Spet stvar, ki bo razdelila Slovence na pol...

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Jst pa redno videvam (predvsem ženske
rolleyes-1.gif

A to bodo tudi kaznovali
d055.gif

B81

22. jul 2007
37.964
11.119
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Še težje je pa držati cigaret in piksno ter vozit. Malo lažje je z avti, ki imajo namenska držala.
evil.gif

Hmm, probaj jest tortiljjo iz Mc-a, zraven s kolenom primit volan, da vzameš McFries iz vrečke, pol pa še kokakolo....pa to je umetnost
grin1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Kaj pa na to? .. Če uporabljaš slušalke med vožnjo? Da nimaš telefona na ušesih, ampak samo slušalko vtaknjeno v ušesa, pa imaš obe roki fraj.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Pa ti si še vedno zagrenjen , ker ne smeš pijan vozit pa še babe se ti kurbajo? A se te nismo že en čas nazaj znebili?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
te moti ker ne boš smel telefonirat pa vozit?

podpiram stroge zakone... ce veljajo za eno stran naj veljajo za vse!

Kdo je rekel da nebom smel? Saj do zdaj tudi nisem smel
rolleyes-1.gif

Jaz lahko telefon vedno odložim, ti pa tistih pet špricarjev, ki jih imaš v riti ne moreš.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.217
11.245
113
ko vidiš mučkača je že 75% da drka telefon, med prehitevanjem se obvezno "stistnem" k njemu da začne zavijat dol s ceste potem ponavadi mu stopi žila na čelu in tisti telefon vrže in lovi avto. Pač malo šolanja.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ko vidiš mučkača je že 75% da drka telefon, med prehitevanjem se obvezno "stistnem" k njemu da začne zavijat dol s ceste potem ponavadi mu stopi žila na čelu in tisti telefon vrže in lovi avto. Pač malo šolanja.

A ti zato pimpek zraste? A se ti tako zdi, da imaš vsaj eno stvar v življenju podrejeno, če te že doma baba na kratko drži?

Vse kar dosežeš je to, da enega (enakega) pacienta spremeniš v živčno orožje in s tem ogrožaš druge, nič krive.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.217
11.245
113
ponavadi v tem smislu telefonar ogroža samo sebe. Sej ponavadi telefonira folk ki se vozi sam v avtu, vsaj tako opažam. Če te bo kdo na cesti pošolal se ne jezit. Vse je za nekaj dobro.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ponavadi v tem smislu telefonar ogroža samo sebe. Sej ponavadi telefonira folk ki se vozi sam v avtu, vsaj tako opažam. Če te bo kdo na cesti pošolal se ne jezit. Vse je za nekaj dobro.

Jaz se ne jezim, ampak vidim kretene, kot si očitno ti, kako zganjajo neumnosti, zato, da koga "pošolajo". Potem pa sledi cel kup manevrov od obeh pacientov, ki se na srečo redko končajo v nesreči (vsaj v moji prisotnosti).

In vse to zato, da enemu pimpek zraste.
rolleyes-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.214
16.501
113
pa kaj ti pomaga bluetooth, če so pa zdaj naenkrat ugotovili, da se sploh ni dobro pogovarjati, pa nima veze ali imaš bluetooth inštalacijo v avtu ali pa slušalko (torej prostoročno)...
zdaj je kar naenkrat čist prenevarno se sploh pogovarjat, to s telefonom v roki še razumem, nekateri so res nesposobni telefonirat in vozit avto s preostalo roko ampak da je pa tudi prostoročno tu mač..je pa tu mač
bonk.gif
krneki.

Citat:
Raziskave, ki jih navaja agencija, kažejo, da ima pogovor po mobilnem telefonu med vožnjo podoben učinek kot 0,8 promila alkohola v krvi

pa tale je tud krepka ja, pa od kje jim takšne ideje nooo
hysterical-1.gif

sami izgovori oz. navidezni vzroki, da bodo lahko še bolj stopnjevali kaznovanje na tem področju...pa saj nič ne rečem, naj kaznujejo klasično telefoniranje,to RES vpliva na vožnjo, prostoročno pa naj pustijo pri miru, gnide lakomne nenasitljive brezidejne kako drugače do denarja....

gr69

Guru
15. dec 2009
11.664
2.702
113
še v SLO - ampak komaj
Glede človeške (ne)sposobnosti vožnje in telefoniranja (oz. nasplošno "multitaskinga") se splača pogledati sledeæo oddajo na National Geographicu (link je do uradne NG strani - se pa na pašnikih najde oddaja).

Sam sicer ne podpiram popolne prepovedi telefoniranja - in sicer predvsem zaradi tega, ker ne bo možno kontrolirati, še manj pa ljudem dopovedati. S prepovedjo pa nareiš nekaj še bolj "mamljivo".

Sam sedaj sicer uporabljam BT slušalko (ne dam 400,- EUR za vgradnjo celotnega BT sistema - prejšnji avto je imel in tudi naslednji bo imel), kljub temu poskušam pogovore v avtu držati kratke, če pa slučajno nanese, da je tema pogovora važna in se je potrebno skoncentrirati, pač prekinem, poiščem parkirišče in pokličem nazaj.
Oči mi je pa odprla zgodba izpred nekaj let ko sem s svojo krenil iz MB (se tam dobila - namen je bil šoping), vmes je padel telefon z problem 1, takoj aztem pšroblem 2 in ni vrag še problem 3. Moja me je po 15 minutah "šopinga" (beri: za rokce me je peljal čez trgovinski center) odpeljala do avta, sicer se je ponudila, da bo vozila (ampak NEEEE - ve kdo hlače nosi
bonk.gif

Od takrat - ali vozim ali pa telefoniram - oboje hkrati NE!