Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Pise da posljejo iz UK, torej carine ne more bit !

Kako se pa te zadeve obnesejo npr v primerjavi s Sigmo?

haha kje si ti sedaj mene naso za odgovor....

primerjavo s sigmo pa ti ne morem dat :D

md1

Pripravnik
3. feb 2008
54
0
6
Pravijo, da je kopija canonovega 580 EX II,ki pa stane cca350 eur.Baje da se zelo dobro obnese na canonovih in nikonovih dslr-jih.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
sori, sem kliknil na hitri odgovor

md1: kupi in poročaj - jaz tudi moram nekaj nabavit
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ebay.EU ?? Wtf, to je kej novga al kaj? Je to pravi ebay kot co.uk, .de ... Se še ne upam vpisat svojih podatkov:)

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Je kul zadeva ko lahko nastaviš, da ti hkrati išče po ebay.de ebay.co.uk ebay.hk ebay.cn in ebay.com. Nisem še pa ugotovil ali ti pokaže vse rezultate enako kot če bi iskal na ebay.de ali samo tiste, ki imajo že nastavljeno da so international.

Je kar pravi - če se tam prijaviš, vidiš pod my ebay vse svoje stvari - če bi bil fake teh podatkov ne bi mogel dobit
wink-1.gif

rantanplan

Zelenc'
11. feb 2012
3
0
1
Ker sem bolj neroden pri tipkovnici, sem po večkratnem poskusu registracije na ebayu in nekaj urnem prebiranju foruma odločil, da prosim za pomoč, ki jo tudi rade volje plačam.
Recimo, da bi rad ponudil večji stroj, kateri ima ceno po dogovoru in plačilo ob prevzemu. Ali mi želi kdo pomagati?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Cena po dogovoru ne gre, lahko daš ceno za katero takoj prodaš ali pa daš dražbo, kolikor vem. Pa tudi plačilo ob prevzemu ne gre. Paypal ali nakazilo (slednje odžene večino kupcev). Pa še transport imaš ti čez.

Za tvoje želje bo boljša bolha.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Plačilo ob prevzemu gre. Na nemškem ebayu jih ima precej tudi opcijo "Zahlung bei abholung". Cena po dogovoru pa res ne gre. Ali fiksna cena (Sofort kaufen) ali avkcija.

rantanplan

Zelenc'
11. feb 2012
3
0
1
Ne, ne, ne bo šlo to na bolho! Ne želim ga prodati v svojo bližino. Stroj je zanimiv izključno za vzhodno europo. Plačilo je sprejemljivo edino ob prevzemu.
Če ima kdo kako idejo mi lahko pošlje tudi na privat.

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Za prodajo stroja, ti priporočam, da raje uporabiš kakšen namenski spletni oglasnik.

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Imel sem prvo negativno izkušnjo z ebay-em, ki se je sprevrgla v pozitivno.
24.11. 2011 so mi odposlali izdelek iz Anglije. Ker v 40 dnevih nisem prejel, sem sprožil dispute na paypal-u, nato še claim.
Na koncu mi je paypal odobril v mojo korist.
Včeraj pa pride omenjeni paketek iz Anglije. Prodajalec je verjetno dal poizvedbo, ko sem imel sprožen dispute na paypalu.
Je možno, da jo poda ponovno? Naj ga kontaktiram? Kako bi vi ravnali?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
jst sm že imel dve taki izkušnji kot si ti opisal... v enem primeru ko se je šlo za malo dražjo stvar sem prodajalcu to javil in sva se dogovorila, da mu plačam polovico vrednosti (glede na to, da se mi je ne splača poslat nazaj-tudi zato, ker sem dan pred tem že naročil identični izdelek pri drugem prodajalcu in sem imel zato potem dve enaki).

V drugem primeru se je pa šlo za 1eur za kos plastike in se mi ni niti ljubilo vzpostavljat kontakta in se dogovarjat.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
aja... mam tut jst eno vprašanje
grin1.gif

Ima kdo idejo kako priti do denarja, ki je na paypalu? Prodal sem nek predmet v imenu staršev in nimam VISA kartice tako, da si ga ne morem nakazati, planiranega nakupa pa trenutno nimam- bi pa raje videl ta denar na računu, da ga vrnem staršem.

Mogoče kdo planira kak večji nakup v prihodnosti pa nima paypala?
grin1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik birca pravi:
Imel sem prvo negativno izkušnjo z ebay-em, ki se je sprevrgla v pozitivno.
24.11. 2011 so mi odposlali izdelek iz Anglije. Ker v 40 dnevih nisem prejel, sem sprožil dispute na paypal-u, nato še claim.
Na koncu mi je paypal odobril v mojo korist.
Včeraj pa pride omenjeni paketek iz Anglije. Prodajalec je verjetno dal poizvedbo, ko sem imel sprožen dispute na paypalu.
Je možno, da jo poda ponovno? Naj ga kontaktiram? Kako bi vi ravnali?

jaz ga kontaktiram, mu povem da je paket priso in se zmenima za plačilo...ponavadi mi da še kakšen dodaten popust...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
aja... mam tut jst eno vprašanje
grin1.gif

Ima kdo idejo kako priti do denarja, ki je na paypalu? Prodal sem nek predmet v imenu staršev in nimam VISA kartice tako, da si ga ne morem nakazati, planiranega nakupa pa trenutno nimam- bi pa raje videl ta denar na računu, da ga vrnem staršem.

Mogoče kdo planira kak večji nakup v prihodnosti pa nima paypala?
grin1.gif

Evo ti ga
evil.gif

p.s.: pa ni moj alter
smile-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ni panike, sm že zrihtal in uspel porabit ta denar in sem vplačal letalske karte s paypalom
cheer.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.889
113
Citat:
Uporabnik rantanplan pravi:
Ne, ne, ne bo šlo to na bolho! Ne želim ga prodati v svojo bližino. Stroj je zanimiv izključno za vzhodno europo. Plačilo je sprejemljivo edino ob prevzemu.
Če ima kdo kako idejo mi lahko pošlje tudi na privat.
Mnjah, kupil sem že kar nekaj ljudem, prodajal pa ne bi, ker je preveč tveganja, če imaš dober feedback. Namreč če bo karkoli narobe (in ker te ne poznam, ne vem, če ne bo), spušim jaz feedback (v najboljšem primeru) ali pa mi celo zaprejo account (v najslabšem primeru fašem še kakšno tožbo). Ne hvala. Odpri si sam account pa prodajaj, čeprav pri 0 feedback-a in ceni stroja 20.000 EUR tega ne boš prodal.

dkstyle

Zelenc'
9. mar 2012
1
0
1
Prosim za pomoč.

Meni se je zgodila podobna zadeva, da sem naročil in potem prodajalcu napisal, da preklicujem, pa prodajalec očitno ni odstopil. In sedaj sem po pol leta dobil od Mediafinaz, da moram iz 15eur(naročilo) plačati 121eur. To je sedaj predsodni postopek, če ne bom plačal bo šlo na sodišče so mi napisali in da zadeva ne zastara 30let...

Pisal sem na agencijo, vendar se ne želijo pogajati.

Ima kdo podobne izkušnje? Je plačal, ni plačal...?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.