Status starodobnika

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Drustvo starodobnikov ti izda certifikat starodobnika ne pa dovoljenje za uvoz .To se pa dobi na podlagi dokumentacije in ogleda vozila Eno drustvo pa nikakor ne more dati dovoljenja.

Potem je pa to nekaj čisto novega (manj kot 2 meseca), saj na začetku poletja temu ni bilo tako.
In kot sem ti pokazal v zakonu še sedaj ni.

Če pa je pa mi pripopaj zakon in pravilnik, ki to urejata.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
super, jaz pa čakam na dobro priložnost za tole:
grin1.gif

legenda

Sorry, sm tole je pa daleč od legende. Vsaj zame. Čist bv avto.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Status starodobnika se dejansko dobi na dveh nivojih:
- Ministrstvo za promet - tu se dejansko držijo omejitve 25let in pod to ne gredo. Boniteta tega stausa je znižano plačilo cestnine in zapis 'starodobnik' v prometnem dovoljenju, pri tem pa glede originalnosti stanja avomobila ne komplicirajo.
- Zveza starodobnih vozil (SVAMZ in SVS): med zvezami se glede kriterijev pojavljajo določene razlike, SVS je bolj striktna pri starosti in pod 25let naj ne bi izdajali certfikatov. SVAMZ je tu nekoliko bolj fleksibilna in dejansko se da spraviti skozi tudi kakšen mlajši avto (tudi pod 20let), ki je ima tehnične IN zgodovinske posebnosti. Primer kombinacije je redek avto (s takim motorjm in menjalnikom izdelanih samo malo preko 1000kom), kateri je bil predelan v posebne namene (recimo protokolarno vozilo).
Boniteta certifikata zveze je 90%popust pri zavarovanju.

LP,

Milan

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.597
1.122
113
Titograd
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
super, jaz pa čakam na dobro priložnost za tole:
grin1.gif

legenda

Sorry, sm tole je pa daleč od legende. Vsaj zame. Čist bv avto.

Lancia Thema 8.32 by Ferrari
smile-1.gif

Glede bonitete, kolegica je to urejala 3 ali 4 leta nazaj, je lahko bonus koristila šele po 1 letu članstva v društvu starodobnikov.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
V Sloveniji jih je več, kot eden....
grin1.gif
Ta, ki se je prodajal na avto.net-u cca leto nazaj ni bohve kaj...menda, nisem ga šel gledat. Spet eden drug je pa....brez besed, (11.000 kilometrov ?!), ker se ne bo NIKOLI prodajal, kot je rekel nek uporabnik na nekem forumu, " to je avto, ki se deduje".
In prav je tako...

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.823
113
A to 1 leto clanstva osebe ali avtomobila? V kateri zvezi pa je to?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
to lancio je imel novo od kolega foter v 80ih. kaj je to delalo proti 101 in podobnemu sranju takrat na naših cestah
grims-1.gif
pubeci smo se slinli cele dneve okrog avta, v tem avtu sem doživel tudi svojo prvo 200+ kmh vožnjo na takrat še sloveniki

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.147
113
s prve in druge roke
smile-1.gif

uvoziš lahko kaj češ če je le staro 25 let in vec, sam nisem uvazal, ampak tisti ki furajo dol pravijo ni blema... sam daje preko 25,ni problem potem pri homologaciji in dobis noter oznako starodobnik, kar potem tudi ni problem pri cestnini na UE.

status:
ni problema, dobis certifikat ceje 25 in vec, potem imas kao cas 5 let da ga ustimas (SVAMZ)

mlajsi, pod 25 let, tudi načelno ni problema s certifikatom, a mora biti avtomobil zelo redek, eden recimo v Sloveniji in tako dalje, pac cimveč argumentov, da je avto nekaj posebnega, edinstvenega.. a na cestnini ne bos sparal, gre zgolj za zavarovanje na triglavu, ti so še najbolj fleksibilni.

sicer pa, bos pa na preizkušnje vozil..
smirk-1.gif

men je tale thema bila tudi vsec, a kdo bo rezervne dele za ferarrijev motor dobavljal??? tako da no-go, najraj kaksnega nemca
wink-1.gif

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Tele 911ke so pomoje najbl zanimive če hočeš obnavljat nek športen avto, gledam zdej na mobile.de dobiš že za nek soliden denar ( oko 10k € ) seveda je potem vprašanje koliko je treba še noter vržt, sam definitivno mn kokr v kakega zjahanga ferrarija..

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Mercedes je izmil ABS (če me spomin ne vara) in to že davno. Na začetku so imeli zadaj na veliko napisano ABS, ampak ne zato, da bi se hvalili (baje), temveč, da bi drugi imeli večjo varnostno razdaljo, saj je precej hitreje zavrl.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.147
113
tako je ABS so imeli že 10 let poprej, ..

drugače pa zelo lep model ta siv, deluje tudi lepo ohranjen. verjetno ima tudi klimo, servo volan in tempomat, vsaj koker je iz slike videt...

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
Cawo: če me spomin ne vara , so ABS prinesli v avtomobile iz letalske industrije.
Kdo ga je pa tam izumil pa nimam pojma....

ABS verjamem da je imel že 84, ampak za AB se mi pa res zdi zgodaj....(da ni menjal volana in je bil volan z "AB" cenejši kot brez njega....)

luka51

Guru
16. avg 2007
14.496
5.790
113
vsi ki mu svetujete nek mercedez al pa porš....
nevem no ampak thema porihtana je pomojem večja redkost kot porihtan mercedez. konec koncev samo število primerkov, ki je zapustilo tovarno... plus to da človek ki išče themo nima prevelike želje po nemcu
smile-1.gif

mal za lušte tistim ki je to všeč
malo zvoka
https://www.youtube.com/watch?v=XNHc1QC-XJY
https://www.youtube.com/watch?v=-48_NJ3DQUg&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=oeo8EWPSkbk

in pa predstavitev
https://www.youtube.com/watch?v=LrEhK_MRmPs&feature=related

uglavnem to je to kaj hočeš več
smile-1.gif

tako themo vzamem takoj da mam šanso.

Nazadnje urejeno: