Srednje velike limuzine, letnik 2005 PRIMERJAVA

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Ima miha72 delno prav. Njegov post verjetno leti na Toyoto, ki je imela ogromne probleme z 1.8 vvt-i motorji. Te so menjali tudi po izteku garancije. Vsem!

Ter na Mazdo, ki tudi zamenja pokvarjen del izven garancije, če je zaradi napake na materialu. Menda to delajo tudi nekateri druge, vendar ne poznam primerov.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Kupi laguno. Je poceni, gre potiho, lepo odzivna, mnogo opreme pa še servis imaš na vsakem vogalu in ni pretirano drag.
smirk-1.gif
Pa še varnost je med boljšimi.

Nazadnje urejeno:

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Naj se vmešam v pogovor!Nameravam kupit rabljeno laguno v vrednosti do 5-6k ojrov,pa me zanima kateri agregat je najbolj zanesljiv in njene pomanjkljivosti.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
kar se volva in servisov tiče: servisi redni na pooblaščenem so dragi. drugače so servisi OK, ni jih ravno toliko kot za VW ampak tukaj je treba vedeti da tudi avtov ni toliko. kar se avta na splošno tiče: faceliftan model je zanesljiv laufa BP... je pa res konzervativen avto. ni to avto za æefurje... (tukaj mu veliiiik +) aja pa punce jih imajo rade;) ne vem kako to ampak zenske so cist mahnjene na volve:))))

aja je pa en minus: avto ni tržen kar pomeni da ko ga kupiš ga kar težko prodaš. so pa cene 2007 tam nekje 17-19k€ slovenski.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik pazok pravi:
Naj se vmešam v pogovor!Nameravam kupit rabljeno laguno v vrednosti do 5-6k ojrov,pa me zanima kateri agregat je najbolj zanesljiv in njene pomanjkljivosti.
1.6 bencinar boš mogoče menjal kako vžigalno tuljavo, drugače brez težav, 1.9 dci obvezno od letnika 2003 dalje, ker so bile težave s turbinami, 2.2 dci odsvetujem.

B81

22. jul 2007
36.961
10.517
113
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Napiši še cene rezervnih delov , ki niso všteti v redni servis. In potem te cene primerjaj z evropejci. Zaradi tega, velja miselnost, da so japonci dragi.....seveda ne velja sedaj posploševanje, vendar nisem daleč od resnice.

Kakšna pa je zasnova, zanesljivost in gar. pogoji. To je tudi zanimivo. Accord ima 10 let na podvozje in pet na izpuh. Motorji so tudi zanesljivi in narejeni, da ni velikega srvisa. Ne pozabi, da nekateri japonci zamenjajo stvari tudi izven garancije brezplačno če ugotovijo, da na napako ni vplival voznik.

Enkrat še. Kak 10 let na podvozje? Da amortizer 10 let ne crkne? Gumica na roki, stabilizatorju?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
vse, razen potrošna roba, amortizer, gumice, končniki...to je pa vse potrošna
wink-1.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Ne. S precej če-ji.

V glavnem je 10 let na okvari, ki bi jih povzročila korozija.

Pa 5 let je na auspuh oz. okvaro zaradi preluknjanja zaradi korozije.
Nekaj takega..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Kje pa je kdo videl, da bi se kaj takega zgodilo na novejših avtih...ena izmed marketing for...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jaz bi vzel Alfico.. ima jo kolega in ima voz nekaj v sebi, kar me vedno privlaci.. lustno se je vozit z njo, solidno gre.. Jo pa moras imeti rad in ti ne sme biti muka kaj kdaj porihtat..

Stric ima passata 05.. Pa kaj vem, poleg tega, da ga ima vsak mi je dolgocasno prevozno sredstvo za iz tocke A v tocko B in nic vec. (sicer pa od svabov "porajtam" edino BMW pa Porsche, tako da sem malo pristranski)

Mazda bi bila moja druga izbira..

Renaultov pa ne maram, ceprav jih je bilo pri bajti cez 20 .. verjetno ravno zato
smile-1.gif

EDIT: Pravijo, da je Mondeo tudi kul.. ampak zal se se nisem vozil z njem..

Nazadnje urejeno:

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kje pa je kdo videl, da bi se kaj takega zgodilo na novejših avtih...ena izmed marketing for...

Prvo je potrebno počakati 10 let , da novejši avti postanejo stari.
Marsikateri imajo precej slabo zaščito zaradi šparanja, tudi taki za velik denar.

Marsikateri izpuh začne puščati v 2-3 letih, sploh če so kratke relacije. Nekateri pač imajo precej boljše materiale in obdelavo le teh.