Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Včasih pa traja tudi dlje
smile-1.gif
. Iz Sicilije ni redko, da bo trajalo 1 mesec, hehe.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Sem popoln zacetnik.

Zanima me kako se od enega prodajalca lahko zdruzi vec artiklov, ki jih prodaja v eno posiljko?
Ali obstaja kaksna posebna funkcija, ali prodajalci sami dojamejo, ali je potrebno kako drugace kontaktirati prodajalca?

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
ne moreš

to je stvar prodajalca, ali ti bo združil poštnino, ali ti bo zaračunal 3 poštnine za 3 izdelke. Najbolje da ga vedno predhodno vprašaš.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ebay ima "novo" storitev "ad to basket"
nameč stvari not, pa boš takoj videl kje si s poštnino.
če ti ni všeč, mu pošlji sporočilo in mu povej kaj te muči.

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Sam vedno najprej kontaktiram prodajalca, mu napišem katere artikle bi vzel in ga prosim za ceno poštnine.
Kot ti odgovori, zgolj kupiš vse artikle in mu daš zahtevo Request total. On ti vpiše poštnino in ti potem plačaš.

Izjema je zgolj, če ima jasno napisano združevanje poštnine in to tudi v sistemu prav zavedeno, kar pomeni, da že ustrezno korigira poštnino.

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Koliko traja v povprecju da dobis stvar iz angleskega amazona? Bi narocil eno knjigo, pa jo rabim za darilo in mora biti do konca tedna pri meni. Najbrz z obicno dostavo ne bo slo?

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Imam vrašanje glede plačila, in sicer osebno grem v Nemčijo po artikel in ga bom plačal ob prevzemu. Je dovolj da po osebnem prevzemu in plačilu na ebay-u označim "mark as payment sent"?

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Citat:
Uporabnik KURKOFF pravi:
Imam vrašanje glede plačila, in sicer osebno grem v Nemčijo po artikel in ga bom plačal ob prevzemu. Je dovolj da po osebnem prevzemu in plačilu na ebay-u označim "mark as payment sent"?
Ja, zraven pa še feedback stisni.
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
Koliko traja v povprecju da dobis stvar iz angleskega amazona? Bi narocil eno knjigo, pa jo rabim za darilo in mora biti do konca tedna pri meni. Najbrz z obicno dostavo ne bo slo?

če je prov od amazona knjiga, pol še je malo upanja. sam amazon jekr hitr
jst osebno ne bi razkiru, če potrebuješ za darilo in bi rajš doplačal za hitrejšo dostavo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.407
7.075
113
Nekaj bi nabavil iz UK, ampak je zadeva dokaj draga, nisem pa tudi 100% da mi bo ustrezala. Zanimivo, imajo tudi tam možnost, da se zadevo vrne po X dneh, podobno kot pri nas. Našel sem slednje:

http://pages.ebay.co.uk/safetycentre/rights.html#changemind

Si prav razlagam tole, je to enako našim zakonom, kjer se lahko stvari, kupljene na daljavo, "brez vprašanja" vrne v 15 dneh, pri njih 7, od dneva, ko se kupljeno dobi?

Je kdo mogoče to že prakticiral ?

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
43
Kranj
Obišči stran
ksz.
En čuden pojav se mi je zgodil s paypalom...mogoče kdo ve zakaj ? in sicer takole....

na paypal računu imam recimo 1,5€ +8$

na e-bay nabavim nekaj za 12€... mi pusti na paypal računu tako stanje kot je ( 1,5 € in 8$ ) ter na kreditno kartico zaračuna 12€

Ni mi čisto jasno zakaj ne porabi tistih dveh zneskov ?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.407
7.075
113
Ker so različne valute. Porablja samo, če imaš denar v isti valuti. Pretvori tistih 8$ v € in potem nekaj kupi v €, pa bi moralo it dol.

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
Zanima me kako dobiti robo

Not available to Slovenia
| See all details
See details about international postage here.
Item location: Manchester, United Kingdom
Post to: United Kingdom

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.