Spremeba novele o varnosti cestnega prometa

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Mene pa zanima, kako bodo ugotavljali, da je nekdo agresivno speljal ali zaviral. Če boš pred sabo zaradi nepazljivosti pozno zagledal stoječo kolono vozil, potem ne boš smel agresivno zavirati. Kaj pa pri speljevanju? Če bodo zaškripale gume pri starem jugotu bo to agresivno speljevanje, kaj pa če ima avto TC in gume pri agresivnem speljevanju ne škripajo????

Po moje je to dodano z namenom ustaviti razne driftarje v BTC-ju in podobne.

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
To s stacionarnimi kamerami je mimo, če ne bomo slovenci noreli po avtocestha bodo pa tujci, ker vejo da iz tega nebo nič.

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Dost. Recimo italijani, sam oni norijo tudi v avstriji.
Da o kakšnih hrčkih in podobnihne govorimo....

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
še ena novela nekega zakona, ki me v ničemer ne zadeva. star sem 34 let. izpit imam 15 let. policija me ni ustavila še nikoli.
striktno vozim v skladu s CPP, nekaj časa so se prijatelji in znanci "pritoževali", sedaj vedo pri čem so, če se vozijo z mano. tiste, ki se mi nalepijo na rit, ker vozim po omejitvah, že dolgo časa povsem igonoriram. zaradi mene lahko kazni povišajo za 1000 %.

ko vozim sam, potrebujem do službe 35 minut, ko se vozim s kom drugim, pridemo ponavadi v 33 minutah. v vsakem primeru gremo potem na kavo, ki traje pol ure.

če bi jaz imel besedo:
- kuhinjski nož je gospodinjski pripomoček, dokler ga ne vihtiš nekomu pod nosom, takrat namreč postane orožje, tvoje dejanje pa poskus povzročitve telesne poškodbe (ali pa celo umora);
- avto je prevozno sredstvo, če ga uporabljaš v nasprotju s CPP, to ni več prevozno sredstvo, temveč orožje. vožnjo v nasprotju s CPP bi morali kvalificirati kot storitev kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti (najmanj to), sredstvo s katerim je bilo kaznivo dejanje narejeno, pa zapleniti, kot pri vseh ostalih kaznivih dejanjih. in zato sploh ni potrebno spreminjati zakonodaje. zgolj policija/tožilci/sodniki si morajo še enkrat prebrati KZ.

vem, da bodo sedaj "deževale" ******. in mi je čisto vseeno. nisem se več pripravljen pogovarjati v stilu:
- " ......prasci merijo hitrost, ko je noč in je cesta prazna..."
- ".....naj raje ceste popravijo";
- "umirjeni vozniki, ki vozijo po predpisih so krivi za nesreče, ker s svojo počasnostjo živcirajo ostale voznike, da ti pričnejo z nevarno vožnjo".

vozite v skladu spredpisi in "problem" te novele se vas sploh ne bo dotaknil.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
He he, dobra.
Drugače pa itak, vozt po pameti pa ni pene. Brez kazni, brez vsega. To da se med tednom ne da normalno vozt je pa itak že standard. VSem se nekam mudi, smerniki so dodatna oprema itd.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik creep pravi:
KSZ

Na drugem programu TV SLO je razprava o zakonu iz parlamenta. Poslanci se pritozujejo, da so nove kazni previsoke, da je treba uvesti javna dela, da na cestah ni policistov, ni provid, da je treba uvest poligone in tecaje varne voznje. Obtozujejo predlagatelje zakona, da so se usmerili smao na kaznovalno politiko in nic na vzgojo. Omenjajo tudi slabe ceste, prevec tovornega prometa,...

Skratka, BRAVO!!!!

Ja, sam je lepo povedu Žerjav, da so to ukrepi, kateri bodo v kratkem predlagani ampak so take narave, da se rezultati pokažejo šele čez nekaj let, nesreče je pa treba zmanjšat zdaj, kar se popolnoma strinjam.

Tega NSijevca k je govoru po žerjavu bi pa izgnal v zimbabwe.
hysterical-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
LOL
hysterical-1.gif

Dokler žerjav ni "pojasnil" zakaj ne drugih ukrepov, sem bil razpizden na predlagatelje, potem pa me je "razsvetlil" in če bodo naknadno dodali še en kup preventivnih ukrepov, potem podpiram tudi te višje kazni za kratkoročno ureditev razmer.

Sicer je pa za moje pojme kratkoročno mogoče, tudi nabavit še nekaj radarjev in policiste nagnat DELAT in pisat kazni...konkretne kazni.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.523
2.895
113
v lokalni ostariji
no no...

vedno je in bo najebal "revez"...

kakorkoli obrnes tistih tapravih norcev ne bodo spravili s ceste...

xaxid: to, da zaenkrat se nisi bil kaznovan je kvecjemu sreca.. ker VEM da zagotovo se ti zgodi da v naselju tudi prekoracis omejitev za 10km/h (po moznosti cisto na zacetku naselja ali pa na koncu...)

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz stalno vozim prehitro...cca. 25kkm na leto, ustavijo me pa cca. 1x na 2 leti za 10-20km/h prehitro.

Ustavijo me pa ne zato, ker tam kjer merijo ne vozim veliko hitreje kot je dovoljeno (kdaj tudi izjeme) oz. sem na policijo, tako pozoren, da že prej opazim kangooja ali pa kapsa z radarjem.

S tako pozorno vožnjo se zaenkrat uspešno izogibam tudi prometnim nesrečam.
cheer.gif
(nazadnje so me ustavili za 20km/h preveč, ker sva z drago razburjeno debatiralo o kvaliteti hrane v 5min prej zapuščeni gostilni).

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Mene pa zanima, kako bodo ugotavljali, da je nekdo agresivno speljal ali zaviral.

da ne bo kkšnih napačnih interpretacij - to je namenjeno v glavnem driftanju (pe mogoče ilegalnim dragom ipd.) ker še vedno ni zakona, ki bi dejansko prepovedoval driftanje in dirkanje po naših cestah. in zato se je že prej dogajalo, da si dobil kazen za nepravilno speljevanje in ustavljanje, če te je škif zaustavil po kkšnem oddriftanem rondoju. ali pa ti je napisal kazen za izgubo kontrole nad vozilom zaradi vožnje, neprilagojene razmeram na cesti.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Oprosti, ampak zame kot študenta je bil znesek zelo visok...
bonk.gif

Avtomobila pa nimam niti ga ne mislim met... Kot si rekel res nimam denarja za njega...

Sam papirek je ja poceni... Kaj pa pregledi...
bonk.gif

Joj tako lepo kot pa redni študentje živite...aja pregledi so dragi...
uf-1.gif
...bencin je drag....

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Citat:
Uporabnik gretzky pravi:

Mene pa zanima, kako bodo ugotavljali, da je nekdo agresivno speljal ali zaviral.

da ne bo kkšnih napačnih interpretacij - to je namenjeno v glavnem driftanju (pe mogoče ilegalnim dragom ipd.) ker še vedno ni zakona, ki bi dejansko prepovedoval driftanje in dirkanje po naših cestah. in zato se je že prej dogajalo, da si dobil kazen za nepravilno speljevanje in ustavljanje, če te je škif zaustavil po kkšnem oddriftanem rondoju. ali pa ti je napisal kazen za izgubo kontrole nad vozilom zaradi vožnje, neprilagojene razmeram na cesti.

In ti dejansko misliš, da bo vsak policaj to tako interpretiral?
stupid-1.gif

Zakon je zanič, ker ni nobene natančne razlage, kaj je to agresivno zaviranje. Čisto vsak si lahko to po svoje razlaga, ker pa ima policaj kot uradna oseba na sodiščih večjo težo, te lahko s svojo privat razlago (podkrepljeno z besom, ker je pravkar izvedel, da se njegova žena daje dol s poštarjem) kadar koli povozi.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
ne ne, missunderstanding
grin1.gif

jst sm mislil na interpretacije folka na alterju
wink-1.gif

...kar se škifov tiče itaq vem kako poteka vse skupi, enkrat mi je en prbil da ogrožam asfalt
crazy1.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik xaxid pravi:
še ena novela nekega zakona, ki me v ničemer ne zadeva. star sem 34 let. izpit imam 15 let. policija me ni ustavila še nikoli.
striktno vozim v skladu s CPP, nekaj časa so se prijatelji in znanci "pritoževali", sedaj vedo pri čem so, če se vozijo z mano. tiste, ki se mi nalepijo na rit, ker vozim po omejitvah, že dolgo časa povsem igonoriram. zaradi mene lahko kazni povišajo za 1000 %.

ko vozim sam, potrebujem do službe 35 minut, ko se vozim s kom drugim, pridemo ponavadi v 33 minutah. v vsakem primeru gremo potem na kavo, ki traje pol ure.

če bi jaz imel besedo:
- kuhinjski nož je gospodinjski pripomoček, dokler ga ne vihtiš nekomu pod nosom, takrat namreč postane orožje, tvoje dejanje pa poskus povzročitve telesne poškodbe (ali pa celo umora);
- avto je prevozno sredstvo, če ga uporabljaš v nasprotju s CPP, to ni več prevozno sredstvo, temveč orožje. vožnjo v nasprotju s CPP bi morali kvalificirati kot storitev kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti (najmanj to), sredstvo s katerim je bilo kaznivo dejanje narejeno, pa zapleniti, kot pri vseh ostalih kaznivih dejanjih. in zato sploh ni potrebno spreminjati zakonodaje. zgolj policija/tožilci/sodniki si morajo še enkrat prebrati KZ.

vem, da bodo sedaj "deževale" ******. in mi je čisto vseeno. nisem se več pripravljen pogovarjati v stilu:
- " ......prasci merijo hitrost, ko je noč in je cesta prazna..."
- ".....naj raje ceste popravijo";
- "umirjeni vozniki, ki vozijo po predpisih so krivi za nesreče, ker s svojo počasnostjo živcirajo ostale voznike, da ti pričnejo z nevarno vožnjo".

vozite v skladu spredpisi in "problem" te novele se vas sploh ne bo dotaknil.

Odlično napisano, 5*

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Dokler ne bo ta država namenila konkreten kos denarja za razporeditev policije na cesto (in njihovo opremo), zaradi mene lahko napišejo zakon dolžine in barvitosti romana Vojna in mir, pa je zame manj vreden kot toaletni papir (ker ima toaletni papir vsaj konkretno uporabnost).

Next, please.
smirk-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
kaj pa če te te spremembe srbijo samo zato, ker je še toliko drugih (boljših) načinov za reševanje tega problema?

*sarcasm on* aja, sej res, kaj se sploh oglašam, nism strokovnjak na tem področju ampak samo kr en dinamik, tko da nimam pojma.... *sarcasm off*