Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Nevem kaj vam ni jasno. Slovenci smo malo čudni, ko se gre kupovat rabljen avto. Imeli bi avto letnik 2000, mora bit brez praske, kot nov, nekaramboliran, prevoženih maksimalno 150k km, od prvega ali drugega lastnika, najraje od dedka.
Je kdo prodajal avto z 300k km prevoženimi? Ni teorije da ga prodaš
Je kdo prodajal avto pa da je po pravici povedal da je bil razbit? Ga ne prodaš, vsak se obrne in gre stran, novemu nategu nasproti
Bi prodal avto katerega 6 lastnik si? Ni u ludilu!
Tudi mene te nategancije razpyzdijo, ampak dejansko razumem, ker si prisiljen v nategatostvo, ker drugače avta ne prodaš na sončni strani alp
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Jst sm pa 5. zadovoljni lastnik, z vsemi avtohišami ipd zraven.
Ko/če bom prodajal, bom polje izpustil, če bo pa kdo vprašal bom pa povedal po pravici.
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Nevem kaj vam ni jasno. Slovenci smo malo čudni, ko se gre kupovat rabljen avto. Imeli bi avto letnik 2000, mora bit brez praske, kot nov, nekaramboliran, prevoženih maksimalno 150k km, od prvega ali drugega lastnika, najraje od dedka.
Je kdo prodajal avto z 300k km prevoženimi? Ni teorije da ga prodaš
Je kdo prodajal avto pa da je po pravici povedal da je bil razbit? Ga ne prodaš, vsak se obrne in gre stran, novemu nategu nasproti
Bi prodal avto katerega 6 lastnik si? Ni u ludilu!
Tudi mene te nategancije razpyzdijo, ampak dejansko razumem, ker si prisiljen v nategatostvo, ker drugače avta ne prodaš na sončni strani alp
Te razumem in se strinjam z vsem napisanim. In res, to velja žal samo pri nas in na balkanu. REs pa da je težko kar posplošnjevat...
Sam sem prišel do zaključka, da bom naslednji avto po vsej verjetnosti kupil iz tujine. Sedanji avto je bil uvožen iz Italije imam pa vso zgodovino o njem. Uradni papirji se razume.
Tudi ko gledam po avtomobilih iz tujine, se mi zdi da so "manjši" nategatorji oz. so povečini bolj pošteni.
Jaz imam avto s prvo registracijo 2005 pa sem tretji lastnik. Prvega je kappa so prodali avto, drugi je menjal avto zaradi tega ker je začel delati bližje domu in je kupil Yarisa.Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Meni se bolje sliši, če je imel avto manj lastnikov, ker verjetno to pomeni, da avto dobro dela, brez problemov in so bili lastniki zadovoljni z njim. Če se pa avtomobila hitro znebiš, pa lahko pomeni, da je z avtom kaj narobe.
Lastniki pač različno skrbimo za svoje avtomobile, eni bolj pazimo in skrbno ravnamo z njimi, drugi pa lahko v kratkem času tudi kaj uničijo. Tako da ne moreš posploševati glede na čas uporabe avtomobila, kako je ohranjen. Zgolj moje laično mnenje.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pogledaš autoscout24.de in vidiš par let stare avte s 300.000 in več km, ki se prodajajo za polovično ceno. Kaj pri nam naredijo cpreprodajalci? Kupijo tak avto, števec obrnejo za vsaj 100.000 km nazaj in prodajajo po "normalni" ceni. In potem je kupec vesel, kako dober avto je dobil za samo 150.000 km in "male pare", čeprav je vse nekaj šklempavo, ropota in je oguljeno. Ampak narod je neumen, kaj češ.
No, jaz sem imel srečo, pa sem dobil avto slovenskega "rodu".
Citat:
Uporabnik predator pravi:
mogoče malo off:
a je res, da je sedaj 20% davka na eurotax za uvožene avte? Ker prej se je dalo marsikaj zmutit pa te je avto prišel zelo poceni, če je pa sedaj potrebno pri uvozu plačat še 20% davka na ceno eurotax se to ne bo splačalo več.
Bo zaradi tega kmalu šlo veliko "firm" v stečaj?
Citat:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pogledaš autoscout24.de in vidiš par let stare avte s 300.000 in več km, ki se prodajajo za polovično ceno. Kaj pri nam naredijo cpreprodajalci? Kupijo tak avto, števec obrnejo za vsaj 100.000 km nazaj in prodajajo po "normalni" ceni. In potem je kupec vesel, kako dober avto je dobil za samo 150.000 km in "male pare", čeprav je vse nekaj šklempavo, ropota in je oguljeno. Ampak narod je neumen, kaj češ.
Točno tako. Menda prodajalce obvezuje zakon o legitimnih podatkih vozila. V primeru kršitve so menda kazni zelo velike.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Točno tako. Menda prodajalce obvezuje zakon o legitimnih podatkih vozila. V primeru kršitve so menda kazni zelo velike.
To verjetno govoriš za Nemčijo. Ker pri nam še nisem slišal, da bi kdo dobil kazen za napačne podatke o vozilih, čeprav si upam trditi, da ima večina uvoženih avtomobilov pri nam zgoljufane kilometre.
Citat:
Citat:
Uporabnik keber pravi: