Gaa daje 12 do 14 % popusta na njihovo redno ceno in sam sem prihranil cca 200 evrov glede na Mercator, Merkur itd.
Povprašaj, beseda ni konj. Je ena simpatična gospodična, mobitel in ime in priimek lahko na ZS.
Tudi sami smo imeli 3 plin in 1 elektrika. Novega izreza, razen če gre za glanc novo kuhinjo ni potrebno, ker so vse dimenzije standardne. Če imaš novo kuhinjoi in boš imel ploščo posebej, pečico pa drugje, ne pod njo, potem mora biti izmed omarice in plošče dovolj prostora, ker ima indukcijska še dodaten ventilator spodaj, ki hladi in zato potrebuje malo več prostora. Če bo pa eno nad drugim, je pa vseeno.
Danes sem vplačal moj komplet in takoj naletel na težavo. Ni se mi zdelo vredno, da bi sam montiral vse skupaj in sem poklical servis, ki pa me je prvo vprašal, koliko žic imate iz zida ven. Pojma nimam, sem odvrnil. koliko močno varovalko imate za vse skupaj? 16 Ampersko. Preslabo pravi. Verjetno vam bosta delali samo 2 plošči naenkrat. Baje mora biti trofazni tok in se mi zdi, da je rekel 5 žic. Sem že videl električarje, kako razbijajo po stanovanju, menjajo električno omarico, premikajo kuhinjo (cca 9 m dolžine v L obliki) in se držal za glavo.
Pokličem kolega, ki vse to že ima. Ima enako varovalko in je poročal, da če istočasno vse skupaj vžge, vse 4 plošče in pečico vrže ven varovalko.
Vrag mi ni dal miru in sem poklical še na Boschev servis, kjer so mi zagotovili, da teh težav ne bo in da komot pustim vse skupaj tako kot je bilo.
Vzel sem orodje in odmontiral staro pečico ven, da sem ugotovil koliko kablov sploh je. Res so 3. isto časno pa tudi, da ni noben kunšt vse skupaj zmontirati, bi moral znati vsak, ki je vsaj malce vešč in ne med najbolj neumnimi. Bom kar sam montiral. Servis hoče samo za priklop 48 evrov. Ok, saj ni preveč a je res nesmiselno.
Kar se pa Gorenja tiče. Saj ne rečem, da ni lepega dizajna, odkar za linije skrbijo Italijani, samo imamo še vedno pomisleke, kot, da bi kupil Zastava avto ali Rade Končar štedilnik. Ima moj Bosch vse kar si navedel in še več in verjamem, da mi ne bo žal. Posoda je pa itak že vkalkulirana v ceno.
Če že ne bi izbral (pa sem temeljito izbiral) bi prej kupil Miele a 100 ali več procentov je pa kar prehuda za vse skupaj.
Mislim, da je moja izbira otimalna. Obdržimo staro posodo, nekaj je takšne, da bo tudi na indukciji delala, znamka je dobra, garancije je ravno tako 5 let in kaj več, razen dobro skuhane hrane, si niti ne želim.
Je sicer 100 ljudi, 100 čudi, a ko mojo škilim izza časopisa, kako kuha, pa saj nikoli ne uporablja vseh virov kuhanja in pečenja na enkrat. Če peče pečenko in krompir, je za to pečica, za juho indukcija, za kakšno zelenjavo pa druga. Ostalo je pa bolj za rezervo. Vsaj tako pomislim in se poglobim nazaj v branje, dokler ladijski zvonček ne oznani da je kosilo pred menoj.