Steklokeramične plošče in pečice

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
V vrtcu, se je z lopatko in kanglico igrala.
hysterical-1.gif

@AndrejD
Tako je, eno je Hi-light plošča, ki ima lahko razširitev, drugo pa indukcija. Pri obeh mora biti pa itak stik posode z dnom.

Mi je prodajalka v GAA povedala, da če povev zavrtiš na plošči in se vrti, ne bo dobra.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Drugače je pa servis fejst pomemben in sem v zadnjih nekaj letih naše tranzicije kar preveč pozabil nanj. Imam zgodbo s hladilnikom LIEBHERR, ki to dokazuje, ampak ne sodi k tej temi
wink-1.gif
.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Punca je tehničen tip, takrat so vse samo o kvačkanju in makramejih govorile ! Pa čez dedce šimfale ...

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Aja pa vsi, ki kupujete indukcijske, bodite pozorni kako vam jih montirajo. Mislim, da mora biti med ploščo in pečico oziroma omarico vsak 4 cm.(napisano je v navodilh točno koliko). To morate preverit zato, ker če ni dovolj plošča hitro lahko gre po gobe, ker se pregreje. Pa še garancija vam ne bo nič pomagala, tako da se boste morali bosti potem s prodajalcem kuhinje.

Glede tega ali se indukcija splača ali ne pa tako. Razlike med indukcijo in dobro navadno ploščo je dobrih 200 eur, kar pa se mi zdi glede na prihranek časa hitro povrnjeno. Vsekakor mnogo mnogo bolj kot piroliza pri pečicah, ki jo rabiš mogoče enkrat na leto podraži pa pečico bolj kot indukcija steklokeramično. Če mene vprašate je bolje,da ima pečica teleskopska vodila, kot pa pirolizo. Imam pa glede tega še eno vprašanje. Kake pol leta nazaj mi je bilo z Electroluxa odgovorjeno, da če ima pečica pirolizo ne more imeti vodil. Mislim, pa da sem ravno pri cifrini izbiri videl, da ima oboje. Ali kdo kaj več ve o tem?

lp

edit: sem šel še enkrat cifrino izbiro pogledat in vidim, da nima vodil.Sem zamešal s prejšnjo Electroluxovo. No, da povem še enkrat, zame so vodila mnogo bolj uporabna kot piroliza, in ker se eno ali drugo izključuje bi sam zagotovo izbral vodila, pa še pečica je vsaj 200 eur cenejša.

lp

Nazadnje urejeno:

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Mi je prodajalka povedala, da se mora Elektroluxovi pečici, če ima pirolizo odšravfat ven vodila in jo izpraznit v nulo. Material ni odporen na takšno vročino, ki se sprošča ob njej, dokler pri Boschovi lahko notri pustiš tudi pladnje, da se vsaj enkrat razkužijo.
grims-1.gif

V principu je s pečicami tako.

a) navadne (x cena)
b) potem takšne, ki sp še vedno kot navadne imajo pa pirolitične samočistilne obloge, razen na dnu in steklu vrat, kar je treba ročno drgniti ( + cca 100 evrov dražja od navadne)
c) s pirolizo ( cca 160 evrov dražja od tiste z oblogami

Tudi sami ne vemo, kaj naj bi izbrali. Smo metali kocko in je bil izbran Bosch in piroliza. Pa kar bo bo.
Ni težava v 260 evrih, razmišljamo bolj tako, da od viška glava ne boli, če pa nimaš pa stalno misliš, da bi ravno to rabil.
Moja še vedno misli, vsaj 1 ali večkrat mesečno vžgati pirolizo.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No če imaš takšno, da ti ene 2-3 krat na teden peče v pečici potem je piroliza čisto drugače uporabna in postane mnogo bolj smiselna.

Drugače v Electrolux vodil sploh ne moreš namontirat, če imaš pirolizo, vsaj kolikor sam vem.

Čakaj ali potem imaš vodila pri Boschu ali ne?

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Še ne vem.
grims-1.gif
Ker nisem tisti, ki s strojem dela (samo uživalec) potem mi vodila nič ne pomenijo.
Bom jutri, pojutršnjem vprašal, ko jo naročim.

Deklič je rekel, da so lahko namontirana, samo jih je potrebno ven sneti.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ja to se le pozanimaj. Povej ženi, da so zelo uporabna, sploh če ti peče kako piško ali kaj podobnega, ko je treba polivat, saj ti pladnja ni treba not in ven dajat ampak, samo potegneš vodila ven, poliješ in porineš nazaj.
smile-1.gif

Aja glede cene sem ti hotel že prej povedat, da so ti dali zelo solidno ceno, sploh ker imaš še 5 let garancije, tko da dvomim, da boš s tako garancijo še kje ceneje dobil.

lp

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Tudi sam dvomim v to. Cena je ugodna. Sem rekel, da bom na Alterju reklamo zanjih delal, če bo cool cena.
aplauz.gif

Vodila so tudi meni všeč, upam, da se jih da dodatno kupiti, če ne bo pa stara dobila dobro/novo teflonsko rokavico, da se ne bo opekla, ko bo kralja živali zalivala. Zato ker jo imam rad.
srce-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Indukcija je cca 20% hitrejša od plina.

Sem gledal test na eni nemški TV ko so segrevali olje do samovžiga.
No indukcijska se je pred samovžigom izklopla (odvisno od kvalitete in starosti olja bi lahko bil izklop prepozen).

JaniS

Pripravnik
5. sep 2007
242
0
16
LJ
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Tudi sam dvomim v to. Cena je ugodna. Sem rekel, da bom na Alterju reklamo zanjih delal, če bo cool cena.
aplauz.gif

Vodila so tudi meni všeč, upam, da se jih da dodatno kupiti, če ne bo pa stara dobila dobro/novo teflonsko rokavico, da se ne bo opekla, ko bo kralja živali zalivala. Zato ker jo imam rad.
srce-1.gif

zanima me tale teflonska rokavica, kje se jo dobi, sem namreč močno občutljiv na vroče ročaje
tongue-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Sem gledal test na eni nemški TV ko so segrevali olje do samovžiga.
No indukcijska se je pred samovžigom izklopla (odvisno od kvalitete in starosti olja bi lahko bil izklop prepozen).

Kako pa indukcijska ve, kdaj se je treba izklopit?
confused-1.gif

pojma nimam.
Vem da se je meni že 2x pri mleku...
Verjetno ima kakšen termostat.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:
OK, najboljša rešitev je torej 2x plin plus 2x indukcija.
Sem lani iskal, pa takšne kombinacije nisem našel.
A je letos kaj bolje?

Ni, ne ! Verjetno je tudi brez veze taka kombinacija, če je pa uporabnost podobna.
Zdaj imamo 3 x plin in eno elektro ploščo, ki jo lahko prodam za novo, če kdo hoče.

Kot razumem, je indukcija pravi nadomestek plinu, če ga nimaš v hiši. Jaz ga imam, pa se naj gre moja draga konigunda krasno ... , jest 2 k Ejev ne dam za nov šporhet + posodo ! Pa še tista menda rada nagaja, kot je nekdo prej ugotavljal.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
A mi lahko nekdo razloži, katera posoda je za indukcijsko ploščo in katera za ostale plošče?

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Za indukcijo je tista, ki je magnetno prevodna. Večina posod ima tudi znak, ki je podoben tistemu za neskončnost. Za ostale plošče je primerna praktično vsaka posoda.

Glede ugašanje pa smo ravno včeraj stestirali, oziroma sem kar sam
frown-1.gif
. Sem dal čaj kuhat in pozabil, potem pa smo šli ven. Ko smo prišli nazaj noter so bile vse šipe zarosene na plošči pa prazna posoda, ki je bila znotraj rahlo črna, plošča pa ugasnjena. Priznam pa, da ne vem, kako ve kdaj mora ugasnit. V glavne ugasnila se je. Za skledo pa še ne vemo ali bo ali ne.

lp

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Aja še to, 2x plin in 2x indukcija oziroma kakršnakoli kombinacija indukcije in plina NE OBSTAJA.
Imel je narejeno Kupprebusch steklokeramično ploščo na plin, pa so jo zaradi dveh eksplozij umaknili iz prodaje.

lp