Sposoja (test) avtomobila

Atrix

Pripravnik
11. dec 2007
93
0
6
Kako so kaj prodajalci v salonih naklonjeni tem stvarem? Si je možno kot potencialni kupec sposoditi avto za kak vikend?

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Plus tega, da kakšni boljši razultatov ni zarad tega, ker kdo misli kupit, ne potrebuja avta za 3 dni.

Ponavadi bi se to kakšni "frajerji" vozili in uničevali.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ala lost,
smile-1.gif
)))))))))))

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Ta varianta, ki si jo ti predstavljaš je popolnoma brezveze. Ko sem sam kupoval avto sem se dogovoril za testno vožnjo, ki ni bila ne vem kako dolga, zraven je še prodajalec. Na tej testni vožnji sem zraven zvedel še kar nekaj zadev v zvezi z avtom in opremo.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
poznam nekoga, ki si je pred kratkim sposodu testni avto in šu na hrvaško morje, super!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
V revozu sposojajo tvingiče. Vse polno smrkavcev z temnimi očali na nosu in oljem na glavi zdaj dela pizdarije po cesti in, kao testirajo s temi avti.
Njihovi izrazi na puhastih ksihtih delujejo tako, kot da se na avtomobile spoznajo...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.519
1.106
113
Ne vem kaj tako komplicirate... Sam sem ne dolgo nazaj malo ogledoval nove avtomobile... Prideš lepo v salon, poveš prodajalcu, da si si avto "teoretično" že pregledal na internetu in da si prišel da ga pregledaš še "praktično"... Lepa beseda vedno lepo mesto najde in če zgledaš kolikor toliko urejen, ni vrag da boš dobil testno vožnjo, vsaj za eno uro ali dve... Lahko pa potem povprašaš, če je kaka možnost za kaj več. Če nimaš nikakršnih vez v avtohiši lahko samo sanjaš, da bi samo poklical, oz. se tam prikazal in dobil avto za čez vikend... Sam sem se recimo tako zmenil in sem dobil Golfa V TDI za 2 urci in Toyoto Corollo D-4D ravno tako za dve urci. Oba sem testiral brez prodajalca... Tudi po drugih hišah sem malo ogledoval pa so mi vedno brez problema ponudili kako urico ali dve testne vožnje (Honda Jazz, Civic, Chevrolet Lacetti,...), ampak se potem nisem odločil...

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Točno tako. Za uro do dve se je po predhodni najavi dalo dobiti avto povsod kjer sem jih gledal.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
In zakaj si potem šel toliko modelov testirat, če se sploh nisi za nič odločil?
confused-1.gif

Tega ne razumem najbolj zakaj bi šel po salonih po ponudbe, testne vožnje itd., če sploh ne mislim kupit avta.
confused-1.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Meni osebno ko sem šel na testno voznjo BMW 3 Coupe in Audija TT sem oba dobil za ves dan. Šel sem na ceste ki jih poznam da sem lahko sprobal v ovinkih dejansko kak se obnašata. Je pa res da sem z njimi ravnal kot s svojim avtom, teral sem ju da sem vidu kak se obnašata, ampak segretega in brez nepotrebnega blokadiranja in burnoutov.

Tudi par let nazaj ko sem dobu na AA testno BMW 530d sem se tudi peljal sam brez prodajalca in rekli so naj jo pripeljem pač enkrat do konca dneva. Peljal sem se cca 1 uro po regionalni cesti in jo pripeljal nazaj. To so ble moje 3 testne voznje v zadnjih 5 letih, da pa bi avto imel čez vikend pa nisem nikoli niti izrazil želje ker sem v 1 uri vidu kak je avto za vozit.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.519
1.106
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
confused-1.gif

Tega ne razumem najbolj zakaj bi šel po salonih po ponudbe, testne vožnje itd., če sploh ne mislim kupit avta.
confused-1.gif

Verjetno je bilo meni mišljeno...

Zakaj? Takrat sem pač dobil službo za nedoločen čas, starega avta (ki ga imam še sedaj) sem bil naveličan, pa sem bil v fazi nakupa... Nato pa sem temeljito premislil, naredil računico in ugotovil, da mi avto pravzaprav deluje brez kakršnih koli dodatnih stroškov in da pravzaprav šparam z njim... Šparam pa pač za meni bolj pomembne stvari... Tudi avto bo drug, ko mi bo ta crknil... Sem pa pač kar nekaj časa rabil, da sem se odločil voziti se s "starim"... V tem času sem pa malo testiral...

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
confused-1.gif

confused-1.gif

Kako pa naj vem kako se avto obnaša in pelje, če ne gremo mal okoli z njim?
Kar sem mislil kupit sem stestiral in na koncu sem celo avto ki sem ga kupil in bil v dilemi glede motorja testiral s tremi različnimi motorji.
Odločitev je bila prava in še danes avto služi odlično in sem z njim zelo zadovoljen.

Swifthead

Pripravnik
14. avg 2007
366
0
16
LJ
www.mercedes-amg.de
hehe kaj sem že jst vse stestiral, večina pa res v roku od urce ali dve, nekaj primerkov je bilo z 4 ure in pa nekajkrat tudi za 24ur!

Za tri dni sm dobu dvakrat avto! Največ so ponujali za 3 dni ravno pri Oplu in Fordu.

P.S. - prek vez bo padel kmalu 350Z za 3 dni :D

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
To s tesnimi vožnjami je itak vsaj v večini primerov zelo nepotrebno. Večinoma dobiš take testne voznike testnih avtomobilov, ki na računu nimajo niti 100€, postreči pa jih itak moraš kot potencialno stranko. Mi je pa vedno žal, ker zaradi takih firbcev resno resne stranke ponavadi ostanejo brez prave testne vožnje.

Če bi testnemu vozniku povedal, da je potrebno plačati porabljeno gorivo, ker se pač ni odločil za nakup avta pa bi bil itak škandal.

Resnično sovražim (ampak tega nikoli nikomur ne povem) lažne tesne voznike.