Starost gum pri nakupu?

zobnik

Pripravnik
9. nov 2016
53
3
8
To so stare 1 leto, upam da si dobil vsaj 10-20 popusta. Če en se pa zmeni, da ti dajo kak bon.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Vonj po novem - se kupi sprej s takim vonjem in tudi tri leta stare-nove dobijo tak vonj! :cool::p

Drugače pa: prejšnji teden smo menjali zimske/letne na "novi" mečki in ker sta dve letni "crknili" ob demontaži sem imel naročeni dve novi (enaki - le hitrostni indeks eno višji). Žena je avto odpeljala in pol jaz čez dva dni gledam in vse štiri gume isti DOT (tam nekje konec 2017) in isti hitrostni razred, pa tudi "znucane" so bile enako :oops1:. Pa včeraj vprašam na servisu kako so našli dve identični gumu k starim, pa so vse štiri nove, ker "sta se" še dve napihnili (kriva demontaža). Gume so mi častili! In kaj naj zdaj? Avto je dot 18/18, gume gor so bile verjetno kakih 10 tednov mlajše kot sedaj - a naj jih tožim? :rolleyes:

Nihče ni omenjal Mercedes servisa ali vulkanizerja. ;)

Čista napaka "mojstra" pri demontaži - so mi razložili v čem je fora - pazijo, da nebi alu feltn poškodovali, pa zagrabijo z mašino za najmehkejši pas Continentalke - ki so posebej občutljive tam.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
kontinentalke so eni modeli res ful nežni na bokih.
Sem jaz že tudi ene dve prebil. ampak k sreči take ki so ble zvožene.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver