Streljačina v Beogradu

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Po vojnah je v navadi, da se pobere "izgubljeno" vojaško orožje. Ne vem, če so Srbi to že imeli. Če še niso, potem je to precej čudno ... Verjetno ga bodo nekaj dobili nazaj. Vsega pa še zdaleč ne in večine tudi ne bodo našli.
Prvi napad je bil z legalnim orožjem, ki ga je lastnik verjetno samo neprimerno hranil. Lahko bi se izkazalo tudi, da ga je hranil tako, kot še kup drugih ljudi, ampak je mali naštudiral, kako priti do njega. Sicer bi o tem potem že poročali. Teoretično, da ti član družine med spanjem ukrade ključ od neke varne omare za orožje, ni nek resen problem za prebrisanega in spretnega mulca. Tisti, ki imajo doma orožje, verjetno ne preverijo nekajkrat dnevno, če je pištola še v sefu.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.371
-2.886
113
Državni sekretar na notranjem ministrstvu Danilo Stevandić je za srbske medije pred dnevi dejal, da bodo odslej na vseh šolah zagotovili prisotnost policista, ki bo imel predvsem preventivno nalogo. Kot je dejal, imajo v Srbiji okoli 1800 šol, zaradi novih nalog pa bodo še letos zaposlili vsaj 1200 dodatnih policistov.
Saj na tej šoli, kjer je bilo streljanje, so imeli prisotna v času napada tako varnostnika kot policista, pa to ni preprečilo pokola.
Čemu so potem namenjeni policaji v šolah?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.238
2.821
113
Lublana
Obišči stran
Saj na tej šoli, kjer je bilo streljanje, so imeli prisotna v času napada tako varnostnika kot policista, pa to ni preprečilo pokola.
To sem tudi jaz razmišljal. Tip, ki načrtuje strelski pohod bo najprej likvidiral varnostnika. Tako, kot je to storil mulc v Beogradu. Pač čista osnova nekega plana.
Tole z varnostniki in policaji je trenutno samo PR akcija, da se pokažejo, kot da nekaj delajo in imajo vse pod kontrolo, čeprav nihče nima niti najmanjšega pojma kaj in kako se lotiti problema.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Kot kure brez glave so.
In pri nas isto. Kaj bo vendar resil policaj ce se bo okol sole zapeljal z avtom.
Kako mamico bo kaznoval ker mulc ni pripet

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Piton

Guru
11. apr 2022
1.751
-154
113
To sem tudi jaz razmišljal. Tip, ki načrtuje strelski pohod bo najprej likvidiral varnostnika. Tako, kot je to storil mulc v Beogradu. Pač čista osnova nekega plana.
Tole z varnostniki in policaji je trenutno samo PR akcija, da se pokažejo, kot da nekaj delajo in imajo vse pod kontrolo, čeprav nihče nima niti najmanjšega pojma kaj in kako se lotiti problema.
Seveda majo pojma kako se le lotit problema.
Maš kr neki primerov zadne čase, ki jasno povejo kaj je treba, sam jih noben ne posluša.
Npr. Gorup, Zalokarjeva.....
Ko ofnaš tv, pa vsi nažigajo: ničelna toleranca do nasilja (a sploh ve o čem govori), nenasilna komunikacija,.... osveščanje (psihopat je osveščen, sam ne jebe 5 %)
Če povem po domače: vsi bi se sam pogovarjal, sam s tipi ala Putin, Milošević, nenazadnje Hitler,... se ni kaj pogovarjat, tak zastop sam s kolom po glav
Edit: to se nanaša na Slovenijo, na ta joke, da bojo zdej v bližini šol policaji

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.720
9.494
113
Pri nas so bli nekateri po socialnih omrežjih pametni in pisali, da bi mogli tud oni podobno, clo en spisek je zaokrožil, pa so prišli kriminalisti na šolo, tko mal s preventive, da se mulci zavedejo, da vse kar napišeš na net ni ravno hec. Sicer je to stvar staršev, sam vidiš, da že marsikomu tu gor to ni jasno, tako da je prav da se te stvari resno vzame in vsaj nekdo sončku dopove, da ne more delat kar mu paše.

• Všeč mi je
Reactions: B81

B81

22. jul 2007
37.031
10.547
113
Še v prejšnjem postu si trdil, da je težava, da se otroke premalo tepe. Odloči se že. Je težava preveč ali premalo batin.
Narobe razumes "tepe". S klofuto je ucitelj dobil vso potrebno avtoriteto in je bil mir.
In za takega ucitelja nihce ni trdil, da "tepe otroke", ampak da se ni za hecat.

Danes pa odvetnik v solo pa si ja nor malo al kaj...
Za navijace sem povedal, kolikor jih poznam, niso bli kot soncki vzgojeni (tudi niso danes vec smrkavci).

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.685
-1.361
63
Batine v šoli pa res niso primerne.

Najprej je treba začet doma. Starši smo tisti, ki vzgajamo. Ne more bit prfoks v vlogi, ki je mi ne opravljamo ali nismo opravili. In potem smo spet pri pomanjkanju časa zaradi služb, hobijev...

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.685
-1.361
63
Povsem razumem. Nemogoče je. Ampak zahtevati od vzgojiteljev, da naj uporabijo silo... Veš da to ne gre.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.594
10.811
113
ne zahtevati, ampak da je zadaj možnost, da jih kdo dobi, ključe v glavo, kakšen poteg za sladkice in kak vzgojni šus. Nebi bilo več v razredih zajebancije, razen pri histeričnih učiteljicah, kar bo vedno defekt.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.685
-1.361
63
Sicer pa ravno zdaj poteka novinarska konferenca vlade o nasilju v šolah.
Važno, da si ne zatiskamo oči pred tem in da bodo tudi kakšne usmeritve in rešitve, ne samo prazne obljube.

• Haha
Reactions: tomi