Glede človeške (ne)sposobnosti vožnje in telefoniranja (oz. nasplošno "multitaskinga") se splača pogledati
sledeæo oddajo na National Geographicu (link je do uradne NG strani - se pa na pašnikih najde oddaja).
Sam sicer ne podpiram popolne prepovedi telefoniranja - in sicer predvsem zaradi tega, ker ne bo možno kontrolirati, še manj pa ljudem dopovedati. S prepovedjo pa nareiš nekaj še bolj "mamljivo".
Sam sedaj sicer uporabljam BT slušalko (ne dam 400,- EUR za vgradnjo celotnega BT sistema - prejšnji avto je imel in tudi naslednji bo imel), kljub temu poskušam pogovore v avtu držati kratke, če pa slučajno nanese, da je tema pogovora važna in se je potrebno skoncentrirati, pač prekinem, poiščem parkirišče in pokličem nazaj.
Oči mi je pa odprla zgodba izpred nekaj let ko sem s svojo krenil iz MB (se tam dobila - namen je bil šoping), vmes je padel telefon z problem 1, takoj aztem pšroblem 2 in ni vrag še problem 3. Moja me je po 15 minutah "šopinga" (beri: za rokce me je peljal čez trgovinski center) odpeljala do avta, sicer se je ponudila, da bo vozila (ampak NEEEE - ve kdo hlače nosi
Od takrat - ali vozim ali pa telefoniram - oboje hkrati NE!