Stardec bi še en avto kupil.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
hm
Unimog je vozen z B kategorijo. Dela brezhibno. Registriran za celo leto. Ima kmečko hidravliko in vpenjalo za plug.
pol laže?
Lej nisem 100% kako je zdaj. Kolikor vem, se vsaj polno naloženega ne da vozit z B kategorijo. (Leergewicht 2650 kg, Zuladung 1850 kg, zuL Gesamtgewicht 4500 kg, <--- Unimog 406).
Malo je pa tud smotano to, da se ga ne da registrirat kot traktor, ampak kot specialni vlačilec. Vsaj včesih je blo tko.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Puch Pinzgauer. s tem ne boš rabil vitle.
wink-1.gif

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2175029

en video za predstavo:

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Avto pa hosta ne gre skupaj. Razen za oseben prevoz. Drgač pa kakšenga ATV-jčka nabav, za domu pripelat (če seveda ni 20+ km stran) pa ti kmet iz okolice pripelje.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Pinz je idealni delovni stroj, če ga seveda lahko kje dobi (za zmerno ceno). Se že več kot 10 let vozim z njim in zadeva DELA. Edino deli znajo bit dragi. Npr. svečka je bila 200DEM in ne moreš na Petrol po NGK ali Champion
frown-1.gif
Še dobr da ima samo 4 cilindre...

B.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Vi niste resni, drva bi vozil v avtu.

Avtor: Še en gozdar....kupi si prikolico in gas, ne sanjaj o kakšenm terencu, ker so glede na letnik dragi, ko žafran.

Kdor koli raje vozi hosto ali drva z prikolico.

Pri nas imamo skoraj 40 ha gozda.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Trust mi pa ti povej kako boš peljal drva s prikolico po eni grdi vlaki?
smile-1.gif
Lahko s kiparco in traktorjem ja. Z avtomobilsko prikolico pa ne bo šlo.

Blastx

Zelenc'
17. sep 2008
22
0
1
Prikolica pa ena Škoda Favorit in ti bo šlo ko namazano tudi v 20%klanec, vem iz prve roke.
Dobiš pa avto za 200€, prikolico pa za 300€, skup je to 500€ pa daj gor tretjo tablco od svojga avta, da ti ne bo treba
zavarovanja plačat. To predlagam ker 4kolesniki niso pocen, pa če ga prevrneš je preveč stroškov.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
smile-1.gif

Pa čaki mal pa ne boš hodu vendar v center gmajne z avtom po drva. Najprej se jih zveleč na en kp bliz poti in se jih anloži. Jah mi smo tud mogl delat gozdne poti, da mamo lažje pridt do določenega dela gozda....samo pri nas je bogat gozd z debelino. Smreke so na 5-10 metrov stran hlodi pa debeli, da ga objet ne moreš.

Jest sem, kr velik v gmajni. Najboljš za sečnjo je bilo tik pred zimo oz.snegom.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Blastx pravi:
Prikolica pa ena Škoda Favorit in ti bo šlo ko namazano tudi v 20%klanec, vem iz prve roke.
Dobiš pa avto za 200€, prikolico pa za 300€, skup je to 500€ pa daj gor tretjo tablco od svojga avta, da ti ne bo treba
zavarovanja plačat. To predlagam ker 4kolesniki niso pocen, pa če ga prevrneš je preveč stroškov.

Pa še dele lahko dobi pri meni k jih imam velik

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
smile-1.gif

Pa čaki mal pa ne boš hodu vendar v center gmajne z avtom po drva. Najprej se jih zveleč na en kp bliz poti in se jih anloži. Jah mi smo tud mogl delat gozdne poti, da mamo lažje pridt do določenega dela gozda....samo pri nas je bogat gozd z debelino. Smreke so na 5-10 metrov stran hlodi pa debeli, da ga objet ne moreš.

Jest sem, kr velik v gmajni. Najboljš za sečnjo je bilo tik pred zimo oz.snegom.
Seveda ne boš hodu v center gozda (če si prav predstavljam kaj s tem misliš). Po gozdni poti (vlaki) se pa z osebnim avtom in prikolico sigurno ne boš mogu peljat! To ti hočem povedat. Za to rabiš al traktor/unimog, al pa terenca.
Sem pa tud sam kr veliko v gozdu veš.
wink-1.gif
Posek in spravilo lesa.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
in kje najdeš v naših gozdovih evkaliptus za pando?

Subaru Justy 1,2 do letnika 94. Poznam enga ki še dela, je pa zvlekel veliko prikolic drv iz gmajne, peljal na smučanje milijonkrat, včasih ril po pol metra snega, vozil še svašta drugega na prenaloženi prikolici, driftal s 4x4 po zaledenelem parkplacu neštetokrat, ril po snegu v breg just for the fun of it, se zaletel v štango (no fun in that)..... Pozimi vedno pogrešam tisti rdeč knof na prestavni ročici....

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ce izbiras osebni avto za vleko tezkih prikolic, se vzame starega legacyja z reduktorjem in je. pogojno je uporabna tudi impreza ampak je malo svoh za kaksne hlode vlacit. pravzaprav je vsak avto svoh za taksne zadeve zato predlagam nekaj zgrajenega na šasiji.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Kaj pa kaj od PUCH-a al pa JEEP-a se kaj dobi pri nas?
Sicer mi je nekako najbolj všeč Land Rover Defender, ki ga je predlagal SJTV1 ampak zgleda da tukaj nisi pod streho kadar imaš odkrit keson.
Razni Pick-upi, kot je Mazda BT- 50T Nissan pickup, Toyota- Hilu, Ford ranger so sicer luštne igračke, apak se mi zdijo malo prenerodni za v hosto.
Kej manjšega, bolj robustnega, trpežnega in okretnega bi ubodu, da se lahko med grmovjem obračaš....