Staro za novo

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Kakšne so vaše izkušnje pri nakupu avta po sistemu staro za novo? Je odkupna cena dosti slabša kot če prodaš sam? Mam tak avto da ni prav veliko interesa, leta se mu pa že tud mal poznajo.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Ko sem januarja v avtohiši vprašal koliko bi dobil za mojega 18let starega, dobro ohranjenega AX-a z novimi zimskimi gumami, sem se potem lahko še samo smejal
smile-1.gif

Rekli so da če je res dober in ohranjen potem mi dajo 12€
13.gif

Pri kaj vrednem avtu, ti sigurno ponudijo kakega tisočaka manj, kot bi dobil sam s prodajo.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Če je tako, potem se ga boš najbrž res najlažje rešil na tak način. Izgubiš sicer nekaj denarja, ampak če se ti ne da ubadat s prodajo, je treba to vzet v zakup. Saj ti tako ali tako dajo oceno, za koliko bi ti ga vzeli noter.

Sam bi na tvojem mestu prodajal v lastni režiji, če se mi ne bi mudilo. Sicer pa staro za novo.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Odvisno kje, v Ljubljani te po večini "olupijo" ker iščejo velik zaslužek, drugje pa ti dajo za tvoj avto kar realno ceno, ker se jim gre bolj za to, da prodajo novega, samo se je treba zapeljat pa malo ven.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Ne splača se staro za novo ali pa da ti ga avtohiša odkupi
smile-1.gif

Moj primer:
- v avtohiši kupil avtomobil star leto dni vreden 17.000 evrov
- leto pozneje sem v ISTI avtohiši preveril, koliko bi mi dali zanj
- ugani koliko?
smile-1.gif
9.000 evrov

Torej sem v 1 letu "izgubil" 8.000 evrov?

Na ostalih avtohišah so mi ocenili moj avtomobil od 10.000 do 11.000 evrov
smile-1.gif

Ne hvala, raje si vzamem čas tudi 2 meseca in ga prodam za vsaj 13.000 ali 12.000 evrov. Tista dva tisočaka se še kako pozna pri nakupu drugega avtomobila, čene drugo imaš vsaj za zavarovanje in registracijo drugega vozila
smile-1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
sem se pred kratkim zanimal, najprej so me vprašali koliko si mislim, da je vreden , pa sem rekel, da nimam pojma(sem si pa pri sebi mislil da 4k€ bi blo OK,cenitev po DAT je cca 4,5k€)..............potem so avto pregledali in uradna cenitev je bila 2500€
Na A-netu so cene od 4-5K€,...( več km, uvoženi, 2 lastniki, slabša oprema.....).
Ja bilo pa je v LJ.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Stroškovno se najbolj splača prodaja v lastni režiji, če imaš čas in živce za to.

Staro za novo se pogojno izplača le, če je takrat v veljavi kakšna akcija, kjer ti k ocenjeni vrednosti starega avta prištejejo kakšnega jurja.

B81

22. jul 2007
37.708
10.974
113
Zanimivo...ko je oče kupoval novega renaulta, so mu dali za 9 let starega P 307 hdi 90 KM s 170 000 kilometri 3700 eur, ker ga je notri pustil.
Blo pa je podvozje skoraj hin, sklopka in vztrajnik enako...tak da to je šlo pač toliko, da so nov avto prodali...

sigurno ti ponudijo 50% manj, kot ga lahko sam prodaš.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meni so hoteli ponuditi za staro Carino celih 700 evrov, pa sem jo sam potem zlahka prodal za 1500.

Bobek007

Drehher
22. jul 2007
303
0
16
Ponavadi ti ponudijo boljšo ceno za stari avto, kot bi ga šel pa sam prodajat.
Potem ti pa novega toliko "dražje" prodajo, pa še na servise greš k njim.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Ko sem jaz kupoval nov avto, so mi za 5 let starega Clia dci ponudili;
pri Realu 4800EUR
pri Pleškotu 4200EUR
pri Malgaju 3800EUR

tako da je nekaj razlike tudi od trgovca do trgovca.
Na koncu sem ga prodal še isti dan za 5000EUR na avto.net.

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Morate vedeti da je cenitev starega vozila odvisna tudi od tega za kateri avto bi menjali.... če menjate za neko nepremičnino, ki je nihče ne povoha vam vaš avto dobro ocenijo, če pa menjate za neko vročo robo ki se sama prodaja pa lohično da jim vaš avto ne diši.

Sem pred kratkim spraševal za laguno, nekje je sploh nočejo v račun nekje pa ponujajo več kot je vredna.

LP

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
no ja , jaz sem se zanimal staro za novo, prodajalec je jamral, da so slabi časi , za prodajo novih avtov ,............. kako so ocenili pa sem napisal zgoraj, očitno imajo dovolj dobro prodajo

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik steni pravi:
Če imaš dovolj časa za prodajo potem daj prodajat sam. Dobiš lahko med 25 in 30 % več.
To je pa odvisno. Recimo kdo je že imel akcijo, katerikoli star avto in dobiš 1000 EUR zanj. In podobno. Saj ni treba bit fizik, da si zračunaš ali se ti splača ali ne. Vzameš avto.net in spodnjo ceno in če je višja od ponujene, potem probaš prodat. Se hitro vidi ali bo šlo ali ne.
Je pa zanimiva zgodba iz moje strani: kupoval rabljen avto, cena je bila nastavljena na 6500 EUR, čičo ni hotel spustit. Itak ga ni prodal in čez 3 tedne ga vidim pri koncesionarju za nekaj višjo ceno. Po Eurotaxu je bil avto vreden okrog 5000 jurjev in toliko so mu verjetno tudi dali. Po moje je vedel ceno, katero bo dobil, pa sploh ni hotel spuščat. Loool.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Ne splača se staro za novo ali pa da ti ga avtohiša odkupi
smile-1.gif

Moj primer:
- v avtohiši kupil avtomobil star leto dni vreden 17.000 evrov
- leto pozneje sem v ISTI avtohiši preveril, koliko bi mi dali zanj
- ugani koliko?
smile-1.gif
9.000 evrov

Torej sem v 1 letu "izgubil" 8.000 evrov?

Na ostalih avtohišah so mi ocenili moj avtomobil od 10.000 do 11.000 evrov
smile-1.gif

Ne hvala, raje si vzamem čas tudi 2 meseca in ga prodam za vsaj 13.000 ali 12.000 evrov. Tista dva tisočaka se še kako pozna pri nakupu drugega avtomobila, čene drugo imaš vsaj za zavarovanje in registracijo drugega vozila
smile-1.gif

Dražji kot je avto, več izgubiš, tako pač je. Jaz sem lancio prodal nazaj istemu nategunu od katerega sem jo kupil, ker sem bil resnično naveličan težav. Izgubil sem po moje slab 1k€. Ampak če bi prodajal sam, bi prodajal dolgo časa (sem potem spremljal koliko časa se je še tam prodajala).
Zafiro sem pa kar zamenjal za jeepa, z nekaj mojega doplačila. Zanjo sem dobil toliko kot sem si zamislil, oba sva bila zadovoljna. Sem pa na zafiri v dveh letih (par mesecev več) spušil slabo polovico na vrednosti.
Če gledam zdaj jeepa in vrednost primerljivih na avtonetu, sem se v enem letu poslovil od cca 1k€. Bistveno manj kot pri zafiri.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik trigga pravi:Če gledam zdaj jeepa in vrednost primerljivih na avtonetu, sem se v enem letu poslovil od cca 1k€. Bistveno manj kot pri zafiri.
No ja, o tem boš sodil, ko ga boš prodal
smirk-1.gif
. V8 v rabljenem Jeep-u? Se mi zdi, da Slovenija trenutno ni ravno trg za tak avto.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Čist odvisno je kaj in kako kupuješ in koliko je doplačila za novi avto. Dražjega kot vzameš, več ti dajo za rabljenega. Sam sem kupil že 4. renoja pri istem trgovcu, vsakič so me vprašali kolko hočem za starega. Dal sem neko srednjo ceno z avtoneta in tolk sem dobil. Res pa je da ima trgovec možnost spremljati zgodovino, ker zadevo pri njem servisiram, ta zgodovina je pa ponavadi neoporečna. (beri, da ni bil vmes popravljan kje drzgje, predvsem pri garažnih fušarjih). Za primerjavo z zgoraj omenjenim cliom dci. Jest sem za 6 let starega 1.2 16v bencinarja (dinamic oprema) dobo 4600.