Stajerska AC je za posr*t

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz sem šel danes iz Celja čez faking Laško in Litijo v LJ. Sem zjutraj, ko sem peljal iz LJ v Celje šel v Blagovici dol do Vranskega, pa sem si mislil, da bojo do petih popoldan že spucali... malo morgen.

Upam, da do petka popoldan zrihtajo, ker to je čista jeba.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Ob takih dogodkih se spomnim na pametne Primorce, ki bi se radi znebili najbolj normalne obvozne ceste za Markovec brez da bi pomislili, kje bi bila druga resna alternativna žila.
Lahko bi se v Zagorju vrnil nazaj na avtocesto. Saj gre za prvi predor iz smeri Vranskega, če se ne motim?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz..

...kako je s to tehnologijo v tunelih? šele po slabih treh minutah začnejo utripati lučke ob cestišču, štiri minute vozila še vozijo skozi tunel, dim se že vidi skoraj od začetka posnetka. Reakcijski čas da se zapre tunel je koliko? Vidi se pa dve osebi v video ki gledata kako gori tovornjak, eden je verjetno šofet...wtf folku ni jasn da ven iz tunele steče?

https://www.youtube.com/watch?v=SpAeoeM8GZs

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Na zurnalu pise da so 20 minut rabili da so pozar omejili.
Edit
Me zanima odzivni cas gasilcev in kdaj so prisli namesto pozara (intervencijska pot? Po posnetku sodec bi v do 12 minute sorazmerno direkt do pozara se lahko prisli in ga tudi hitreje omejili. Ocenjujem da je gorelo vsaj kaksnih 20 minut preden so masovno zaceli gasiti.

Nazadnje urejeno:

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Po 10 min je šele gost dim. V tem času bi lahko dežurni gasilci že tam bili ob vsej tehniki. Ker kolikor vem, imajo bazo pri Vranskem pri izvozu... Od tam je 5 min s tovornjakom do tunela.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Ja sem si po objavi ogledal posnetek. AC ob petih tudi se ni bila polna.
Me pa zanima zakja so se se tri oziroma 4 minute po pozaru vozila mimo vozila. Kdaj so na portalu prizgali rdeco luč?
Koliko jih je zapeljalo v rdečo?

Sem ze nekajkrat tuhtal, ce bi imel j.ajca da bi z avtom drugi avto v okvari kar porinil na "varno mesto". Naslonil na odbijac in rines. Skode vecje od pocenega okvirja tablice itak ne bi smelo biti.. Ue pa. Res da mora za ta nacin resevanja biti tudi voznik pokvarjenega vozila.
Pri kamionu znajo bitj problem zavore (zrak?). Ce to se funkcionira je drugemu kamionu ta "mal" problem se mu naslonit zadaj in zadevo porinit tistih 80 metorv. Seveda mora pa biti sofer za volanom. Ce mu je zelo vroce pod nogami, potem zna biti problem.
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Kaj se vam tolk mudi, za pot v Ljubljano si je treba čas uzet. It's about the journey, not the destination, pravijo.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ja sem si po objavi ogledal posnetek. AC ob petih tudi se ni bila polna.
Me pa zanima zakja so se se tri oziroma 4 minute po pozaru vozila mimo vozila. Kdaj so na portalu prizgali rdeco luč?
Koliko jih je zapeljalo v rdečo?:

Nobeden. Pa racunaj, da je tunel dolg 1,6 km ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
In 1,5km prevozis v minuti ne pa treh, ampak dobro. Saj se na posnetku vidi da je nekam dolgo trajalo od ustavitve kamiona do utripanja lučk na "plocniku"

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ob takih dogodkih se spomnim na pametne Primorce, ki bi se radi znebili najbolj normalne obvozne ceste za Markovec brez da bi pomislili, kje bi bila druga resna alternativna žila.
Lahko bi se v Zagorju vrnil nazaj na avtocesto. Saj gre za prvi predor iz smeri Vranskega, če se ne motim?

nisem želel reskirat

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Včeraj prevozil A in D do severa in nazaj 2000+ km in zapomnite si Slovenija je Amerika proti njim!

Vem kaj govorim. Cca 1/3 vseh kilometrov so bauštele, nekatere obupno urejene (recimo "hitri" pas na kontra strani omejen levo desno z zidom široko za špegle + 10cm in valjda se najde nekdo, ki se userje in vozi 30 namesto 80), tri velike prometne nesreče na moji poti - k sreči vse v kontra smeri, na eni zaprta komplet AC za pet ur, pa ni bil tunel ali viadukt, pospravljanje bauštele, zastoj 10km, par ur,....

Pa da ne omenjam avtocest brez omejitve hitrosti - itak zelo zelo malo takih odsekov, pa še tam sem pri hitrosti nad 180 poskakoval ko kobilica.
Promet kamionov pa obupen, ponoči ob 4 strnjena kolona Passau, Regensburg, Nurnberg, Wurzburg, Fulda.

V glavnem shit happends, likely, mostly to the others!
wink-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Ravno skozi tunel, guzve skoraj nobene, minutko dve cakanja pred tunelom, skozi tunel pa gladko, nekih sledi poskodb ni videt. Tisti, ki so delali obvoz so se imho napacno odlocili.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.530
2.907
113
v lokalni ostariji
zaseka dej bizgec ne nabijaj. prav je da takim težakom kot si ti prešteje žarnice preveri nitke in pogleda datume vseh flajštrov. ker si navaden privoščljivec!

zagori tudi lahko zaradi kratkega stika. turbina rikne na hitro. lahko kakšan cev poči.in tega noben tehnični pregled ne bo ugotovil. tudi redno vzdrževanje ne odkrije VSEH napak...
ampak bedaki pa iščejo krivdo in bi radi še bolj štrafal nekoga ki ej tako ali takonajbal. tukaj se vidi do kam seže pamet.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
skrajni čas, da se začne kretene na tehničnih pregledih zapirat! meni žarnice šteje, po cestah se pa take podrtije vozijo! ne, ni normalno, da se tovorno vozilo s pravilnim vzdezevanje vname. prej euro jackpot zadanes. pa naj gredo zdaj mal tega prevoznika dacarji in kriminalisti pregledat.. sparajo kjer se da. se malo pa bodo crnce iz sudana uvazali, ki bodo šofirali za pest riza in eno banano na dan.
bonk.gif

nisn vedo , da pri tehničnem naredijo podroben pregled mašine in njenih komponent....da nisi zamenjal tehničnega z avio pregledom, pa še tam kaj zaiebejo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Tale zaseka ga vcasih res seka.
Pa tisti ki je pisal o ne vem kaksnih kaznih za voznika tudi. Ajd ce bi z gorecim tovornjakom zapeljal v tunel potem ja, ampak da se ti tovornjak ustavi v tunelu ki je v klancu pa nmas kaj naredit. Gasit, slepat ven (porini od zadaj, ker takrat ni casa za zajle in iskanje kljuk) na koncu pa resuj se svojo kozo. Zadeva je zavarovana, tako da res ne vem zakaj bi voznik placeval skodo. Se v primerih ko jo "namerno" povzoroci (prehitra voznja, prehitevanje, izsiljevanje...) je ne plača, zakaj bi jo tokrat plačal.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Ravno skozi tunel, guzve skoraj nobene, minutko dve cakanja pred tunelom, skozi tunel pa gladko, nekih sledi poskodb ni videt. Tisti, ki so delali obvoz so se imho napacno odlocili.

Imam dobro primerjavo...z enim Meganom MB tablice sva se skupaj peljala vse od Celja do Vranskega. Tam sem se odločil za obvoz, on je ostal na AC. Pri vključevanju nazaj na AC na Trojanah sem se pripeljal direktno za njega. Včeraj tam okrog sedme, pol osme je bilo res vseeno, katero varianto si izbral.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Kot sem slišal po radiu zjutraj, je tunel zdaj v celoti odprt, torej oba pasova.