Štajerka spet zaprta

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Imam to v mislih, hkrati pa drugo plat medalje... saj veš pirc musar...;)

IP se nimaš kaj bat, objavit tablico avta, ki ni v privatni lasti, je OK, ker tam tablica ni osebni podatek (še pri avth v lasti fizičnih oseb ni zehar, ali je to prblem ali ne).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Bolj kot tovornjaki so problematični traktorji.

Kmet misli da je car na cesti s subvencioniranem 200k vrednem zetorju.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ki iz asfaltne ceste naredijo njivo, potem je pa cela pidarija ko začne padati dež. Ampak butasti kmetavzi so prefini da bi upoštevali predpise...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Bolj kot tovornjaki so problematični traktorji.

Kmet misli da je car na cesti s subvencioniranem 200k vrednem zetorju.
to ne obstaja.
evil.gif

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa recimo da je to edino "primerno" mesto (ki se nekajkrat ponovi) na xy km ceste.
Ni primerno. Samo zato, ker je izvedljivo, še ni primerno. Ti lahko policaja sprašuješ po zdravju (ali pa tudi ne), kazen za prekršek pa bo ostala tovornjakarju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa recimo da je to edino "primerno" mesto (ki se nekajkrat ponovi) na xy km ceste.
Ni primerno. Samo zato, ker je izvedljivo, še ni primerno. Ti lahko policaja sprašuješ po zdravju (ali pa tudi ne), kazen za prekršek pa bo ostala tovornjakarju.
Jaz sem pred leti "bežal" pred kiblo skoraj od ac prikljucka Brnik do letališča Brnik. Od zdravega policaja sem dobil dvignjen prst ko sem ga spustil mimo na uvozu za Brnik. Itak mu tista stara Citroen kibla ni šla najbrž nič več kot meni G2. vsaj za ritjo ga nisem imel.
Vem pa da nekateri nimajo policaji pišejo kazni za neumikanje na avtobusnih postajah. To pa očitno lahko. Pa čeprav prej nekaj km ni bilo postaje ali primernega mesta se za umakniti.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.623
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Avtobusno postajalisce ni namenjeno umikanju.

Sem cutil na mehurju, da bo to prvi odgovor. Tisti policaj ki bi napisal kazen za tako umikanje, si zasluzi drzavno priznanje za pozrtvovalno delo. Pa pet let prej v penzijo ki bi bila 2x visja od ostalih policajev.

Vazno da lahko redatji postavljajo svoje avte na postaje in merijo hitrost z njimi.
bonk.gif
Sicer pa se je spet en glupan našel, ki klobasa neumnosti (leti na flipa). Na avtobusnem postajališču je prepovedano parkiranje. To je vedno veljalo. Ni pa prepovedano ustavitev vozila za kratek čas, razen če neposredno oviraš avtobusni promet.

ZPrCP

8. alineja 4. odstavka 65. člena

Pa potem dalje debatirati.

Bo treba najprej 3. člen prebrat.

Šele zdaj opazil.

In po kateri logiki, glede na razlogo pojmov v 3. členu, se je kamionu dovoljeno ustaviti na avtobusni postaji?

Poišči definicijo ustavljanja v tem členu.

Evo:

Citat:
46. »ustavitev« je vsaka prekinitev vožnje za toliko časa, kot je potrebno, da vstopijo ali izstopijo potniki ali da se naloži oziroma razloži tovor ali odpravi okvara na vozilu;

in zdaj me razsvetli kako naj bi to "legaliziralo" prepoved iz že omenjene 8. alineje, 4. odstavka 65. člena:

Citat:
(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:
.
.
.
8. na zaznamovanem mestu na vozišču ali na zaznamovani niši, ki je rezervirana za avtobuse ali avtotaksi vozila. Zaradi vstopa ali izstopa potnika je dovoljena ustavitev na postajališču, ki je zunaj vozišča, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu. Na postajališčih zunaj vozišča lahko ustavljajo in parkirajo policisti in občinski redarji pri opravljanju svojih nalog, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu;

In ne - ne pravim, da ni prav, da se ne umakne - pravim samo, da mu zakon, tako kot je spisan to "ne dovoljuje" na avtobusni, čeprav mu nalaga, da se mora "na prvem primernem kraju" umakniti - to pa, glede na prepoved ustavljanja na avtobusni, to pač ni avtobusna postaja.

Vse v skladu razlage, da se za oblikovanje reševalnega prehoda ne sme zapeljati na odstavni pas.

Naši zakoni pač.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Vem... Zakaj pa bi šel na voznega. Saj sem imel pred sabo predstavnika upravljavca....
Še vseeno sem pa nekajkrat šel. On pa sele po 10 minutah (pa ne vemo kako dolgo je prej vozil po prehitevalnem

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
tako je, v ZPRCP namreč jasno piše, da je na AC levi pas namenjen prehitevanju, RAZEN kadar imaš pred sabo predstavnika upravljavca
cheer.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Dokler je po desni prepovedano prehitevanje, se pač voziš po prehitevalnem dokler eden od vpletenih ne obupa ... ali ti upočasniš in se vrneš na voznega, ali pa tasprednji obupa in se umakne in spusti naprej.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Dokler je po desni prepovedano prehitevanje, se pač voziš po prehitevalnem dokler eden od vpletenih ne obupa ... ali ti upočasniš in se vrneš na voznega, ali pa tasprednji obupa in se umakne in spusti naprej.

Dobra.... Pač želel sem ga prehiteti pa se mi ni umaknil....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

in zdaj me razsvetli kako naj bi to "legaliziralo" prepoved iz že omenjene 8. alineje, 4. odstavka 65. člena:

Glede na to, da govorimo o tovornem vozilu, verjetno velja del teksta o tovoru ... Ki ga ravno ne naložiš/razložiš v par sekundah.
Povedano drugače: ta člen se mirno razlaga tako, da brez vztopa/izstopa/nalaganja/razlaganje ne gre za ustavitev.
Ja, glupo napisano. Pač butlji pisali.