Strogo proti krznu

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Dejte se raj brigat za lačne v Afriki
tongue-1.gif

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
30
28
Js pa ne zastopim kaj taka gonja proti krznu? A usnjene jakne, čevlji, pasi,.... so pa OK? Isti šmorn sam kosmate niso.
Nasploh pa ponavadi gledaš v kakem bifeju, ko kdo pametuje o krznu, usnju,...itd. Potem pa potegne iz žepa usnjeno denarnico, hlače mu gor drži usnjen pas, na nogah spet kaj drugega kot pa kaj le? Usnjeni čevlji seveda,... Aja potem pa se po možnosti še vsede v avtomobil na USNJENE sedeže. Vegiji, in tile anti krznarji so že prav patetični. Sedaj jim že to ne paše,da imamo na kmetih prosto rejo živali
bonk.gif
Glede živali iz prvega posnetka, če hočeš kvalitetno krzno se z živalmi tako pač ne dela. Sem proti namernemo mučenju, ampak žal pač nismo lezli na vrh piramide zato, da bomo podrejeni živalim.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Sedaj se pripravi, da boš dobil 30x po 1 zvezdico in bil popljuvan od glave do pet
tongue-1.gif

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Ne blebetaj norij ! Razlika je med usnejm in krznom. Usnje dobimo tako ,da ubijemo kravo,svinjo,ovco itd za hrano za ljudi. In da ,če je že žival bila ubita se pač koža uporabi za jakne,pasove itd. Pri krznju pa namensko oderejo žival samo zaradi krzna in ne zaradi mesa.
Pa še na ne humano se ubijajo te živali.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Ne blebetaj norij ! Razlika je med usnejm in krznom. Usnje dobimo tako ,da ubijemo kravo,svinjo,ovco itd za hrano za ljudi. In da ,če je že žival bila ubita se pač koža uporabi za jakne,pasove itd. Pri krznju pa namensko oderejo žival samo zaradi krzna in ne zaradi mesa.
Pa še na ne humano se ubijajo te živali.

Optimist!

Kaj naj bi bilo humano ubijanje. Ko odojku prerež vrat, še zmeraj ni najbolj humano.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
so fakin vat? žival je mrtva tako ali drugače, meso al pa ne. "humano" pobijanje je pa kul. Kakšno je že to?
Človek je pač na vrhu prehranjevalne verige in živali so za izkoriščanje poleg vseh ostalih naravnih virov. Še dobro da ni blo antikrznofanatikov v pradavnini, ker bi človek izumrl, če bi takrat ekoteroristi vladali in se mi ne bi mogli zdej pogovarjat neumnosti.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Tisti časi "bogatašev s krznom" so minili, a niso?

Večni argument-pomislek tistih ki nimajo za krzno.

Vsi ki ste proti pobijanju živali zakaj pa uporabljate "pips" ?
Zakaj se vozite z avtomobili a veste koliko živali (muh, vešč, komarjev, ...) pobijete na vetrobanskemu steklu?
Koliko miši in podgan ste že zastrupili?
Koliko sredstev ste že porabili ko ste zatirali uboge črve v lesu ali mravlje v stanovanju?

A ja seveda to niso male ljubke živalce - saj ljudi tudi predalčamo a ne, pa zakaj nebi še ljudi?
DVOLIČNEŽI

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Eno je nehote drugo je pa namerno
smile-1.gif
če bi mi bilo dano bi z avtom pazil da nebi povozil mušice.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Bodi đek pa pojdi peš pa pometaj pred sabo da ne boš pohodil kake mravlje - ali pa se ne vozi z avtom od mraka do jutra pa še potem max 10km/h.

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Citat:

Smo bili pa zadnjič na Bledu na kosilu in se k sosednji mizi vsede starejša gospa v krznenem plašču z eno dolgo lisico okoli vratu. Moram priznat, da mi je bilo precej "neapetitlih" pojest, sicer dobro hrano, v soseščini tiste preveč namazane v debelo krzno zadekane stare koke.

Naj uganem, jedli ste šnicle...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
kvazi ljubitelji živali
smile-1.gif

kje stanuješ? med bloki, kjer s ti kakšna muca polula na zelenico?
smile-1.gif

pojdi enkrat z mano..ob 2 zjutraj boš
nesel balo sena na goro..enih 1499 m visoko.pa mojo kombinirko. pa colt haha

jejej
loleki

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ma svoje čase sm tud js mela na MySpaceu tale video pa še en kup drugih, dokler nism začela mal drugač razmišljat.

Js če bi že mogla skenslat meso, krzno ( krzno samo mi je sicer lepo, pa naj bo pravo al pa umetno, tapravih lisic okol vratu pa - na bruhanje mi gre.. pa ne zato ker bi se mi lisica smilila al pa kej, samo ne morš nost crkovine okol vratu lool.. k da bi js svojo mačko nosila okol vratu... mrtvo...) in usnje, blabla... bi mogla skenslat res vse, ker ne prenesem neki polovičnega.

Tko da bi v tem primeru NE kupovala mesa, niti rib, kupovala le kozmetiko, parfume ki preverjeno niso preizkušeni na živalih (ker nekatera podjetja so na zeleni listi, kao da naj ne bi preizkušala na živalih potem pa zveš da so podkupili z denarjem da so prišli na zeleno listo, pfej pras** ) in konec bi blo z usnjenimi čevlji, pasovi, mlekom in mlečnimi izdelki, jajci... Pač, z vsem kar ima veze z živalmi. Sem že probala bit veganka in sem celo zdržala en mesec, potem pa je blo konc.

Tko da, noste krzno zarad mene, mene ne mot (razen lisice okol vratu) in tud če se kdo odloč bit vege, napol vege al pa vegan, nikol ne sprašujem zakaj in ga ne začnem prepričvat v to, da to ni okej in ne vem kaj... tko k nekateri k jim gredo vegeterijanci tolk na jetra in se praktično pol v vse vtaknejo in začnejo; Ja pol si pa še plastične čevlje kupuj, itd itd...

Jaz sem pač čudna, yebiga. Živali mam full rada, sploh mačke in konje (konjev tud ne jem, niti zajcev) in vedno mi gre na jok, ko vidm npr. po TV da je nekdo mučil žival... medtem ko me to, da je nevem kje v Iranu umrlo tok in tok civilistov, ne gane sploh (pedofile in druge bolnike bi pa najraj obsodila na dosmrtno ječo z mučenjem). Skratka, ne mi zdej rečt da nimam čustev ampak tko je, taka sm.