Stardec bi še en avto kupil.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Tokrat zase.
Zadeva je sledeča. Prilika je nanesla, da sem si kupil 15 hektarov gozda. Kaj se ve, energija postaja draga, nafte zmanjkuje, kakšna drva za zlato rezervo in za morebitne krizne čase pa ni slabo imet.
Zato bi rabil eno terensko vozilo, s katerim bi se vozil v ta moj gozdiček in sem pa tja z njim pripeljal kakšna drva domov. To bi delal zdaj po zimi, ker je čas. Malo bi čistil hosto istočasno pa bi delal koristno delo in domov pripeljal drva za kamin in krušno peč.
Kakšno vozilo priporočate? Mora pa bit avto zanesljiv in z dobrim štirikolesnim pogonom in furgon farianta s kasonom po možnosti in vitlom, za manjšo hlodovino in derevesa šlajsat.
Dejte majstri pomagat z nasveti stardecu!

v0x

Pripravnik
13. maj 2008
179
1
16
Jaz ti nebom znav pomagat, to bodo ti tisti ki se spoznajo... vdar mislim da bo malo lažje pomagat če bi dodal še za kakšno ceno iščeš terenca

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.497
10.729
113
svetoval bi ti X5 ampak ker bi rad imel delovni stroj, bi mogoce nissana navaro ubodel, ali pa mazdo bt 50
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Panda 4 x 4.

Idealen avto...energijsko malo potraten, bencinar, 4 pogon...ni problem s parkiranjem na gozdnih poteh.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Panda 4 x 4.

Idealen avto...energijsko malo potraten, bencinar, 4 pogon...ni problem s parkiranjem na gozdnih poteh.

Panda nima kesona in vitla
evil.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Unimog je zakon prve klase, sam je dražji in c kat. je potrebna. Lada je zakon, sam nikar ne vlačit "manjše" glodovine
ne-ne-1.gif
. Boš potrgal vse na pogonu. Preizkušeno. Če ima vitel gor ni problem.
Drugače pa mislim, da je rešitev mazda ali niva s prikolico.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Mora pa bit avto zanesljiv in z dobrim štirikolesnim pogonom in furgon farianta s kasonom po možnosti in vitlom, za manjšo hlodovino in derevesa šlajsat.
Dejte majstri pomagat z nasveti stardecu!

Toyota Hilux, za pravega gozdarja edina prava izbira!
zmaga.gif
Vitel kupiš nakdnadno, lahko pa tudi od toyote original (samo je drag) ...

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Unimog je dobra ideja, sam ni vozen z B kategorijo. Pa če boš kupil poceni, pričakuj po vsej verjetnosti obnovo vsaj menjalnika. Motor je skoraj neuničljiv.
Drugače bi pa predlagal Mitsubishi Pajero. V ITA dobiš letnik 98 dolgo verzijo za 3500€. So bla pa to neka službena vozila. Fotru dobro služi že 3 leta. Pa je že vse možno dal skozi. Tisti kesonarji pa za kakšen hud teren niso, ker so dost lahki zadaj. Res pa je, da boš s Pajerotom brez prikolice težko kakšna drva vozil.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
hm
Unimog je vozen z B kategorijo. Dela brezhibno. Registriran za celo leto. Ima kmečko hidravliko in vpenjalo za plug.
pol laže?