Ste krvodajalci, darovalci organov?

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
imam željo postat krvodajalka... samo za to dejanje bom rabla mal višji pritisk (sem kakšne 2 tedna nazaj želela darovati kri, pa so me zaradi prenizkega pritiska zavrnili
frown-1.gif
) ... bom pa zagotovo še poizkusila v to smer kej naredit.

Glede darovanja organov pa še nisem razmišljala... ubistvu: zakaj pa ne. Če iz njih kej uporabnega potegnejo nej jih majo. Pod zagotovo ne bodo prav uporabni.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
No daj ne posplosuj ze spet.

Pravim da me moti to, da se daje kri bolnikom ki umirajo v bolecinah in se jim samo podaljsa trpljenje za par ur ali pa kaksen dan. Ne pustijo cloveka umreti. In 3/4 krvi se porabi za take bedarije.

LP

Kup žrtev prometnih nesreč je v takem položaju. Da ga ni žive duše, ki bi znal napovedati, ali bo človek živel ali umrl, če se mu pomaga. Če znaš ti, zakaj te hudiča ne zaposlijo kot kakšnega nadzemnega vidca, da takih ljudi ne zdravimo že od štarta in jih iz kraja nesreče direkt prepeljemo v mrtvašnice - brez PP bodo itak že med vožjo umrli. Pa še povojev in ostalih reči nam ne bo treba nucat...

Razloži tistim, ki jih je medicinska procedura po kakšnem naključju rešilo (itak medicina praviloma niti ne ve, zakaj točno pri teh, pri ostalih pa ne), da je bilo to itak brezvezno razmetavanje krvi. Ker v skladu s tvojo logiko, bi morali umreti, saj se zanje ne splača "razmetavati s krvjo". A ni veliko bolje pri tem razmetavanju ostati, pa morebiti pozvati ljudi, da darujejo več krvi?

Drugače pa ne posplošujem. Lahko ti nalepim tvoje citate, kjer si trdil, da je za narkomane itak bolje, da se jih kar pusti umreti.

Človek, ni na tebi, da bi presojal, čigavo življenje je več vredno, čigavo pa manj.
Še posebej taki ljudje ne bi smeli biti v medicini - ker je to nekaj, kar se je v nacistični nemčiji že dogajalo.
Zdravnik se nima kaj spraševat, kdo je vreden življenja in kdo ni, ker je npr "itak dementen" (tvoj post točno tu).

Da se ti ne bo zgodila tista svetopisemska, da "kdor sodi, se mu bo sodilo".

Nazadnje urejeno:

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Tebi še nisem dala 5*, ampak izvoli, ker tako dobro kot znaš pa ti argumentirat zadeve, pa ne več, če jih zna kdo
zmaga.gif

Kar se tiče krvodajalstva in dopusta. To, da ti spumpajo pol litra krvi, ni mačji kašelj za telo. In pač je po zakonu, da ti takrat pripada frej.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
jaz sem tudi krvodajalec do sedaj sem dal kri 19-krat zadnje čase mal prestavljam 20 odjem
cheer.gif
zaradi zdravstvenih težav

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Krvodajalka nisem, ker imam paranojo pred iglami in me je groza že takrat, ko jo moram dat iz zdravstvenih razlogov...drugače pa bi se morda ob priliki vpisala med darovalce organov...we'll see.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Tebi še nisem dala 5*, ampak izvoli, ker tako dobro kot znaš pa ti argumentirat zadeve, pa ne več, če jih zna kdo
zmaga.gif

Kar se tiče krvodajalstva in dopusta. To, da ti spumpajo pol litra krvi, ni mačji kašelj za telo. In pač je po zakonu, da ti takrat pripada frej.

potem pa ne dajat krvi, če ste tok švoh. jaz bi šel lahko takoj po temu še na fitnes. ampak ne grem, samo zaradi tega da ne rata kak flek tam kjer vzamejo kri.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Jest sem jo tudi imela.
Dokler si nisem glave naštelala na "da vidimo, če tole res tako noro boli" program.
Čist kot stroj.
In je.
zmaga.gif

Ker če se že napol paranoičen usedeš na tisti stol, je seveda logično, da te najmanjši pik (recimo kot smrekove iglice) vrže v zrak.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
a maš že spet ene svoje
bonk.gif

sej jst tut ne izkoriščam tega dneva za frej, če bi bla pa v službi, pa bi definitivno, zakaj pa ne, če je priložnost. Pa isto počnem, kot da nebi dala krvi. Pa čist tko, očima niso spustil na šiht, ko je dal kri (nadrejeni ve, da je stalni krvodajalec) pa ni švoh, nima problemov z zdravjem, sam varnost je pa le varnost, nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi.

nekdo je prašal, kako veš, kdaj imajo odvzem v tvojem kraju, delno ti je povedala že kozarec, drugače pa spremljaj lokalna obvestila, pri nas so plakati, prav tako obveščajo na lokalni tv in radiu. Drugače pa lahko pokličeš tudi na zavod za transfuzijo krvi in ko enkrat veš, v katerem času prihajajo v tvoj kraj, veš za skoz, ker je to konstantno. Pri nas vem, da je vedno maja in novembra.

za tiste, ki je pa problem dajanja kri do 13h ure, pa da so v Ljubljani, lahko oddidejo na zavod za transfuzijo krvi (zraven porodnišnice v Lj) in izberejo čas, ko jim ustreza.

Tamara še ena "opomba" en teden prej ne smeš vzeti tableta za glavobol oz. če si ga vzela, te zavrnejo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
No daj ne posplosuj ze spet.

Pravim da me moti to, da se daje kri bolnikom ki umirajo v bolecinah in se jim samo podaljsa trpljenje za par ur ali pa kaksen dan. Ne pustijo cloveka umreti. In 3/4 krvi se porabi za take bedarije.

LP

Kup žrtev prometnih nesreč je v takem položaju. Da ga ni žive duše, ki bi znal napovedati, ali bo človek živel ali umrl, če se mu pomaga. Če znaš ti, zakaj te hudiča ne zaposlijo kot kakšnega nadzemnega vidca, da takih ljudi ne zdravimo že od štarta in jih iz kraja nesreče direkt prepeljemo v mrtvašnice - brez PP bodo itak že med vožjo umrli. Pa še povojev in ostalih reči nam ne bo treba nucat...

Razloži tistim, ki jih je medicinska procedura po kakšnem naključju rešilo (itak medicina praviloma niti ne ve, zakaj točno pri teh, pri ostalih pa ne), da je bilo to itak brezvezno razmetavanje krvi. Ker v skladu s tvojo logiko, bi morali umreti, saj se zanje ne splača "razmetavati s krvjo". A ni veliko bolje pri tem razmetavanju ostati, pa morebiti pozvati ljudi, da darujejo več krvi?

Drugače pa ne posplošujem. Lahko ti nalepim tvoje citate, kjer si trdil, da je za narkomane itak bolje, da se jih kar pusti umreti.

Človek, ni na tebi, da bi presojal, čigavo življenje je več vredno, čigavo pa manj.
Še posebej taki ljudje ne bi smeli biti v medicini - ker je to nekaj, kar se je v nacistični nemčiji že dogajalo.
Zdravnik se nima kaj spraševat, kdo je vreden življenja in kdo ni, ker je npr "itak dementen" (tvoj post točno tu).

Da se ti ne bo zgodila tista svetopisemska, da "kdor sodi, se mu bo sodilo".

Kje sem napisal naj narkomane pustijo umreti? Citiraj majketi.

In se enkrat napisem ker izgleda slabo vidis NE ZDI SE MI PRAV, DA KRI DOBIVAJO BOLNIKI Z RAKOM - UMIRAJOCI!!!!!!!!!!!!

Ampak vidim da imas tezave z locevanjem kaj je PROMETNA kaj pa KARCINOM
bonk.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
V prvem postu si pisal o neperspektivnih, ne samo o rakavih bolnikih...
smirk-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Dobro ves, kaksne ljudi mislim z tem. In ne strinjam se z tem, da se ljudi "vlece ven" na vse pretege samo zaradi tega, ker svojci dobivajo dober penzion sam bolnik pa nima cisto nic od zivljenja razen trpljenja.

LP

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Tamara še ena "opomba" en teden prej ne smeš vzeti tableta za glavobol oz. če si ga vzela, te zavrnejo.

A to velja za katero koli tableto ali samo določene?
Zakaj pa?

(ni mišljeno, da ti odgovoriš - lahko kdo drug, če ve
wink-1.gif
)

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Zakaj ga potem preprosto ne zadušiš, pa mu prihraniš par ur matranja...
bonk.gif

V bistvu je isto, ali bolniku ne pomagaš, ker je po tvoje kao neperspektiven, ali pa mu pomagaš na način, da čimprej neha trpeti - da ga fentaš.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
V vojski bi ti za take izjave svoji poslali kuglo v čelo. Če se jim ne bi zdelo škoda kugle, pa bi te kar s kundaki. ("Ma kaj bi ga reševal, saj vidite, da mu je noge odtrgalo, mal morfija mu bom dal in naj vsaj umre kot človek, itak je neperspektiven, samo penzjon bojo od njega vlekl, on bo pa trpel ..."
bonk.gif
)

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Zakaj ga potem preprosto ne zadušiš, pa mu prihraniš par ur matranja...
bonk.gif

V bistvu je isto, ali bolniku ne pomagaš, ker je po tvoje kao neperspektiven, ali pa mu pomagaš na način, da čimprej neha trpeti - da ga fentaš.

a veš koliko bolnikov v terminalnem stadiju umre med transfuzijo
confused-1.gif
recimo da je naročeno 3 vrečke KE ena do polovice steče potem pa bolnik umre.ostali dve vrečki gresta nazaj na zavod za transfuzijo na uničenje.me zanima kako bi na to gledal če bi (bog ne daj) ti ali kdo od tvojih rabil kri pa je ne bi bilo več na zalogi ker so ravno zadnjih 5 vrečk zlili nekomu ki je umrl 2 uri zatem ko je dobil kri.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Ja in kaj potem, če umre med transfuzijo? A ni poglavitni namen medicine in medicincev narediti vse, da vsaj poskusiš ohraniti bolnika pri življenju?!?
Jao, vidim, da se je treba bati medicincev bolj, kot kuge, lakote, vojne in smrti.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zakaj na uničenje?

Če prav razumem, so terminalni bolniki v zadnji fazi glavni krivci za pomanjkanje krvi.

Krvi ne dobijo, ko jo pa dobijo, pa umrejo.

Je'l tak?
.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Neumnih primerjav?
smirk-1.gif

Ti si začel s "perspektivnimi" bolniki. Bolj neumne izjave v tej temi ne more biti.