Aja pa vsi, ki kupujete indukcijske, bodite pozorni kako vam jih montirajo. Mislim, da mora biti med ploščo in pečico oziroma omarico vsak 4 cm.(napisano je v navodilh točno koliko). To morate preverit zato, ker če ni dovolj plošča hitro lahko gre po gobe, ker se pregreje. Pa še garancija vam ne bo nič pomagala, tako da se boste morali bosti potem s prodajalcem kuhinje.
Glede tega ali se indukcija splača ali ne pa tako. Razlike med indukcijo in dobro navadno ploščo je dobrih 200 eur, kar pa se mi zdi glede na prihranek časa hitro povrnjeno. Vsekakor mnogo mnogo bolj kot piroliza pri pečicah, ki jo rabiš mogoče enkrat na leto podraži pa pečico bolj kot indukcija steklokeramično. Če mene vprašate je bolje,da ima pečica teleskopska vodila, kot pa pirolizo. Imam pa glede tega še eno vprašanje. Kake pol leta nazaj mi je bilo z Electroluxa odgovorjeno, da če ima pečica pirolizo ne more imeti vodil. Mislim, pa da sem ravno pri cifrini izbiri videl, da ima oboje. Ali kdo kaj več ve o tem?
lp
edit: sem šel še enkrat cifrino izbiro pogledat in vidim, da nima vodil.Sem zamešal s prejšnjo Electroluxovo. No, da povem še enkrat, zame so vodila mnogo bolj uporabna kot piroliza, in ker se eno ali drugo izključuje bi sam zagotovo izbral vodila, pa še pečica je vsaj 200 eur cenejša.
lp