Spet akcija policije in mrtvi

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
To samo potrjuje da dinamiki vozijo počasneje!
bonk.gif
A nima policija spet neke akcije ko poostreno nadzorujejo promet? Vedno ko to počnejo je veliko več mrtvih!
24 ur

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
A nisi ti za reševanje prometne problematike, prodajal teorijo o večji prisotnosti policije na cesti? Češ, da se jim ne da delat?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
vprašanje je ali so ob takih akcijah res na cesti jaz jih še nisem videl pa sem na cesti zelo veliko tako popoldan kot zvečer! Ne delajo tako kot bi morali A nisi ravno ti trdil da zakon deluje da bo manj mrtvih
evil.gif
jaz mislim da jih ni in tudi navade so se spremenile manj je cincarjev trenutno na cesti! Zdajle se bo pokazalo kako stvar deljuje oz. nedeluje!

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
na cesti sem ta vikend videl nobene policijske kontrole in sem naredil 400 km po sloveniji.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to je zato ker izvajajo poostren nadzor!
bonk.gif
Skrivali bodo po moje do konca volitev da bodo lahko hranili ovčice!

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.956
-391
113
ja, pa v petek se je začela ena akcija.... jest tud pravim policaja na vsak 1km pa bo res bolje...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kaj ima tukaj policija?? V vseh primerih, voznik odgovarja zase. Ko bodo(bomo) to razčistili, potem bo boljše.

"69-letni moški, ki je na kolesu vozil 5-letno vnukinjo je v blagem levem preglednem ovinku izgubil nadzor nad kolesom in padel ter obležal mrtev, vnukinja pa se je lažje telesno poškodovala. Kolesarja nista uporabljala zaščitne čelade".

"25-letni voznik motornega kolesa je vozil po regionalni cesti izven naselja Spodnja Brežnica in zaradi neprilagojene hitrosti v levem nepreglednem ovinku padel po vozišču in trčil v drevo. Voznik je na kraju nesreče umrl".

" Izven naselja Gornja Bistrica je zapeljal na desno bankino, nato je sunkovito zavil na levo in izgubil nadzor nad vozilom, ki je bočno drselo po vozišču. S sprednjim desnim delom je vozilo trčilo v drevo ob cesti in se prevrnilo na bok. Voznik, ki v avtomobilu ni bil pripet, je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl".

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Men se zdi, da odkar velja novi zakon na cestah sploh ni več policije!

Razen zadnič me je prehitel en policist na motorju z ene 140 km/h - omejitev je bila 90 km/h.
stupid-1.gif

Pa ni bil na nujni vožni, ker sem ga potem videl na bencinski
rolleyes-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ja sam ne tako da ti policaj reče o "lejga kok si? Malo si prehitro pripelo mamo radar haha sej ni panike bom zrihttal da bo prav pokliči kaj gremo na kak kofe" V tem smislu dialog! Jaz pa stal zraven ko mi je pisal položnico (sicer po ta starem zakonu!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
To samo potrjuje da dinamiki vozijo počasneje!
bonk.gif
A nima policija spet neke akcije ko poostreno nadzorujejo promet? Vedno ko to počnejo je veliko več mrtvih!
24 ur
Saj akcije policije nimajo namena, da bi zmanjšale število nesreč, temveč da bi več pokasirali. In več lahko pokasirajo samo, če je več prekrškov in nesreč. In kakor vidimo, so akcije policije uspešne.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Kaj ima tukaj policija?? V vseh primerih, voznik odgovarja zase. Ko bodo(bomo) to razčistili, potem bo boljše.

"69-letni moški, ki je na kolesu vozil 5-letno vnukinjo je v blagem levem preglednem ovinku izgubil nadzor nad kolesom in padel ter obležal mrtev, vnukinja pa se je lažje telesno poškodovala. Kolesarja nista uporabljala zaščitne čelade".

"25-letni voznik motornega kolesa je vozil po regionalni cesti izven naselja Spodnja Brežnica in zaradi neprilagojene hitrosti v levem nepreglednem ovinku padel po vozišču in trčil v drevo. Voznik je na kraju nesreče umrl".

" Izven naselja Gornja Bistrica je zapeljal na desno bankino, nato je sunkovito zavil na levo in izgubil nadzor nad vozilom, ki je bočno drselo po vozišču. S sprednjim desnim delom je vozilo trčilo v drevo ob cesti in se prevrnilo na bok. Voznik, ki v avtomobilu ni bil pripet, je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl".

Sami pijanci?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
vprašanje je ali so ob takih akcijah res na cesti jaz jih še nisem videl pa sem na cesti zelo veliko tako popoldan kot zvečer!
Saj taki ste največji problem. Nič ne vidite, pa še divjate za po vrh.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pijanci, hendikeptirani, zadrogiranci... saj nima veze. Človek naj sam pri sebi razčisti.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Več policije na cesti, ne bo prineslo bistveno večje varnosti v prometu. So preveč opazni in se jim prekrškarji prilagajajo.
Več varnosti bi prineslo množično postavljanje skritih radarjev in kamer.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Več policije na cesti, ne bo prineslo bistveno večje varnosti v prometu. So preveč opazni in se jim prekrškarji prilagajajo.
Več varnosti bi prineslo množično postavljanje skritih radarjev in kamer.

POVSEM ZGREŠENO.
Policija bi morala bit bolj vidna, saj tedaj vozniki zmanjšamo hitrost, kar poveča prometno varnost ali ne?

Verjamem pa, da nekateri (žal celo policaji) želijo, da bi vozili hitreje in bolj nevarno, da bi lažje kaj pokasirali, zato se tud skrivajo za grmi in postavljajo skrite radarje. amak tem ni prioriteta večja varnost, temveč kasiranje denarja neglede na posledice.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Samo nekaj dejstev:
- slovenčki nismo imeli še nikoli toliko avtomobilov kot danes (v splošnem se cifra ne zmanjšuje, ampak zgolj povečuje),
- število prebivalcev ostaja praktično nespremenjeno,
- nove ceste gradimo po polžje, stare komaj kaj obnavljamo,
- tuji tranzit po teh istih cestah se ne zmanjšuje, kvečjemu obratno,
- vsak voznik začetnik si lahko privošči neomejeno zmogljiv avto,
- brez zdravniškega pregleda lahko voziš do svojega 80. leta.

Ni je teorije, prakse pa sploh ne, po kateri bi se število nesreč lahko zmanjševalo, policijske akcije gor ali dol. Že količina pleha naredi svoje, ostala dejstva pa tudi ne pripomorejo, da bi se število nesreč lahko v splošnem zmanjševalo.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.677
113
Kaj ti teslo manjšaš hitrost zaradi policije, ali zaradi varnosti?
bonk.gif

Naj kar bodo lepo skriti, da boste ti in podobni malo odprli denarnice.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
POVSEM ZGREŠENO.
Policija bi morala bit bolj vidna, saj tedaj vozniki zmanjšamo hitrost, kar poveča prometno varnost ali ne?
Kakopak...... Ko boš zagledal policaja boš vozil lepo, pol pa hajd spet zganjanje pizdarij.
Ko boš ti vozil lepo brez da te gleda policaj, takrat boš varen, prej ne.
Isuuuusek kakšen model in kakšna bolna teorija....