še ena novela nekega zakona, ki me v ničemer ne zadeva. star sem 34 let. izpit imam 15 let. policija me ni ustavila še nikoli.
striktno vozim v skladu s CPP, nekaj časa so se prijatelji in znanci "pritoževali", sedaj vedo pri čem so, če se vozijo z mano. tiste, ki se mi nalepijo na rit, ker vozim po omejitvah, že dolgo časa povsem igonoriram. zaradi mene lahko kazni povišajo za 1000 %.
ko vozim sam, potrebujem do službe 35 minut, ko se vozim s kom drugim, pridemo ponavadi v 33 minutah. v vsakem primeru gremo potem na kavo, ki traje pol ure.
če bi jaz imel besedo:
- kuhinjski nož je gospodinjski pripomoček, dokler ga ne vihtiš nekomu pod nosom, takrat namreč postane orožje, tvoje dejanje pa poskus povzročitve telesne poškodbe (ali pa celo umora);
- avto je prevozno sredstvo, če ga uporabljaš v nasprotju s CPP, to ni več prevozno sredstvo, temveč orožje. vožnjo v nasprotju s CPP bi morali kvalificirati kot storitev kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti (najmanj to), sredstvo s katerim je bilo kaznivo dejanje narejeno, pa zapleniti, kot pri vseh ostalih kaznivih dejanjih. in zato sploh ni potrebno spreminjati zakonodaje. zgolj policija/tožilci/sodniki si morajo še enkrat prebrati KZ.
vem, da bodo sedaj "deževale" ******. in mi je čisto vseeno. nisem se več pripravljen pogovarjati v stilu:
- " ......prasci merijo hitrost, ko je noč in je cesta prazna..."
- ".....naj raje ceste popravijo";
- "umirjeni vozniki, ki vozijo po predpisih so krivi za nesreče, ker s svojo počasnostjo živcirajo ostale voznike, da ti pričnejo z nevarno vožnjo".
vozite v skladu spredpisi in "problem" te novele se vas sploh ne bo dotaknil.