Srednje velike limuzine, letnik 2005 PRIMERJAVA

M156

Pripravnik
10. avg 2009
79
0
6
Torej zanimam se za nakup spodaj omenjenih vozil:

vsi letnik tam med min2003-max2006

Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Mazda 6 2.0 CD

Volkswagen Passat 1.9 TDI

Renaul Laguna 1.9dCi

torej lastniki in poznavalci oglasite se in povejte svoje mnenje, kaj je po vašem najboljši nakup, kateri je favorit v vsemu, udobnost, poraba, kvaliteta, zanesljivost, stroški, povejte za okvare katere veste in kaj ste slišali od prijateljev in znancev.

Je kdo vozil katerega od omenjenih vozil oz. si ga lastil?

LP

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Mam doma Passata 2005 in je kul avto. Udobn, nepokvarljiv
evil.gif
, lepo se vozi.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Poglej, tema je taka, da bo vsak svojega konja hvalil
grin1.gif

Edino , če si jo odprl "namenoma", ker ne moreš primerjat tip kupca, ki mu je všeč AR 156 s VWjem... itn...
sprasujem se.gif

Vsak sam pri sebi ve, kaj mu je všeč in tisto si kupi.

Drugo pa je če kupuješ za trg, tam pa kupiš tisto kar raja kupuje....
grin1.gif

pa da odgovrim na tvoje vprašanje;

nič od tega, kupi to kar vozim jaz
smile-1.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
ne moreš primerjat tip kupca, ki mu je všeč AR 156 s VWjem... itn...
sprasujem se.gif

True. Alfico kupiš s čustvi, VW pa z razumom
tongue-1.gif

M156

Pripravnik
10. avg 2009
79
0
6
res je, sedaj se bolj nagibam k VW in Mazdi,

čeprav Simon me je nekako zamikal z tole Lybro, sicer ni mi neka lepotica kot Alfa ampak od znotraj je vredu in pa poceni je. Sam kaj ko mi je fajn edino kot karavan, karavana pa nočem :S

VW ali Mazda, nekaj od tega.

Dajte mi povedat katera znamka ima več dobrih serviserjev, kajti na koncu vedno pride do tega, da se zafrkavam še s tem kje mi bodo dober servis delal.

Aja pa avto se bo uporabljal za dolgo časa, najmanj 6-7let.

Se mi neda več kupovat vsake 2-3leta pa tudi brezveze je.

LP

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.541
1.137
113
Več dobrih (neuradnih) serviserjev ima sigurno Passat 1.9TDI. Ali gledaš novi model ali faceliftan stari model? Iz lastnih izkušenj ti povem, da je 1.9TDI nezahteven za vzdrževanje (v bistvu ga ni), varčen, ima nekaj turbo luknje in še kakšno slabost, pod črto pa je to zame najboljši agregat na trgu.

Slabost Passata je v tem, da jih je tako veliko na našem trgu. Zame.

Če ti odpove kakšen kos na podvozju oz. kakršenkoli fizičen kos, je izbire ogromno od alternativnih proizvajalcev do original pakung, od tega, da ti pašejo v avto kosi vsaj štirih drugih modelov iste hiše, skratka morebitno izredno servisiranje je poceni.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
To gledaš M6 z dizel motorji ali bencin?

Ker M6 ima dva dizel motorja eden je 120 KM, drugi pa 143 KM in ogromnih 360NM navora.

Drugače je M6 kar dober avto, mogoče malo bolj športno nastavljen (nekateri pravijo celo preveč). Primera recimo je precej bolj mehka za vozit in lepše pobira naše super ceste.

Slaba lastnost je pa klasika japoncev, zelo drago vzdrževanje, servisi deli itd.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Slabost Passata je v tem, da jih je tako veliko na našem trgu. Zame.
in to da jih bolj pogosto kradejo. ob nakupu vozila iz VAG grupe je pametno razmisliti o kakšni dodatni zaščiti vozila, nekatere ideje so omenjene že v drugi temi
grin1.gif

Sam bi se tudi odločil za Passata z 1.9TDI motorjem.
zmaga.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik M156 pravi:
Torej zanimam se za nakup spodaj omenjenih vozil:

vsi letnik tam med min2003-max2006

Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Mazda 6 2.0 CD

Volkswagen Passat 1.9 TDI

Renaul Laguna 1.9dCi

torej lastniki in poznavalci oglasite se in povejte svoje mnenje, kaj je po vašem najboljši nakup, kateri je favorit v vsemu, udobnost, poraba, kvaliteta, zanesljivost, stroški, povejte za okvare katere veste in kaj ste slišali od prijateljev in znancev.

Je kdo vozil katerega od omenjenih vozil oz. si ga lastil?

LP

jaz sem za passata ....

M156

Pripravnik
10. avg 2009
79
0
6
Kateri je bolj udoben in kateri je prostornejši?

Kateri je pa bolj dinamičen?

Za krajo mi je vseeno, namreč avto puščam ali v garaži v službi ali pa doma in na obeh koncih je več kot zaščiten.

Aha kateri ima več zvezdic pri NCAP (niti ni odločilno ampak tako za info?)!

Pri Passatu definitivno 1.9 TDI z 131konji ter pri Mazdi 6 motor z 143konji, oba sta facelift oz. okoli letnik 2005, mislim pri Passatu res mora biti facelift, pri Mazdi pa nevem še če je bil takrat.

Glede serviserjev, potreboval bom tako uradne kot neuradne, sej veste, en naredi kaj malega na skrivaj, kaj večjega pa pri uradnem.

Hvala za dosedanje odgovore.

LP

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
vsakem primeru vzemi 6.gangerja. Jst mam 156SW'04 1.9Mjet, pa je super glede mašine, res fajn. Ostalo pa ni tolk fajn. Vsaj men ne, pa tud prtlažnik ni glih velik.
Tko da jst dam glas vsekakor Mazdi6(6.ganger)

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
poglej še za mondeotom. passat je šajterga proti njemu. preden se mi zdaj vsujete vw loverji: passata sem vozil 2 leti, mondeota pa dovolj da vidim da je boljši v vseh pogledih.

1.9 tdi najboljši motor z mini mičkeno turbo luknjo?? pa je avtor izjave dejansko vozil kaj drugega kot ta sekret od motorja? je zanesljiv in malo pije. tukaj se konča. turbo luknja je taka da te zalepi pri 1900 obratih, pri 3000 pa odlepi. 1.9 tdi motor je bil odličn za svoj čas, ker je bil prvi, ampak kunkurenca ga je že davno povozla.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Lastniku teme tudi priporočam se zapeljat s Mondijem. Med pasatom in mondeotom sem opazil tudi, poleg udobja in placa v plus mondeu, da je pasat ista moč na papirjih, v prednost pasatu.