Že v prvem odstavku si jo konkretno pihnil mimo. Tisti pes je bil iz zavetišča in je bil že naročen za uspavanje, ker je bil napadalen do ljudi. Cesar ga je vzel k sebi in ga (ker ima tudi sam poseben odnos do rottijev) kasneje podaril svojemu sinu!! Da, zame je to več kot uspešna rehabilitacija.
V oddaji vsega sigurno ne pokažejo, ker so časovno omejeni, pokažejo pa bistvo in to je važno.
Specifične težave? Daj mi specifičnega psa, ki se na smrt boji vode, ker so ga kot mladička vrgli v reko in ti ga bom v enem tednu naredil plavalca, ljubitelja vode. Lahko mi daš tudi dva, pa bosta postopek in rezultat ista, važen je edino čas, ki ga je treba v to vložiti.
In nisem rekel, da je vseeno, kakšnega psa človek vzame - v bistvu sem rekel, da mora biti na to zelo pozoren. Vsakega psa se da popraviti, koliko ljudi je to dejansko sposobnih storiti, pa je drugo vprašanje. Verjetno bolj malo.
Lateral,
namesto koliko, raje vprašaj kakšne in koliko časa v življenju sem že preživel z njimi. Pa preden nadaljujeva, se vprašaj: si sposoben svojima v vsakem trenutku vzeti kost iz gobca ali skledo s hrano? ju lahko predstaviš vsakemu socializiranemu psu? nimata nobenih fobičnih reakcij (grmenje, petarde, veterinar, voda ...)? imata odličen odpoklic? Če vsaj na enem od teh področij šepata, bolje, da sploh ne odgovarjaš več.