Stanovanjski stroški izven ½mama½ hotel

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
V "prejšnjem življenju" je bilo na mesec tako;

500€ za 90kvm en štuk bajte z vsemi stroški (elektrika, voda, smeti, internet...)
5€ plin za kuhanje (ker sem pač na 4 mesce menjal bombo za 20€:) )
24€ mobilni telefon (2x 12€ bob)
300€ kredit avto
200€ pes (hrana, veterinar, dodatki, zavarovanje...)
300-400€ najina hrana oz kar pač kupiš v lidl, spar...
50€ vzdrževanja avta (2x na leto servis po 200€, pa še vmes se kaj najde)
60€ fitness
50€ hrana za fitness
100€ kasko za avto
50€ dodatna zavarovanja za naju
150€ varčevanje
xx€ kar sem pozabil

Občasno se zelo splača spremljat stroške! Ker potem vidiš kam vse gre denar in ga kje malo bremzaš in lahko hitro kaj prihraniš.

Ja poznam pa tudi življenje, kjer trije "shajajo" s 700€
frown-1.gif
( Nekak se da, samo težko. Vskak € zelo dobro premisliš. In kot je že nekdo napisal, ja kupuješ najcenejši šit:((

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Ti si navedel vse življenjske stroške in ne le stroške bivanja v stanovanju. To pa je lahko precej razlike, ker zavisi predvsem od posameznikovih navad... Torej, če potegnemo skupaj za stanovanje pri tebi bi bilo;

500€ za 90kvm en štuk bajte z vsemi stroški (elektrika, voda, smeti, internet...)
5€ plin za kuhanje (ker sem pač na 4 mesce menjal bombo za 20€:) )
24€ mobilni telefon (2x 12€ bob)
300-400€ najina hrana oz kar pač kupiš v lidl, spar...

Glede na to temo se mi generalno zdi, da so stroški s stanovanjem tam med 750-950 EUR v povprečju. Kar fajn znesek, če tako pogledaš... Potem pa še vse ostalo pa si na 2k /mesečno takoj.
bonk.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik ideolog pravi:

A lahko nekdo pove, koliko dohodka ima ta šiptar/brazilc danes (ko ima 3+ mladoletne otroke) in koliko denarja bo imel, ko bodo ti otroci odrasli in zanje ne bo več doklad in olajšav? In pa iz česa bo sestavil penzijo?
Nič bat. Potem pa namesto doklad in olajšav pride denarna pomoč in varstveni dodatek. Skupaj to znese tam 470 €/mesec. Če poleg prišteješ še plačano dodatno zdravstveno zavarovanje, pa plačilo najemnine stanovanja, občsno paket pri RK in Karitasu... prideš hitro na 600+€, kar je več kot znaša povprečna pokojnina.

PS- ja, za lenuhe in lopove je pri nas dobro preskrbljeno. Naj...mo le tisti, katere nas ti lopovi branijo pred kapitalisti.
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.153
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Ja poznam pa tudi življenje, kjer trije "shajajo" s 700€
frown-1.gif
( Nekak se da, samo težko. Vskak € zelo dobro premisliš. In kot je že nekdo napisal, ja kupuješ najcenejši šit:((

Jaz jih gldam da š potem oba dva pokaditavsaj škatlo na dan...če vzameš najcenejše je to 5 € puta 30 je to še dodatnih 150€ na mesec + še mobitel. Eni so čarovniki pa verjetno potem na radiu za boterstvo itd.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Bazen ni noben luksuz se ga zelo enostavno in poceni vzdržuje.
wink-1.gif

80€ soli in 60€ štroma je sezona od maja do oktobra s streho.
Potrebno je dodat še strošek vode, ki je hitro več kot par sto evrov, tako da ni ravno za rajo s (pod)povprečnimi dohodki.
Nimamo vsi vez pri gasilcih, da ti direktno iz hidranta napolnijo cel bazen.
grin1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Aha, šele zdaj sem dojel, da govorite o "olimpijskem" bazenu, kamor gre 500 kubikov vode ...
evil.gif

Jaz, revež, v svoj bazen lahko natočim zgolj 20 kubikov...
grin1.gif

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Aha, šele zdaj sem dojel, da govorite o "olimpijskem" bazenu, kamor gre 500 kubikov vode ...
evil.gif

Jaz, revež, v svoj bazen lahko natočim zgolj 20 kubikov...
grin1.gif

500 kubikov vode v olimpijskem bazenu (50x25m) je do kolen...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Saj zato pa sem dal olimpijski v navednice. Jaz sem računal na en tak, mini "Alter" bazen, 25 krat 10 metrov
evil.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik ideolog pravi:

A lahko nekdo pove, koliko dohodka ima ta šiptar/brazilc danes (ko ima 3+ mladoletne otroke) in koliko denarja bo imel, ko bodo ti otroci odrasli in zanje ne bo več doklad in olajšav? In pa iz česa bo sestavil penzijo?
Nič bat. Potem pa namesto doklad in olajšav pride denarna pomoč in varstveni dodatek. Skupaj to znese tam 470 €/mesec. Če poleg prišteješ še plačano dodatno zdravstveno zavarovanje, pa plačilo najemnine stanovanja, občsno paket pri RK in Karitasu... prideš hitro na 600+€, kar je več kot znaša povprečna pokojnina.

PS- ja, za lenuhe in lopove je pri nas dobro preskrbljeno. Naj...mo le tisti, katere nas ti lopovi branijo pred kapitalisti.
evil.gif

Nič več, država največ klesti pri transferjih, tudi socialna in varstveni dodatek se večina izogiba. Država najbolj pomaga bolnim nikakor pa ne tistim, ki so sposobni in zdravi, takim zelo klesti transferje ali pa jim zavrnejo vlogo.
Karitas ima v paketu 2l olja in 3kg moke, nekaj litrov mleka, prašek, 2 pašteti, itd kar znese vse skupaj kakšnih 10 evrov in še to dobijo 1x mogoče 2x na mesec.

Večina živi od otroških, kar pa za enega otroka pride mesečno strošek več kot so otroški, tako da PUSTMO TOLE O ½CUZANJU´ DRŽAVE, ker v končni fazi nas država cuza, ne mi njo.
rolleyes-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Ko takole berem podatke o stroških, ki jih napišete, pomislim na nekaj drugih stvari. Pomislim na to, kaj še bo.

Dejstva: V Sloveniji je povprečna plača okrog 1000 evrov, večina jih ima med 600 in 800.

Taki pač živijo pri starših ali v sostanovalstvu z več osebami. Se pa da z 800 euri zgurat tudi sam v najemu kakšne sobe v LJ, če si zelo skromen, tudi garsonjere.

Nazadnje urejeno:

disc

Guru
4. feb 2011
2.451
576
113
Poleti okrog 90€ (elektrika, komunala, internet), pozimi pa cca 250€ zaradi ogrevanja.

Nazadnje urejeno:

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Obala, novejši blok, enosobno 38m2 + parkirno mesto v garaži, ena oseba.

- Elektrika: 25€ poleti, 30€ pozimi (ogrevanje s klimo)
- Voda: 14€
- Plin (samo za ogrevanje vode): 12€
- Smeti: 13€
- Upravnik: 28-33€
- Internet + mobilni: 45€
- Televizije nimam

K sreči sem stanovanje lahko kupil brez kredita.

Hrane se nabere za 150-200€ (zadnje čase bliže 200, ker kupujem več svežih stvari).

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Kredit za 42 m2+garaža+klet+stroski=cca. 350 eur poleti manj pozimi več
Benz+hrana+multimediji+zavarovanja=500 eur

majč

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik ideolog pravi:

evil.gif

Nič več, država največ klesti pri transferjih, tudi socialna in varstveni dodatek se večina izogiba. Država najbolj pomaga bolnim nikakor pa ne tistim, ki so sposobni in zdravi, takim zelo klesti transferje ali pa jim zavrnejo vlogo.
Karitas ima v paketu 2l olja in 3kg moke, nekaj litrov mleka, prašek, 2 pašteti, itd kar znese vse skupaj kakšnih 10 evrov in še to dobijo 1x mogoče 2x na mesec.

Večina živi od otroških, kar pa za enega otroka pride mesečno strošek več kot so otroški, tako da PUSTMO TOLE O ½CUZANJU´ DRŽAVE, ker v končni fazi nas država cuza, ne mi njo.
rolleyes-1.gif
Vprašanje je bilo, kako bo Šiptar živel takrat, ko bodo otroci odrasli? Varstvenega dodatka se izogibajo ljudje s premoženjem ker se (neumno?!) bojijo, da bo po njihovi smrti (!!!) dedovala tudi država in ne le otroci (kateri jim za časa življenja ne pomagajo, da potrebujejo varstveni dodatek
stupid-1.gif
- zares neumni do Amena in še čez). Tisti "šiptar", kateri se sedaj šlepa na otroške dodatke itak ne bo imel nepremičnin, na katere se bo država usedla. Denarna pomoč in plačilo zdravstvenega, socialnega stanovanja... pa dobi vsak, kateri poda vlogo in nima premoženja, prihrankov, avta dražjega od tam 8000€... Ko pa dopolniš 63 let pa lahko zaprosiš še za varstveni dodatek, da dobiš tam 470 € keša + plačano vse našteto.

PS- država pa res cuza NAS in da lahko da tajkunom (preko subvencij, bančnih kreditov, svetovanj, preplačanih naročil...) in "šiptarjem" (preko socialnih transferjev, socialnih stanovanj, paketov RK...).
bonk.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Preveč se ukvarjat s socialnimi transferji ni vredno, ker je komaj za hrano in položnice.
Nekateri garajo cel mesec, da imajo za hrano in položnice. In plačujejo za to, da nekaterim stanovanja, hrana in položnice padejo z neba.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Preveč se ukvarjat s socialnimi transferji ni vredno, ker je komaj za hrano in položnice.
Je pa fora, da ti RK in Karitas plačujejo tudi položnice, če živiš zgolj od podpore
evil.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Stroški upravniku, skupaj z skupno elektriko, lift, čistilka, hišnik, ogrevanje, itd 140, elektrika 45, kabelska 46, rezervni sklad 29, RTV 12, hvala bogu krede ni.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kreda cca 800/mesec
plin cca 100/mesec (topla voda in radiatorji)
drva cca 15/mesec (pozimi kamin laufa vsak dan, radiatorji skoraj nič)
elektrika 70eur/mesec
itd.

okol 1000-1100/mesec bivanje.

Pol pa varstvo otrok, hrana, dva avta...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.103
16.303
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Aja noben se ni napisal dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Slabih 30 evrov al koliko je ze? Se en "davek" podoben rtv.

Buče. Brez problema ga skenslaš in ga nimaš. To je namreč NEOBVEZNO DOPOLNILNO zavarovanje a zelo priporočljivo. Seveda za kasnejše morebitne posledice (ko dobiš domov kak konkreten račun za plačat) odgovarjaš sam.