Starejše od 10 let na odpad

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
bonk.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.558
1.085
113
Titograd
Ker seveda avti ne bodo bistveno cenejši, pa tudi omejitve pri nas gredo kvečjemu dol, se ne strinjam. Tudi marsikatera avtomobilska legenda, ki je je le za vzorec še, bi zaradi tega mogla v kose iti....... skratka, ne.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Na spisek dodajmo še televizije, hladilnike, obleke, bajte, ure, domače živali... in zakaj pa ne: tudi vse starejše od 80 let, itak so samo v breme družbi
stupid-1.gif

Apriori sem proti kakršnemkoli protekcionizmu in zaščiti zgubarjev v imenu nekih višjih interesov, čeprav mi je jasno, da se temu v dani situaciji ne bomo mogli popolnoma izogniti. Ampak tole je pa kaplja čez rob, sem šel prav pogledat na koledar, če ni danes 1. april.

B.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
in kdo nam bo dal denar da bomo tako podjetja reševali z nakupi ki nam jih bo določil Bruselj! Sem rekel da ko bomo enkrat glede vinjet popustili da nas bodo jebali skoz v glavo! To je šele začetek bednih idej. Pa še eno raqzlago potrebujem. Če bomo avte lahko kupovali po nižji ceni to pomeni tut manjši prihodek in če potegnemo črto ne bo avtomobilska firma imela nič kaj več al se motim? skratka bedn predlog pa iz bruslja! Izgleda da lahko že vsak ki dela osnovno šolo že lahko išče zaposlitev v Bruslju da podpira ideje!

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Nekaj je narobe z vodo v Bruslju, majke mi.

še par takih blesavih, pa bomo zreli za izstop iz EU.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Neumnež.

Dopuščam možnost, da se lastnik sam odloči in potem dobi primerno odkupnino. Drugače me sploh ne zanima ta burleska.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
nekateri tep podobno zaljepljeni matematiki vidite samo eno stran,
tu je v igri vec dimenzij, okolje, varnost udelezencev v prometu, delovna mesta, ..... izhod iz krize v katero fsi cutimo,

nekak je treba ponovno zagnati stvari in to je pac predlog, ki ni namenjem bogatenju posameznikov

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
http://24ur.com/novice/gospodarstvo/starejse-od-10-let-na-odpad.html

Idejo podpiram v primeru, da bo premija oz. pomoč pri nakupu novega (novejšega) primerna. Ampak to naj hkrati pomeni povišanje omejitve hitrosti v krajih na 70 km/h (kjer so pločniki in razsvetljava).

Vaše mnenje?

Bedna, nezrela ideja Bruseljčanov. Kaj takega bi pričakoval od 15 letnikov, ki hodijo v 1.letnik ekonomije. Če bi se na tak način reševalo avtomobilsko industrijo se morajo zavedati, da je to dvorezen meč. S to razliko, da bi bil bumerang še bolj boleč!

Kar se pa tiče tvojega predloga o zvišanju hitrosti v naselju na 70 kmh.....
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ah daj no avto star 10 pet pa zanič? Reči ti to enemu prevozniku!
bonk.gif
Mislim da je res neko slabo sevanje v Bruslju! Pustit jih da propadejo pa se bodo reorganizirali! Iz krize naj rešujejo tisti ki so sem pripeljali, ne pa zdaj da bodo ljudje in delavi reševali tisto v kar so direktorji pripeljali!
Zdaj boš rekel da je moj rover 75 star 8 let in vožen 150.000 km za v kanto? Stari tak trdega pleha pri tej starosti še nisi videl! Bo potrebno malo na zrak ven iz bruslja!

Nazadnje urejeno:

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
tak je 10 let star avto je zanic,
tako glede okoljskega vidika, kot glede varnosti,

in verjetno bodo podobno cez 10-15 let govorili, ko bodo prevladovali elektricni avtomobili, fsaj upam da v vecini

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
A otrok, pri novejših avtomobili(varnejših) leti po zraku kaj manj,kot če ga nabiješ z 10 let starim avtom??
bonk.gif

Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
eh, po prvih komentarjih vidim, da se niste dorasli zadevi
ne-ne-1.gif
nebos verjel, toda avtomobilska industrija je ogromno naredla tudi za varnost pescev
priden.gif

[/QUOTE]

Neboš verjel, da če tudi ti rečem, nimaš pojma o čem pišeš. Torej, vsi po vasi 70 kmh, otroci so varni, ne glede na to da so avtomobili dosegli v tem času mali napredek pri varovanju pešcev(do 3 zvezdice - od petih).
bonk.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Kaj če pa nimam denarja za novega? Kdo si mi upa starega uničit, če jaz to ne pustim? Potem ne bomo imeli več starodobnikov? V vsakem primeru je totalno blesava ideja, ki ne bo obrodila sadov.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
No ja, iz okoljskega vidika sploh ni nujno. Vsi novejši avtomobili so ponavadi precej težji, tako zaradi dodatne opreme kot zaradi varnosti. Vse to povečuje tudi porabo in posledično je oddaja CO2 večja. Kljub novejšim tehnologijam denimo bencinarji danes ne porabijo nič manj goriva kot so ga pred 10-15 leti.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
in nova varnost avtomobilov je taka da lahko zapelješ v množico z 100 km/h in nobeden ne bo poškodovan?
bonk.gif
Še vedno se lahko po avropi vozijo terenci (tut novi touaregi razni MB...) z aluminijastimi štangami, ki so zelo prijazno do pešca!