STE/BOSTE KUPILI LETNO VINJETO

Ali ste/boste kupili vinjeto?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zaradi takih moramo mi ostali več delati !!!!

Bi pričakoval reči od raznih patrijotov in atejistov...
wink-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
To sploh ni neko vprašanje. Seveda. Avto imam zato, da se peljem, ko se hočem in rabim in ne da študiram, če se smem peljati.
Nekateri bi se očitno zlahka navadili nazaj na sistem par-nepar, če cincajo, če vinjeto rabijo
smile-1.gif
. Meni se zdi, da bi se težko, pa bližnje poti pogosteje od sosedov opravim peš ali s kolesom.
Ali se pa splača ali pa ne, tudi nima smisla premišljevati. Trenutno nas molzejo tako, kdaj drugič bo spet drugače. In ne molzejo nas samo z vinjeto. Konec koncev bi se dalo tudi tablico in prometno ponarediti in še več prihraniš... Vinjeta je davek, ki ga tisti, ki avtomobila nima, definitivno ne rabi plačati. Do sem je stvar pravična...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
logično da bom kupil. me pa izjemno veseli podražitev vinjete, ker pričakujem da se bodo tisti hilbiliji, ki so zdaj ob ugodni ceni presedlali na ac (in se učili vožnje po le tej, na račun živcev rednih uporabnikov), se zdaj spokali nazaj na regionalne ceste
cheer.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Koliko pa pride letna jodlarska?
Jaz jo bom tudi moral kupiti zaradi vsakodnevne vožnje po obvoznici.
Če bi plačevali po starem, bi me prišlo pa kakšnih 25€ na leto (2x letno vožnja na morje, 1x na štajerski konec).

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.367
113
Jodlarska je
Die Preise im Detail
Pkw:
Jahresvignette: 76,20 Euro (2008/2009: 73,80 Euro)
Zwei-Monatsvignette: 22,90 Euro (2008/2009: 22,20 Euro)
10-Tagesvignette: 7,90 Euro (2008/2009: 7,70 Euro)
No pri letni pa dobiš kuponček z katero lahko kupiš letno karto za predore po ugodni ceni.
To pa je že diskraminacija.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
in to v glavnem za 95% voznje po ljubljanskem ringu ....
crazy1.gif
In kje je problem?

problema ni, ampak prej na drugem in tretjem avtu nisem placeval AC cestnine, ker se po AC nisem vozil. zdaj pa pac placujem (bom placeval) na vseh treh ....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
A kdo ve za kak forum, kjer niso sami socialni primerki gor, oz. nesposobneži ki jim je strošek vinjete previsok ?

Itak da bom kupil vinjete za vse avte ki jih imam, se sploh ne ubadam z mislijo kolikokrat grem na AC, vredno je že samo zaradi tega da me ne drkajo vsakih 500m za tist drobiž na cestninskih.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Nebom kupil. Letos sem se 2x peljal po ac (avto ni delan za ac :p). Če bom pa kam dlje šel po ac, bom pa drug avto vzel, na katerem vinjeta bo.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
A kdo ve za kak forum, kjer niso sami socialni primerki gor, oz. nesposobneži ki jim je strošek vinjete previsok ?
83% DA
17% NE
n=93

Kaj iščeš forum s 100%? Good luck.
zmaga.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
LOL, socialni primerki so kvecjemu tisti, ki se pohvalijo kako je sedaj poceni, prej pa da so se cestninskih postaj izogibali,
npr. Keber

ni primerno, da za socialne primerke oznacis nekoga, ki ne zeli finacirat poceni voznje ostalim

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
LOL, socialni primerki so kvecjemu tisti, ki se pohvalijo kako je sedaj poceni, prej pa da so se cestninskih postaj izogibali,
npr. Keber
Vseh se nisem, razen onih, kjer si tako ali tako izgubil samo 5 minut, razen če se je mudelo. In se s toliko in toliko prehodi kar nabere. Sicer pa nisem to jaz počel s 15 let starim avtom, ampak tudi reveži z novimi S-mercedesi, 7-bemflami in podobno kramo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs

v čem je fora, da jih kupujete konec januarja, sej itak veljajo samo do decembra... a ni tako?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
npr. Keber

ni primerno, da za socialne primerke oznacis nekoga, ki ne zeli finacirat poceni voznje ostalim

Od kdaj taka skrb za financiranje drugih, saj smo itak socialna država.

Z mojim prispevkom za pokojnino financiram drugim penzione.
Z mojim prispevkom za zdravstvo financiram drugim zdravnika.
Z mojimi nakupi (DDV) financiram državo.
Z mojim nakupom goriva spet financiram državo.
in tako dalje na kup načinov

a pri eni bogi vinjeti, naj se pa kar naenkrat sekiram za to da financiram druge ?

To sekiranje je samo za tiste bedake, ki so tako omejeni, da ne vidijo, da itak ves čas financiramo druge in jim to pripelje le pri vinjeti, kjer znajo na prste zračunati ali so v + ali -.

Skratka za nesposobneže, ki se jim srce trga, ko se enkrat scenarij obrne in tu bolj sposobni nekaj celo prihranijo, ker se morajo v svoji gonji za denarjem pač več voziti okoli. To da kasneje od zasluženega denarja spet svoje vzame država in pijavke, pa že ne vidijo, ker so prezabiti.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

sam k jo bomo kupl da se enbodo sred leta potem spomnil slucajno kej pocent zadevo?

Sej za LJ ring potrebujes isto vinjeto ce se nemotim?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kzs

v čem je fora, da jih kupujete konec januarja, sej itak veljajo samo do decembra... a ni tako?

Trajanje vinjete bi morali dat sticky, boldano in sto klicajev polek v vse podforume, ker to je pa ziher najpogostejše vprašanje tu gori
rolleyes-1.gif

LETNA VINJETA VELJA OD 1. DECEMBRA PRETEKLEGA LETA DO 31. JANUARJA PRIHODNJE LETO (!!!!!!...).

Torej če kupiš vinjeto za leto 2010, bo veljala OD 1. DECEMBRA 2009 DO 31. JANUARJA 2011 (!!!!!!...) .