjetnika.

To se ne nanasa nate, saj (kot pravis) ne premores akademskega naziva
priden.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Citat:
To se ne nanasa nate, saj (kot pravis) ne premores akademskega naziva
priden.gif

V mojem vprašanju sem jim obrazložil kakšen naziv imam jaz, zato, če nisi opazil je akademski naziv v njihovem odgovoru v narekovajih.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Vsi so ti ze vsaj 3x odgovorili kaksna so formalna pravila, kar naj bi tebe skrbelo. Ti pa se vedno tulis v isti rog.

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Glej, kot so ti svetovali vsi pred mano, in po praktičnih izkušnjah
grims-1.gif
. Strokovno oznako ( dipl. inž. rač. ) pa prihrani za vizitko, kjer moraš pri svojem imenu itak dodati naziv direktor .

Praktične izkušnje pa so take, da vsaka firma, ki sodeluje s tabo, mora pisati vse "tvoje" kolobocije v programe za prejete/poslane fakture
ne-ne-1.gif
. Torej, upam da ni dileme.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Več faksov kot imajo, bolj so trdi.

Tudi sam imam že leta s.p. in krajše je, boljše je. Bolj kot se spakuješ z imenom, bolj zajebano ga je črkovati povsod kjer te še nimajo v računalniku.

B81

22. jul 2007
37.013
10.539
113
Torej odgovore so dali, ni v navadi.
Bi te pa vprašal, zakaj o tem premišljuješ?

BTW; jaz mam 5. stopnjo samo.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Se strinjam da znajo res biti sitnosti glede praktičnosti. Itak se mi pojavi še vprašanje kaj v primeru če nadaljujem šolanje, potem menjam naziv firme??...nepraktično.. ah nima veze..pustimo to.

Hvala za odgovore.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Ali pa Joža Kovač PMP, CCIE, CISSP, CCNP, RHCE, CCNA, VCP, MCSE, Novell CLP s.p.

Svaka čast
hysterical-1.gif

Aja, pozabil:
LP,
Tony, CCNA
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Meni je čisto jasno kaj bi ti rad!
In verjemi, ne počutim se ogroženega! Moj sp laufa že nekaj let bp brez nepotrebnega priveska v obliki akademskega naziva, s katerim si lahko, če nimaš prakse v poslu, samo r.it obrišeš!
Tako je to!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Se spomnim kako so se dobrih 15 let anzaj zafrkavali v uvodniku revije Moj Mikro, ker je njihov sodelavec (Matevz Kmet) pridobil zveneco titulo, ces da zdaj se bo pa lahko podpisal pod clanek kot

Matevz ... ... ... (cel kup titul) ... dob. bral. znac.

:D Pa to so bili se malo drugacni casi, ko ni ravno bilo te inflacije nazivov.