Štajerska AC qualitetTM Žalec - Trojane

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Večkrat se vozim tam in luknje na tem odseku so samomorilske, sploh smer proti LJ. Tam premetava in zabija da misliš da bodo kolesa šla po svoje...potem pa še Trojanski predori qualitet TM fašeš pa bi avto najraje na optiko peljal....Bogi tisti ki se vozite vsak dan tamle....rezervne amortizerje kar v prtljažniku vozite?
hysterical-1.gif
SIQ....

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Eni so pa tudi občutljivi ko neke babe, taki se potem 3km/h peljejo čez železniški prehod, ker bi drugače njihov zlati avto razpadel.

sass

Guru
1. sep 2007
5.212
851
113
da ni kaj narobe s tvojim avtom? jaz se tam občasno peljem, pa ne morem reči da se mi kaj posebnega dogaja z avtom.
edini odsek, kjer sem opazil slab asfalt, je viadukt nad Blagovico, pred predorom podmilj, kjer so pred letom že flikali okoli odtočnih jaškov na skrajnem desnem pasu, pa je že spet posedeno, tako da ti desno kolo skače čez njih:
klik

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Večkrat se vozim tam in luknje na tem odseku so samomorilske, sploh smer proti LJ. Tam premetava in zabija da misliš da bodo kolesa šla po svoje...potem pa še Trojanski predori qualitet TM fašeš pa bi avto najraje na optiko peljal....Bogi tisti ki se vozite vsak dan tamle....rezervne amortizerje kar v prtljažniku vozite?
hysterical-1.gif
SIQ....

je z cesto neki narobe ja, če se peleš hitrej orng zabija....

... tud po dežu ni prjetno...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Moj avto ima zelo trdo vzmetenje, tako da kar prevozom, je referenca za kvaliteto ceste. Če je kaj pri nam od avtocest res zjahano, je to severna ljubljanska obvoznica, tunel Golo rebro vozni pas proti MB, tunel Golovec srednji pas smer MB ter Vipavska hitra cesta vozni pas. Štajerko so v zadnjih letih kar postimali, pa še se bo delalo, že letos ravno na omenjenem odseku ter čez 10 dni severna obvoznica med Celovško in Tomačevim.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Gledal zadnjic nadvoz pri Domžalah.
A Dars ve kaj pocnejo naroca in kaj pocnejo vzdrževalci?
Dilatacije so zmetali ven in jih nadomestili z asfaltom. Res da je to precej ceneje kot nova kvalitetna dilatacija (ker ocitno je bila prva skladna z razpisom/najcenejsa, sct pa ni vec), ampak kaj asfalt namesto dilatacije prinese dolgorocno na konstrukcijo?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
ja ampak še zmeraj ne smeš voziti po prehitevalnem, če je srednji/vozni pas fraj. tak, da si v prekršku. zato pametujejo, ker tebe moti vsaka malenkost, ko jo kdo naredi, ti si pa nadvsemi in se lahko zato, ker ruka voziš po prehitevalnem....

nazaj na temo...

od uvoza Žalec proti Šempetru v smeri LJ, je vozni pas katastrofa. Če imaš možnost zapelješ na levo polovico voznega pasu in tam ne ruka nič. Ker desna četrtina voznega pasu je katastrofa.
Tudi v predoru Golo rebro je isto, tam je odstopil beton in mislim, da je nekje 2cm rob celo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Vozim kar pogosto na tem odseku, meni se ne zdi nič posebnega. Vozim pa seveda avte spodnjega srednjega razreda brez nekih fint ala "športno podvozje" (kaj je pri avtu za normalni promet lahko "športnega"
confused-1.gif
- mogoče bremze brez servota in trda sklopka, da treniraš noge).
Gotovo je tu teren v globino mehkejši, ker so take lepe njivice okrog. Od Šempetra naprej so kakšno leto nazaj v celoti prenovili vozišče, verjetno bodo kmalu morali tudi preostali odsek.
Če se kdo spomni odseka magistralne ceste mimo Kidričevega okrog leta 1990, potem mu vse te neravnine delujejo zelo nedolžne.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Kdor bi rad videl, kaj se to pravi uničena avtocesta, naj se zapelje iz Trsta (pristanišče) do Monfalcona. Na dilatacijah manjkajo konkretni kosi železa, enkrat sem naletel celo, da je en del dilatacije štrlel v zrak. Kdor ga je prevozil, je najmanj presekal gumo.

Od Fernetičev naprej pa vozišče samajama. In to konkretne jame, da ti premaknejo volan.

Pri nas še nisem naletel na tako katastrofalno stanje na AC.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
Ali pa enostavno iz MB do graza, ko prideš v AT se ti šele smili avto, ampak naše je vedno najslabše...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ne se hecat, od Žalca do Ljubljane lahko konstantno pelješ na 160, nobenega problema. Najbolj kritično je itak tam pri Domžalah, ko je že pri malo vode lahko kar luža na prehitevalnem pasu.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.283
4.107
113
Da te popravim od meje do izvoza Lipnica. Pol pa je skoraj do Nemčije balzam.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.283
4.107
113
Po Pyrnski ni take sile, razen en izvoz zaprt tam ko novr predore delajo , pa delovišče na A8 pred Nemško mejo. Ampak promet teče BP.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Hmm - mene je pa danes po Autobahnu ornk narukalo. Verjetno bi me še bolj, da ni bila mokra cesta.
rolleyes-1.gif

pehprirentacaru.press

focusst.press
grin1.gif

Top speed sporočim v četrtek ozr. petek. Danes ni šlo več kot 220 (hebi ga - me je meja in nekaj straha pred mokroto "umirila").

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
hysterical-1.gif
SIQ....
Kaj se jokaš, na odseku Vipava - Šempeter pri Gorici je še bistveno slabše. Vozni pas je praktično nevozen, sedaj je poskokajoč postal še prehitevalni.
bonk.gif

In naši DARS frajerji so šli pred kratkim tam naredit le nekaj flik, namesto da bi v celoti obnovili cel odsek. Za bruhat.
Mi je tam večja muka vozit kot na tvojem omenjenem odseku štajerske AC.

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
hysterical-1.gif
SIQ....
Kaj se jokaš, na odseku Vipava - Šempeter pri Gorici je še bistveno slabše. Vozni pas je praktično nevozen, sedaj je poskokajoč postal še prehitevalni.
bonk.gif

In naši DARS frajerji so šli pred kratkim tam naredit le nekaj flik, namesto da bi v celoti obnovili cel odsek. Za bruhat.
Mi je tam večja muka vozit kot na tvojem omenjenem odseku štajerske AC.

Absolutno. Na Alterju so stalno neke pritožbe glede štajerske avtoceste, pa je vipavska hitra cesta v veliko slabšem stanju, na primorski avtocesti in ljubljanski obvoznici je veliko več prometa, tako avtomobilov kot tovornjakov, da o tem, kakšne so razmere v tujini niti ne govorimo (z izjemo Hrvaške, ki je v hudih finančnih težavah zaradi praznih avtocest).

Sicer pa baje, da gre jeseni v obnovo prvi del H4.

Nazadnje urejeno:

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
zadnji mesec je zelo zanimiv odsek Vrhnika - Logatec, nekaj km pred Logatcem na voznem pasu trese kot da bi se vozil po tankovski cesti