Jaz pa mislim, oziroma sem prepričan, da se bo stanje izboljšalo takrat, ko se bo spoštovalo CPP. Problem je samo, kako to dosečt. Čeprav je meni jasno. Treba bo počakat vzgojeno generacijo, ki se bo zavedala, da cesta ni cirkus. Do takrat pa se to rešuje z represijo, ki dobro seka po žepih. In to dosledno. Ni druge.
Sploh ni važno, če je cesta slaba.
Če je cesta slaba, ampak z raznimi opozorili označena, ni nobenga problema. Samo držat se je treba teh pravil in teh označb.
Če so cestarji mogoče pozabili odstranit znak "delo na cesti" ali znak za manjšo omejitev hitrosti itd...zarad tega se ne bo noben ubil, če bo vseeno upošteval te znake. Samo upošteva jih naj pa bo dobro.
Za klavnico na cesti niso krive ceste, krivi so tisti, ki nočejo verjet in nočejo upoštevat znakov, ki opozarjajo na to slabo cesto. In v te označbe spada tud prometni znak, ki označuje hitrost s katero se lahko največ pelje po zjahani cesti.
Nabavit je treba še in še radarjev, pa položnice pisat. Če se bo nabavilo to, se lahko iz tega tud hitro nabere denar za gradnjo boljših cest.
S palco se vzgaja tiste, ki so vzgojo preskočili, ne s prošnjami.