Srednje velike limuzine, letnik 2005 PRIMERJAVA

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
To gledaš M6 z dizel motorji ali bencin?

Ker M6 ima dva dizel motorja eden je 120 KM, drugi pa 143 KM in ogromnih 360NM navora.

Drugače je M6 kar dober avto, mogoče malo bolj športno nastavljen (nekateri pravijo celo preveč). Primera recimo je precej bolj mehka za vozit in lepše pobira naše super ceste.

Slaba lastnost je pa klasika japoncev, zelo drago vzdrževanje, servisi deli itd.

Od kdaj so japonci dragi za vzdrževanje ??

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Že od nekdaj. Med drugim si poglej v eni izmed sosednjih tem o ceni velikega servisa na Micki....pa o Toyoti (Avensis) itn.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Že od nekdaj. Med drugim si poglej v eni izmed sosednjih tem o ceni velikega servisa na Micki....pa o Toyoti (Avensis) itn.

Ni potrebno vsega metati v isti koš.

Na novem Accordu sta bila prva dva servisa skupaj okoli 180€. Klasičnega velikega servisa nima. Res pa da so filtri nekoliko dražji, verjetno tudi svečke. Vendar tako računajo ponavadi vsi uradni servisi.

Menjava olja pride 0,4 ure dela po normi ter material . To pa je 3.7 l olja + oljni filter , ki je precej drag. Vendar kljub temu cena ni astronomska. Lahko pa bi bila manjša. Če bi jim sam nesel olje po moji ceni bi bil servis 70-75 €. Samo potem me bodo grdo gledali ker ne bodo kaj dosti zaslužili.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Napiši še cene rezervnih delov , ki niso všteti v redni servis. In potem te cene primerjaj z evropejci. Zaradi tega, velja miselnost, da so japonci dragi.....seveda ne velja sedaj posploševanje, vendar nisem daleč od resnice.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Citat:
ne moreš primerjat tip kupca, ki mu je všeč AR 156 s VWjem... itn...
sprasujem se.gif

True. Alfico kupiš s čustvi, VW pa z razumom
tongue-1.gif

VW kupiš zaradi drugačnih čustev... z razumom kupiš japonca
evil.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Napiši še cene rezervnih delov , ki niso všteti v redni servis. In potem te cene primerjaj z evropejci. Zaradi tega, velja miselnost, da so japonci dragi.....seveda ne velja sedaj posploševanje, vendar nisem daleč od resnice.

Kakšna pa je zasnova, zanesljivost in gar. pogoji. To je tudi zanimivo. Accord ima 10 let na podvozje in pet na izpuh. Motorji so tudi zanesljivi in narejeni, da ni velikega srvisa. Ne pozabi, da nekateri japonci zamenjajo stvari tudi izven garancije brezplačno če ugotovijo, da na napako ni vplival voznik.

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
ce smo off topic s cenami rednih servisov pa naj se jaz neki iz prve roke napisem,
toyota verso letnik 07 in Golf 5 letnik 08, oba dizel 100kw, in na obeh pred kratkim drugi redni servis,
Toyota 25kkm (servis po enem letu), cena servisa 295€
Golf 30kkm cena servisa 140€

pri obeh samo predpisano in servis opravljen pri pooblascenem serviserju, ker sta oba avta se v garanciji

M156

Pripravnik
10. avg 2009
79
0
6
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
hmm kaj pa kaki volvo? S60? ali s80? cenovno ugodno, udobni...

predvsem S60 D5 sem gledal, ampak nevem nevem, vozil sem ga, vse lepo in prav me najbolj moti notranjost, nekako zastarela se mi zdi in tiste obrobe števcev so v tako plastiko nečedno vgrajeni.
Faceliftani ima to dosti bolje, sam niti niso vsi Volvoti tako ohranjeni, ni velike izbire, potem bi moral že v tujino ponj.

Poleg tega mi je na uho prišlo, da ima Volvo zanič servise?

Mi pa drugače sploh ni tako napačen avto, vendar če povem po pravici mi je osebno Mazda prava lepotica proti Volvu in Passat mi izgleda zelo močno proti S60.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.541
1.137
113
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Ne pozabi, da nekateri japonci zamenjajo stvari tudi izven garancije brezplačno če ugotovijo, da na napako ni vplival voznik.

Dej, zdej pa nehej prosim
bonk.gif
Še ženo ti naštelajo brezplačno... Mam tudi riž pri bajt - z vsakim servisom in za vsak pokvarjen del je borba al je švaba al je rajžk.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:

Pri japoncih je samo problem, da se moraš malce angažirat, povprašat in bo vzdrževanje in deli na nivoju evropejcev. Lahko tudi ceneje.

Če gledamo pa strikntno na uradni servis in deli z kataloga
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ima miha72 delno prav. Njegov post verjetno leti na Toyoto, ki je imela ogromne probleme z 1.8 vvt-i motorji. Te so menjali tudi po izteku garancije. Vsem!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
D5 je klump, problemi, problemi. Če smo pri motorjih 2.4 JTD in M-JTD je pravi 5 cilindrski dizel motor.
zmaga.gif
:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Še en predlog, mogoč malo ekstremen pa vendar: Lancia Thessis 2.4 JTD (po možnosti srebrna).

Dobiš ogromno opreme in čudovito notranjost. Z deli za motor tudi ne bi smelo biti težav...

M156

Pripravnik
10. avg 2009
79
0
6
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Problemi so z Volvom, ne z D5. Tako, kot so problemi z Alfo ne z JTD.

no tako pol, ker ima kolega S60 sicer ni dizel ampak je skoz na Interclassu na servisu in ga kar konkretno skubijo za vsako malenkost.

To me je pol malce prestrašilo
confused-1.gif

Ja Lancia Thesis je prevelik avto, pa zadaj mi je zelo lep in tudi notranjost je super, nemorem pa se navaditi na sprednji del.

Pa tut za tako velik avto rabiš že močnejši motor.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Kolikor vem obstaja v okolici Ljubljane par relativno ok servisov (nepooblaščenih seveda).
Sicer sem pa se imel priložnost peljat v Saab-u 9-3 z 2.2dti motorjem letnik 2001 (se mi zdi). V glavnem, facking hujše še od Golfa 2 dizel, čista drvarnica. Če že bi moral tisto imeti, potem absolutno bencinar, ker je verjetno takrat čisto drugi avto.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Ne pozabi, da nekateri japonci zamenjajo stvari tudi izven garancije brezplačno če ugotovijo, da na napako ni vplival voznik.

Dej, zdej pa nehej prosim
bonk.gif
Še ženo ti naštelajo brezplačno... Mam tudi riž pri bajt - z vsakim servisom in za vsak pokvarjen del je borba al je švaba al je rajžk.

ne nakladaj če nimaš pojma in ni ti potrebno posploševati na podlagi lastnih izkušenj.