Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Hitro tukaj vprašam, če morda ima kdo informacije...

Doma imam eno elektronsko napravo, ki sem jo dobil iz ZDA. Nimam računa, ker je bila zadeva prinešena kot darilo. Trenutno je zadeva v okvari in sem se z znanci dogovoril, da jo pošljem k njim v ZDA, oni pa bojo dalje dali na servis. Kako izvesti vse skupaj, da ne bom ob vračilu naprave iz servisa v Slovenijo, plačal DDV + carinske stroške?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Pokliči na carinsko upravo in naredi "začasni izvoz". Na podlagi te dokumentacije ti potem pri vračilu ne bodo zaračunali DDV. To je edina opcija!

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Hvala, sem jim ravnokar poslal mail glede situacije. Trenutno servis v Californiji ponuja možnost menjave naprave za novo napravo v primeru ne zmožnosti popravila, za naprave brez garancije, plačam pa le 54,99$. Akcija traja le do konca leta in bi tole še rad izkoristil. Skrbi me edino, da bo potem naprava ob uvozu imela drugo serijsko številko, kot tista, ki je bila izvožena.

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.617
89
48
Živjo,

naročil sem robo na E-bay in sedaj sem na tem da plačam (kreditne nimam več), kako zdej to stvar plačam. Imam pa PayPal in tudi MoneyBookers račun, vendar s slednjim nisem še nič posloval. Teleban:). Denar bi pa nakazal iz TRR. Je to odvisno tudi od prodajalca če sprejema te dve opciji?

Hvala!

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.617
89
48
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
na ebayu lahko vse plačaš preko paypala

Kolikor jest razuemem si na PayPal ne da nakazat denarja:

Citat:
Add Funds is Not Available
PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.

When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.

Kako to naredit s MoneyBookers?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Lahko ti nekdo drug nakaže denar s svojega Paypala na tvoj Paypal, pa pol plačaš. Če ima prodajalec možnost plačila na račun (nemško Überweisung) pol lahko tako plačaš, za MoneyBookers pa nisem zasledil, da bi se dalo plačat.

Glupoteus

Pripravnik
9. avg 2007
138
3
18
Rad bi naročil en midi kabel, pa mi najde ponudbe iz Singapurja in Hong Konga za smešne 4€,
brezplačna poštnina, prodajalec top seler..., ponudbe iz Nemčije recimo pa so od 15€ naprej...

Je kje kakšen nateg, trik ali se splača iz azije pač naročit?

lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Glede na to da gre za 4€ res dobro premisli, če bi mene nategnili za tak denar mi ne bi bilo vseeno! Pamet v roke, kaj ti naj drugega rečem, da ne bo to ena izmed odločitev ki jo boš na koncu celo življenje obžaloval...
zmaga.gif

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
34
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Glede na to da gre za 4€ res dobro premisli, če bi mene nategnili za tak denar mi ne bi bilo vseeno! Pamet v roke, kaj ti naj drugega rečem, da ne bo to ena izmed odločitev ki jo boš na koncu celo življenje obžaloval...
zmaga.gif
hysterical-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Glupoteus pravi:
Rad bi naročil en midi kabel, pa mi najde ponudbe iz Singapurja in Hong Konga za smešne 4€,
brezplačna poštnina, prodajalec top seler..., ponudbe iz Nemčije recimo pa so od 15€ naprej...

Je kje kakšen nateg, trik ali se splača iz azije pač naročit?

lp

Sam ga boš čakal 3+ tedne;)

Un iz nemčije (če res pošilja iz nemčije), pa bo pri teb v parih dneh. Zdej pa odvisno kaj tije bolj pomembno.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Plačilo za objavo oglasa plačaš mesečno, naredijo enkrat mesečno obračun vseh objav in ti zaračunajo. Provizija za prodano blago pa tudi (le v primeru, da kaj prodaš).
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kako iskat po ebayu samo po določeni lokaciji/državi?

iščem izdelek na ebay.co.uk in mi ven meče tudi, kar se pošilja iz kitajske. Ker bi izdelek rad dobil še letos:) bi ga torej rad naročil iz UK.

Mal sem čudno napisal :S

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.