Sretan mi rođendan!

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.662
1.170
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Dobro napisano.

V JLA je bilo nevzdržno samo razvajenim pezdetom in drugače neprilagodljivim. In teh je bilo mogoče par procentov.

Jaz pravim, da ni bilo ravno luštno, niti ravno za umret. Bilo je zanimivo.

Meni je stari dostikrat opisoval kako je bilo, 1 leto je služil nekje v Srbiji, pa je tudi rekel da ni bilo nevemkako hudo za zdržati, probleme so imeli čobani ki so po 20 letih zapustili svojo mati in planino. Je pa res da je kar iznajdljiv človek in ne neki hlod
smile-1.gif
pa imel je že svojo službo in je bil navajen določenega reda. Kolca se mu po času služenja vojske in se kmalu odpravlja v te kraje ker bi rad videl kako je sedaj.

Foter od moje pa je služil v Makedoniji 18 mesecev, nekje v PM, je rekel da ga film Karavla spominja na njegovo kasarno. Le da niso mogli tolk bedarij zganjat
smile-1.gif

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.099
536
113
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:Mi lahko poveš, kok si ti star, da govoriš take nemunosti?
Toliko star, da sem bil v JLA, ampak sem hkrati tako mlad, da sem bil samo eno leto in ne več 15 mesecev kot denimo moj brat...
Kaj pa ti, ki tako pametno govoriš? Koliko si ti star?
Znači... isto, kot jaz. December 1985 je bila prva klasa, ki je služila 12 mesecev .. Ni bilo dobro, slabo pa tudi ne. V vojski.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Vse se je dalo preživeti. Škoda le izgubljenega časa, ker kaj pametnega se jaz niti na vojaškem področju nisem naučil. Profesionalni oficir je nas poučeval samo "političko nastavo". Vse drugo so delali desetarji. Toliko o tem, kaj je pomenila vojska. Prilika, da se mladino pravilno vzgoji v stilu z režimom.
Zanimivo bi bilo videti, kako bi se počutila današnja generacija, če bi jih stlačili nekam u vuk.ojeb.ino, jim pobrali mobitele in ostale komunikacijske možnosti, ostrigli na 5 mm in jih skopali skupaj kot prašiče. Kako smo sploh imeli cote? Gate in zokne smo najbrž menjali samo vsak teden enkrat. Dvomim, da smo imeli vsak dan druge. Se pa več ne spomnim. Oblečeni (količina obleke) pa je bila bolj na datum kot na temperaturo. Prehlajen pa nisem bil nikoli.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.530
5.698
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Prehlajen pa nisem bil nikoli.

Mene pa zanima kaj je bla una injekcija k si jo dubu na naboru...je fotr razlagal da 2 leti ni zakašlu.....2 tedna po vojski doma pa bum ornk zbolel

Neki so mel da si bil 2 leti zdrav....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
si bil pač prašinar
wink-1.gif
jaz sem v vojski srečal tehniko plus životne izkušnje, ki jih ne bi nikjer..

od banderaša do heroja. več kot fapaov auspuh pa verjetno nisi srečal. in tehničar si ratal šele na stara leta.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.100
592
113
Smo dobili injekcijo (ali dve?) na začetku, zadnji dan pred civilstvom pa eno za kontra.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
.

[/QUOTE]
Ok, res ste bili bogi.
priden.gif

Tudi o tabornikih bi lahko poslušali zgodbice.
-Ne boš verjel, tudi v SV je usposabljanje trajalo tri mesece, potem pa smo služili, mi smo bili večinoma na straži. En teden straže v ritmu 2 uri straže, 2 uri na "kapiji" in 2 uri počitka, tako 24 ur na dan, sedem dni skupaj. Po dveh dneh zlahka zaspiš na tleh
- Oprema: bilo je premalo opreme za tolikšno četo kot je bila naša. Zimske obleke z izjemo pulija sploh nismo dobili. Prvi teden sploh nismo dobili kompleta za osebno nego, na slikah za vojaško knjižico smo vsi kosmati.
- 5 menijev? Japajade. V 7-ih mesecih sem shujšal 12 kg, to ti pove o kvaliteti hrane, pa sploh nisem izbirčen in jem vse.
- V vojski nisem preveč trpel, saj sem bil reda in dela vajen že od doma (hvala starši).
- ...

[/QUOTE]

glej fant.
Kako se je služila jugo vojska ti ne veš, ker je nisi služil. Si pa menda služil slovensko. Eni še te niso in je več ne bodo. Verjemi pa, da če se nisi po svoje znašel med tistim kupom narodov različnih nacionalnosti, karakterjev ..itd, ni bilo lepo. In kot je nekdo napisal tukaj...Lepo ni bilo, hudo pa tud ne da se ne bi dalo zdržat. V sistem si moral pasti , pa je šlo. Kot pri vsaki stvari.
Praviš, da niste dobili kompleta za os. nego prvi teden. YU vojska ga ni sploh dajala, pa smo bili vsi urejeni. Morali smo biti. Pa vsak vikend doma, ani ste sabo prinesli??? Celo pulije ste imeli??? Sedem mesecev nisi služil, ker je bilo šest mesecev. Torej kolko bi ti shujšal v 12-15 mesecih??
Tuširanje enkrat tedensko....nogavice smo dobil samo dvoje, mikice dve, gate dvoje, hlače ene delovne, ene svečane...civilnih oblačil nisi smel nositi, pranje enkrat tedensko......bla bla... ampak kot pravim, nekak smo se drugače znajdli , pa smo preživel.
Še tole.... a veš kako lepo ravno stoji nogavica zraven škornja?????
Zgodbice iz Slo vojske ne morejo biti primerljive z Yu vojsko.
PS. Vsak reče, da je bil navajen reda od doma..... ampak..... ne boš ti tega razumel, ker nisi preživel