Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Ne, na linku imaš samo detajlno razložene zadeve ter vprašanja na to temo.
Ne rabiš nič sprejemat ali zavračat, če pač nekomu to ne ustreza se pač izbriše iz ebaya.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Tudi mene zanima sedaj, kako je z prodajanjem na ebayu, imam paypal....Imam že preko 150 nakupov....sedaj pa bi še prodajal...

Ima kdo izkušnje? Ker bi prodal par stvari, pa se ustavi že pri poštnini, ter nwm če se denar potem prek paypala(če podpira SLo...), pa vem da nekaj vzame % tudi paypal, no če kdo več ve.

lp

Nazadnje urejeno:

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Jaz sem prijavljen na Ebayu že od začetka 2004 in lahko brez problema prodajam zadeve, ne vem ali je kasneje prišlo da kakšnih sprememb in posebne registracije za prodajalce. Pri prodaji sem moral navest le podatke od moje Vise za zaračunanje stroškov pri objavi oglasa. Možnost plačila pa imam preko Paypala in bančno nakazilo preko IBAN in Swifta (BIC).

Ti navedeš strošek poštnine, poglej DHL, Pošta.si, DPD, Globalexpress, izberi najugodnejšo varianto, ker drugače nisi privlačen za kupce. Ob plačilu dobiš plačano tvojo ceno artikla oz. ceno doseženo na avkciji + poštnino, ki si jo navedel.

Paypal ti bo vzel 2€ za prenos denarja iz Paypala na tvoj račun, trajalo bo cca. 5 dni. V primeru Ebay prodaje ti Paypal ne zaračuna %, ker ti te stroške odtegne Ebay že pred samo oddajo oglasa.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
2€ ??? Kaj pa potem tisti pri katerih je cena 2-3€, kaj jim 2€ vzame ebay-paypal?? Sem mislil da je to kaj ceneje, ker 2€ je že veliko, slišal sem samo da ti 1% vzame paypal, od transakcije.... :S

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Na paypal dobiš celoten znesek, ko pa se enkrat odločiš to prenest na tvoj bančni račun pa znaša 2€. Je pa res, da sem prenašal vedno večje zneske cca. 300 - 400€, ne vem točno kako je pri manjših, morda celo brezplačno, vendar dvomim.

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Če imam v namenu kaj v kratkem kupit in bom plačal s paypalom, potem si pustim recimo gor, če pa res nujno rabim denar pa prenesem na bančni račun.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Imam problem. Pri kitajčku sem kupil določeno zadevo(2 kom) vendar mi ni priložil določene stvari. Ko sem ga kontaktiral je v pol polomjeni angleščini napisal kaj je to. Nato pa spremenil oglas(prodaja namreč več teh stvari), ter zbrisal nekatere slike. Sprememba je razvidna tudi z order details kjer piše da je spreminjal oglas.
Se da kje dobiti screen kaj je pisalo v oglasu?

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
V tem primeru se sam ne bi spraševal ali se to da ali ne samo podal pritožbo na paypal pa naj oni to pol delajo.

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Sem se zmotil, sem pred tremi dnevi prodal zadevo prek ebaya in je pri prejemu plačila preko paypala bilo tako, da mi je paypal vzel 3,4% ob transakciji (znesek artikla + poštnina) + 2€ za prenos denarja na račun, stroške ebaya pa poravnaš pred objavo oglasa. Za artikle z majhno vrednostjo ni računice.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
U [censored] 3,4 % to je že kar dosti+ še stroški ebay-a(če imaš kaj poseben oglas, drugače je semizdi zastonj).

Samo čudno da prodajajo zadeve po 2$..., mogoče če je zastonj poštnina ne plačaš ničesar...

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Danes in jutri je oddaja avkcijskega oglasa z začetno ceno 1€ na ebay.de brezplačna.

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
na ebay.com je do januarja oddaja avkcijskih oglasov ne glede na začetno ceno zastojn (določeni artikli izvzeti).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Torej situacija, naročiš preko ebaya elektronski izdelek iz Kitajske, vreden 15€ in dobiš poziv tržnega inšpektorata da je bil uveden postopek po uradni dolžnosti in da je bilo ugotovljeno da izdelek nima CE oznake ter da imaš 3 delovne dni za ustno ali pisno izjavo saj v nasprotnem primeru bo izdan ukrep brez zaslišanja stranke. Torej kako reagirat in drugo vprašanje, ali so na glavo padli? Kak ukrep
smile-1.gif
?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Jap, bom poročal naprej ampak kako naj rešijo da mala ne bo še kakšne kazni fasala od tržnega?

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Nobene kazni nebos dobil.. saj ni tvojga krivda da zadeva nima CE cerfitikata.. =)

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Znanec je imel podobno situacijo, šlo pa je za znesek cca. 500 €. Zadeva je šla baje v uničenje, on je ostal brez denarja in to je bilo to, nobenih ukrepov.

Imam pa drugo vprašanje, uvozil bi iz J Koreje 150 komadov dela el. vezja. Predvidevam, da bom kot fizična oseba imel težave pri uvozu takšne količine.

Bom morda lažje prišel skozi, če bi uredil transport in carino preko DHL-a?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.