Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

jJack

Pripravnik
17. maj 2008
53
0
6
Imam eno vprašanje, ker je preveč strani da bi prebral za nazaj (se mi tudi malo mudi). Včeraj sem na nemškem eBayu prodal po dražbi en tester za 809€. Zanima me sledeče...kako je s plačilom, ker mi namreč piše, da je kupec plačal, jaz pa na svojem PayPal acc. nisem dobil še nič? Nekje sem bežno zasledil, da ti nakažejo šele, ko daš DISPATCHED? Je to res? Ne bi rad poslal artikla, plačano pa ne bi bilo. Ker je to moja prva prodaja, sem malo v skrbeh...kupoval sem že dosti artiklov in vem da se lahko označi kot plačano na Ebay strani, čeprav dejansko še ni bilo izvršeno plačilo. Upam, da mi bo znal kdo pomagati/odgovoriti.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Ne rabiš se bati,to se je zgodilo tudi meni,pri večjih nakupih sem dobil obvestilo o plačilu na mail šele čez 2 ali 3 dni(sem se tudi vstrašil tako kot ti,ker mi ni bilo jasno zakaj traja),pri manjših zneskih naročila pa takoj na mail.Po mojem se večji zneski nakupa dodatno preverjajo,morda tudi ročno in zato traja.Jaz sem do sedaj kupil preko ebaya nad 50 zadev in vedno vse dobil in nikoli plačal kake carine.Kolega pa naroča na amazonu in dhgate in mora za vsako kupljeno zadevo poslati naši carini račun,nevem zakaj,izguba časa,raje dam kak euro več in dobilm tako,sploh pošiljke iz avstralije in v.britanije do najhitrejse do 10 dni,1x sem iz nemčije dobil toner v 5 dneh-nisem mogel verjeti.

lp

NoboDyy

Zelenc'
6. nov 2011
18
0
1
Zdravo še enkrat!

Upam, da ne motim te teme, ker občasno pišem stvari iz DealExtrema.

Zdaj sem se odločil pisati prodajalcu, ki mi ni priskrbel naročila v 2,5 mesecih. Vendar.. Nikjer ne najdem maila oz kam oz kako naj mu pišem?? Mogoče kdo ve?

Da malo pomagam, prilagam sliko:

+ še nekaj...

Naročil sem še 2 stvari, med tem ko nisem bil logiran z mojim accountom (meni osebno je to malo čudno). Kako lahko naročim zadevo, brez da je kdorkoli logiran na strani? Plačal sem že, ampak ali vejo, kam poslati (prek PayPala). Zdaj namreč v mojem accountu zadnjadva nakupa nista zabeležena, zabeležena sta samo na paypalu.

Hvala za pomoč!

NoboDyy

Zelenc'
6. nov 2011
18
0
1
Okej, ko sem pregledal zgornji post, sem našel tisto opcijo "Cancel Order", ki sem jo prej spregledal (pa sem dolgo iskal
d055.gif
).

Zadevo sem prekinil in do 5 januarja naj bi mi poslali denar nazaj.

Za drugo zadevo pa še vedno ne vem kako in kaj:

Citat:
Uporabnik NoboDyy pravi:

+ še nekaj...

Naročil sem še 2 stvari, med tem ko nisem bil logiran z mojim accountom (meni osebno je to malo čudno). Kako lahko naročim zadevo, brez da je kdorkoli logiran na strani? Plačal sem že, ampak ali vejo, kam poslati (prek PayPala). Zdaj namreč v mojem accountu zadnjadva nakupa nista zabeležena, zabeležena sta samo na paypalu.

Hvala za pomoč!

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Kot si rekel da si plačal preko Paypala, No oni bodo/so poslali na naslov katerega imaš registriranega na paypalu.

Nazadnje urejeno:

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Jaz sem do sedaj še vse dobil pa nisem prijavljen ne na DX ne na tinydeal, pa sem naročil že kar nekaj robe. Znajo pa imeti sedaj malo drena ker so le prazniki.

Nazadnje urejeno:

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
Ni res! Ravno zdaj, ko se veliko naročuje, zadeve pridejo hitreje. Zakaj? Zato, ker se prej napolni avion (oz s čimerkoli pošta pride). Velikokrat tudi vidiš pri statusu napisano, da sicer produkt, ki si ga naročil, imajo, vendar čakajo, da se napolni avion, da se jim sploh splača
smile-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik o0o0ki pravi:
Ni res! Ravno zdaj, ko se veliko naročuje, zadeve pridejo hitreje. Zakaj? Zato, ker se prej napolni avion (oz s čimerkoli pošta pride). Velikokrat tudi vidiš pri statusu napisano, da sicer produkt, ki si ga naročil, imajo, vendar čakajo, da se napolni avion, da se jim sploh splača
smile-1.gif
Daj ne govori neumnosti. VSAK DAN leti par letal s pošiljkami iz HK in Kitajske v Evropo, firme, ki prodajajo, pa prav malo briga a se "pošti" splača ali ne. Nobena firma pa ne dostavlja sama
wink-1.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Vprašanje glede prodaje, mogoče je že pisalo, pa ne najdem.

Po vpisu je pisalo, da prve 3 mesece ne morem prodati artiklov za več kot nekje 300 funtov skupaj. Po 3 mesecih naj bi se ta limit dvignil.

Sedaj so 3 meseci minili in ko hočem zaprositi za dvig limita, mi napiše, da je treba vpisati podatke o banki v paypal in zadevo potrditi. Ko se vpišem preko tega linka v paypal, mi tam vrže vn opozorilo, da država, v kateri je ta račun registriran, ne podpira potrditve bančnih podatkov. Tako da ne morem slediti ebay navodilom in mi ostaja ta limit pri prodaji..

Kaj mi je storiti?
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.914
11.115
113
KSZ

Kupujem pustni kostum in žal ga (po naročilu) izdelujejo le kitajci. Ko sem spraševal za rok dobave, mi je predlagal, naj kupim iz njihove strani colorsuits.com, da bo šlo hitreje. Je to lahko sumljivo, ker si na ebaju nekako zaščiten?

Ima pa na ebaju 368 prodaj in 99,7%, kar ni slabo za eno leto delovanja. Kaj pa vem, ne bi rad 250+ eur vrgel skoz okno.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
jaz sem na tako foro kupil zadevo za dobrih 300 ojro in jo tudi dobil
smile-1.gif
važno pa je da je paypal v igri. direkt jim niti v sanjah nebi nakazal

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
370 prodaj v enem letu ?
To je zeeeelo malo. Premalo za zaupanje.
Pa pri naročanju oblek od Kitajčkov je treba imeti v mislih, da so nizke rasti.
Da ne bo potem kakšno dete uporabljalo kostuma namesto tebe.

LP

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
370 prodaj v enem letu ?
To je zeeeelo malo. Premalo za zaupanje.
Pa pri naročanju oblek od Kitajčkov je treba imeti v mislih, da so nizke rasti.
Da ne bo potem kakšno dete uporabljalo kostuma namesto tebe.

LP

370 v enem letu za privat prodajalca je malo? daj ne se hecat...to je vsaki dan ena stvar...pa se dober feedback...cisto OK za zaupanje

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.